۵ راه محافظت از کودکان در فضای مجازی

۰
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
فضای آنلاین فرصت‌های مثبت فراوانی را برای همه نسل‌ها به وجود آورده است؛ از ارتباط با دوستان و خانواده گرفته تا دنبال کردن علایق شخصی و عضویت در جوامع مختلف و بحث پیرامون موضوعات روز همگی از فواید بودن در فضای آنلاین است. اما این فضا همیشه برای کودکان امن و مثبت نیست!
5 راه محافظت از کودکان در فضای مجازی

محیا کردن بستری امن در خانواده بسیار مهم است. خانه باید فضایی باشد تا فرزند شما بتواند به راحتی در مورد بسیاری از مسائل با شما صحبت کند. اما امروزه فرزندان ما خانه دیگری نیز دارند. خانه‌ای به اسم فضای مجازی که علاوه بر داشتن فواید، می‌تواند یک محیط خطرناک نیز باشد. در این مقاله مجله دلتا، روش‌هایی برای کمک به کودک شما جهت استفاده درست و حداکثری از مزایای اینترنت و فناوری‌های دیجیتال و همچنین محافظت از آن‌ها در برابر خطرات احتمالی آورده شده است.

برای آن‌ها قانون تعریف کنید

با فرزندتان درباره اینکه با چه کسانی و چگونه ارتباط برقرار می‌کند و چه کسانی می‌توانند محتوای او را ببینند، گفت‌وگوهای صادقانه داشته باشید.

  • به آن‌ها توضیح دهید که هر چیزی که در فضای آنلاین گذاشته می‌شود – از تصاویر و ویدیوها گرفته تا کامنت‌ها و پست‌های اشتراکی – به طریقی اطلاعاتی را از فرد به اشتراک می‌گذارد. بنابراین، باید نسبت به آنچه می‌گویند یا انجام می‌دهند، آگاه باشند.
  • اگر کودکتان با چیزی در فضای آنلاین روبرو شد که او را ناراحت و معذب کرد یا او را ترساند، او را تشویق کنید که فورا با شما یا یک بزرگسال مورد اعتماد صحبت کند.
  • همراه با کودکتان قوانینی درباره نحوه، زمان و مکان استفاده از اینترنت تعیین کنید.

شما هم از تکنولوژی کمک بگیرید

اطمینان حاصل کنید که موبایل فرزند شما همیشه به‌روز و مجهز به آخرین نرم‌افزارها باشد. تنظیمات حریم خصوصی را فعال کنید که داده‌های کمتری جمع‌آوری شود و اطلاعات شخصی آن‌ها در دسترس افراد غریبه نباشد.

به فرزندتان کمک کنید که اطلاعات شخصی خود را محرمانه نگه دارد. تنظیمات دوربین را بررسی کنید و در صورت عدم استفاده، آن را بپوشانید.

مطلب پیشنهادی:  کاریزما؛ مهره‌ی مار واقعی!

در کنار هم در فضای مجازی وقت بگذرانید

شما می‌توانید به کودک خود کمک کنید محتوای نامناسب یا مضری که ممکن است باعث اضطراب شود را شناسایی و از آن دوری کند. آن‌ها را با منابع اطلاعاتی معتبر آشنا کنید. همچنین می‌توانید، با هم به دنبال اپلیکیشن‌ها، بازی‌ها و سرگرمی‌های آنلاین مناسب سن آن‌ها بگردید و نسبت به برنامه‌هایی که ممکن است محتوای مضر یا خطرات حریم خصوصی داشته باشند، هوشیار باشید.

شما الگوی او هستید

  • با رفتارهای خودتان، الگوی مثبتی برای فرزندتان بسازید.
  • نسبت به چیزی که به اشتراک می‌گذارید حساس باشید
  • با اعمال خود، آن‌ها را تشویق کنید تا مهربانی را در فضای آنلاین گسترش دهند.

 اجازه دهید خلاقیت و شادی را تجربه کنند

فضای آنلاین می‌تواند فرصتی بی‌نظیر برای خلاقیت، یادگیری و به اشتراک گذاشتن دیدگاه‌ها باشد. فرزند خود را تشویق کنید تا از منابع موجود در اینترنت برای فعالیت‌های خلاقانه یا ورزشی بهره بگیرد. در عین حال، بین فعالیت‌های آنلاین و تفریحات دیگر تعادل برقرار کنید تا به سبک زندگی سالم‌تری دست پیدا کنند. این راهکارها نه‌تنها به حفظ امنیت فرزندتان در فضای آنلاین کمک می‌کند، بلکه باعث می‌شود تا از تجربه‌های مثبت آن لذت بیشتری ببرند.

تعداد کلمات مطلب: ۴۶۶

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

معجزه شفابخشی برف برای افسردگی

برف با زیبایی و سپیدی منحصر به‌فردش در درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله افسردگی نقش پررنگ…