خرید قسطی خانه؛ چگونه و چطور؟

۰
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
در حالی که قانون جهش تولید مسکن، همه بانک‌ها را به پرداخت بخشی از تسهیلات خود به بخش مسکن موظف کرده، تنها بانک مسکن است که گام‌های مؤثری در این مسیر برداشته و با تمرکز بر پروژه‌های نیمه‌تمام، تلاش دارد مسیر خانه‌دار شدن مردم از طریق خرید قسطی خانه را هموار کند. این مطلب مجله دلتا را از دست ندهید.
خرید قسطی خانه

سهولت در خرید قسطی خانه بخشی از وظایف بانک‌هاست. درحالی‌که قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها را موظف کرده تا بخشی از منابع خود را به بخش مسکن اختصاص دهند، بررسی‌ها حاکی از آن است که تنها بانک مسکن به‌درستی وارد میدان شده است. مجله دلتا در این گزارش، نگاهی دارد به عملکرد بانک‌ها در اجرای این قانون، میزان همراهی آن‌ها با سیاست‌های توسعه‌ای دولت در حوزه ساخت‌وساز، و سهم بانک مسکن در تأمین مالی پروژه‌های مسکونی که نقشی کلیدی در تحقق اهداف نهضت ملی مسکن دارد.

طبق قانون جهش تولید مسکن، تمامی بانک‌ها موظف‌اند ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند. با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد که از میان ۲۹ بانک موظف به پرداخت تسهیلات ساخت، تنها بانک مسکن عملکرد قابل قبولی داشته و در مسیر تسهیل خرید قسطی خانه پیشگام بوده است.

بر اساس آخرین آمار، تاکنون برای ساخت ۳۷۴ هزار و ۴۴۱ واحد مسکونی در قالب ۵۶ هزار و ۴۵ پروژه، متناسب با پیشرفت فیزیکی، تسهیلات پرداخت شده و بخش قابل توجهی از این تسهیلات با هدف فراهم‌سازی شرایط خرید قسطی خانه در نظر گرفته شده است.

بانک مسکن و سهولت خرید قسطی خانه

در حال حاضر، بانک مسکن تمرکز خود را بر پروژه‌هایی با بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی قرار داده تا با تسریع در تکمیل و تحویل واحدها به متقاضیان، زمینه خرید قسطی خانه برای اقشار مختلف جامعه فراهم شود. بازگشت منابع از محل فروش اقساطی نیز امکان تأمین مالی ساخت واحدهای جدید را مهیا کرده است.

مطلب پیشنهادی:  جلوگیری از تخریب بنا و کاهش جریمه در تخلفات ساختمانی

تا امروز، بیش از ۱۰۰ هزار واحد تحت پوشش بانک مسکن وارد مرحله بهره‌برداری شده‌اند. فروش اقساطی این واحدها عملاً مسیر خرید قسطی خانه را برای متقاضیان هموار کرده است. طبق آمار رسمی، بانک مسکن از ابتدای طرح تا نهم اردیبهشت امسال موفق به عقد قرارداد برای ساخت بیش از ۳۸۰ هزار واحد در قالب ۵۷ هزار پروژه شده و حدود ۱۷۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیز به آن اختصاص داده شده است.

علاوه بر این، ۴۷۲ هزار واحد دیگر نیز از سوی نهادهایی مانند وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید و حتی خودمالکان به بانک معرفی شده‌اند. بخش قابل توجهی از این واحدها، به‌ویژه در مناطق شهری و روستایی، با هدف خرید قسطی خانه تعریف شده‌اند.

با اینکه طبق قانون، تمامی بانک‌ها باید در مسیر خرید قسطی خانه و پرداخت تسهیلات ساخت مشارکت داشته باشند، اما اجرای این قانون و برخورد با متخلفان، همچنان به شکل کامل انجام نشده است.

منبع: خبر آنلاین

 

تعداد کلمات مطلب: ۴۰۶

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در خبر و گزارش

همچنین بخوانید

پیشبینی تغییرات بازار اجاره مسکن تا پایان سال

بازار اجاره‌ مسکن در سال‌های اخیر با نوسانات متعددی روبه‌رو بوده و تحلیل آینده آن برای مشا…