ما ایرانیها پای دسر و شیرینی را به وعدههای غذایی مردم دنیا باز کردهایم! از آنجایی که بسیاری از کارهایی که در گذشته انجام میشده دلیل علمی داشته است، خوردن دسر بعد از غذا نیز از این قائده جدا نیست؛ چرا که خوردن دسر فواید زیادی برای گوارش و هضم غذا دارد. هر چند که نباید در این زمینه زیادهروی کرد!
دسر و خوردن آن بعد از غذا عادتی است که ریشه در فرهنگها و سنتهای مختلف دارد و از سنت ایرانی به سایر نقاط دنیا صادر شده است. زمانی که اعتدال در مصرف دسرها رعایت شود، میتواند اثرات مثبتی بر بهبود هضم غذا و سلامت روانی ما داشته باشد. در ادامه این مطلب از مجله دلتا به فواید مختلف خوردن دسر در هضم غذا میپردازیم.
۱. بهبود هضم غذا
در برخی فرهنگها، مصرف دسر به عنوان یک عامل کمککننده به هضم شناخته میشود. به عنوان مثال، برخی دسرها حاوی موادی مانند زنجبیل، دارچین، یا نعناع هستند که به بهبود هضم کمک میکنند. همچنین، حس شیرینی ملایم میتواند آرامشبخش باشد و به افراد کمک کند تا استراحت بیشتری بعد از غذا داشته باشند که به فرآیند هضم کمک میکند.
۲. کمک به کاهش اشتهای بیش از حد
گاهی اوقات مصرف دسرهای سبک بعد از غذا میتواند اشتهای کاذب یا احساس نیاز به غذای بیشتر را کاهش دهد. بسیاری از افراد با خوردن یک تکه کوچک دسر، احساس رضایت کاملتری میکنند و احتمال اینکه در طول روز به غذاهای اضافی روی آورند، کمتر میشود.
۳. تنظیم سطح قند خون و افزایش انرژی
بعد از یک وعده غذایی مخصوصا وعدههای سنگین، سطح قند خون در بدن کاهش پیدا میکند، زیرا بخش زیادی از قند و انرژی مصرف شده در هضم غذا استفاده میشود. خوردن یک دسر کوچک میتواند این کاهش قند را جبران کرده و انرژی تازهای به بدن بدهد. این انرژی تازه به افراد احساس نشاط و سرزندگی پس از یک وعده غذایی را میدهد. البته باید دقت داشت که دسرهای سبک و کمشکر انتخاب کنید تا از نوسانات شدید قند خون جلوگیری شود.
۴. عادت و تاثیرات اجتماعی
در بسیاری از خانوادهها و فرهنگها، مصرف دسر بخشی از عادت و سنت غذایی است. این سنتها باعث شدهاند که دسر بهعنوان یک مرحله جداگانه و لذتبخش در پایان وعده غذایی جا بیفتد. از طرف دیگر، هنگام صرف غذا با خانواده یا دوستان، مصرف دسر فرصتی برای طولانیتر شدن زمان در کنار یکدیگر بودن و لذت بردن از گفتگوها است.
۵. حس لذت و تکمیل وعده غذایی
مصرف دسر بعد از غذا حس رضایت و لذت خاصی به همراه دارد و بسیاری افراد احساس میکنند وعده غذایی بدون دسر کامل نیست. دسرها به دلیل طعم شیرینی که دارند، هورمونهای شادیآور مانند دوپامین و سروتونین را در مغز آزاد میکنند که افزایش حس شادی و لذت را سبب میشود؛ به همین دلیل، خوردن دسر باعث میشود افراد احساس بهتری نسبت به وعده غذایی داشته باشند.
۶. تنوع در طعمها
دسر طعم شیرینی دارد و مکمل طعمهای متنوعی است که در وعده غذایی اصلی وجود دارند. این تغییر در طعم و ترکیب مزهها کمک میکند که حس چشایی تازه شود و لذت بیشتری از غذا ببریم؛ برای مثال، بعد از مصرف غذاهای شور یا تند، میل به مصرف شیرینی به عنوان یک طعم متفاوت کاملا طبیعی و برای بسیاری افراد خوشایند است.
نکاتی برای انتخاب دسر سالم بعد از غذا
1. مقدار دسر مهم است؛ بهتر است دسر به میزان کم مصرف شود تا از بروز مشکلات گوارشی جلوگیری کند.
2. دسرهای کمشکر باید جایگزین شیرینیهای سنگین شوند.
3. استفاده از مواد طبیعی مثل عسل، میوه خشک یا دارچین به جای قندهای تصفیهشده در دسر میتواند به سلامت کلی بدن کمک کند.
تعداد کلمات مطلب: 537