۲ ماه تا تصویب بسته حمایتی مستأجران

۰
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
در این مطلب به چالش‌های تأمین آورده، توسط دهک‌های یک تا سه پرداختیم و صحبت‌های وزیر راه و شهرسازی را جهت برنامه‌های طرح نهضت ملی مسکن بررسی می‌کنیم.
بسته حمایتی مستأجران

به گزارش مجله دلتا؛ در راستای تأمین مسکن برای اقشار مختلف جامعه، وزیر راه و شهرسازی در سخنانی به تشریح وضعیت و برنامه‌های طرح نهضت ملی مسکن، تصویب بسته حمایتی مستأجران و حمایت از مستأجران پرداخت.

وی به چالش‌های تأمینِ آورده، توسط متقاضیان در دهک‌های یک تا سه، سیاست‌های اجاره به شرط تملیک، و همچنین پیچیدگی‌های قیمت‌گذاری واحدهای نهضت ملی در شرایط تورمی اشاره کرد. علاوه بر این، وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت‌های قابل توجه در تخصیص زمین و تأمین مسکن حمایتی خبر داد و بسته‌های حمایتی جدید برای مستأجران کم درآمد را معرفی کرد.

فرزانه صادق در این زمینه توضیح داد: «آوردهِ متقاضیان نهضت ملی مسکن برای دهک‌های یک تا سه، قابل پیش‌بینی نیست، زیرا برخی خانوارها نمی‌توانند این آورده را تأمین کنند. برای این متقاضیان، برنامه ما اجاره به شرط تملیک است که در آن اجاره به عنوان اقساط تسهیلات و آورده محسوب می‌شود».

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وضعیت تورم موجود گفت: «با توجه به تورم، قیمت قطعی برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن، قابل تعیین نیست».

وی در ادامه اعلام کرد: «تا امروز، ۳۶۰۰ هکتار زمین برای ساخت مسکن به متقاضیان واگذار شده است و در بهار آینده، ۵۰ هزار واحد مسکونی حمایتی، در مناطق شهری و روستایی به متقاضیان تحویل داده خواهد شد».

وزیر راه و شهرسازی همچنین حامل خبرهای خوبی برای مستاجران بود: «بسته حمایتی مستأجران که شامل تسهیلات کمک ودیعه و افزایش عرضه مسکن اجاره‌ای است، تا دو ماه آینده در شورای عالی مسکن تصویب می‌شود».

مطلب پیشنهادی:  مقایسه تورم مسکن و اجاره بها در اروپا و ایران

رویکرد فعلی به مسأله مسکن و طرح‌های حمایتی، هرچند نشان‌دهنده تلاش‌های مثبت دولت برای حل بحران مسکن است، اما با چالش‌های جدی روبه‌رو است.

یکی از مشکلات اصلی، عدم توانایی بسیاری از خانوارهای دهک‌های یک تا سه در تأمین آورده، برای طرح نهضت ملی مسکن است که به نوعی نشان‌دهنده عدم هماهنگی بین سیاست‌های مسکن و توان مالی این گروه‌ها می‌باشد. همچنین، با توجه به شرایط تورمی، پیش‌بینی دقیق هزینه‌ها، و قیمت‌گذاری برای ساخت واحدهای مسکونی دشوار است و این مسأله می‌تواند موجب بروز نارضایتی و از دست دادن اعتماد عمومی شود.

در نهایت، هرچند طرح‌هایی مانند اجاره به شرط تملیک و بسته‌های حمایتی برای مستأجران، نویدبخش هستند، اما باید توجه بیشتری به جزئیات اجرایی این طرح‌ها و ضمانت‌های آن‌ها صورت گیرد تا واقعیات بازار مسکن و نیازهای روزافزون خانوارها را به‌طور کامل پوشش دهند.

تعداد کلمات مطلب: ۳۸۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در خبر و گزارش

همچنین بخوانید

منطقه ۱۰ تهران، در حال ثبت رکورد جدید در خرید و فروش ملک

بررسی های گسترده میدانی در ماه‌های پایانی سال نشان می‌دهد که در منطقه یک، که یکی از گران‌ت…