معبد فوشیمی ایناری یا هزار دروازه از جاذبههای اصلی شهر کیوتو و یک معبد شینتوی مهم است. افسانهای در مورد این معبد وجود دارد که میگوید تنها کسی میتواند از هر هزار دروازه بگذرد که قلبی پاک داشته باشد. این معبد به خاطر هزاران دروازه توریئی قرمزرنگ خود معروف است که یک شبکه از مسیرهای پیادهروی را پشت ساختمانهای اصلی معبد تشکیل میدهند. با ما در مجله دلتا همراه باشید تا در مورد این جاذبه گردشگری مقدس ژاپنی بیشتر بدانیم.
توریئی چیست؟
توریئی ها دروازههای عجیبی هستند که ژاپنیها معتقدند دری به دنیای نور و جهانی دیگر هستند. این دروازهها در ورودی بیشتر معابد شینتو قرار دارند. تماشای غروب و طلوع خورشید از درون این دروازهها منظرهای جادویی میسازد که محال است از خاطر برود. داستان این دروازهها به الهه خورشید شینتو بازمیگردد که برای بیرون آوردنش از غار و طلوع دوباره خورشید این دروازهها ساخته شد.
جاذبههای مسیر معبد
اگر به دنبال تجربه قدم زدن در یک مسیر زیبا و پر از حسی جادویی هستید حتما به معبد فوشیمی ایناری مشهور سر بزنید. با طی کردن مسیر ابتدائی در انتهای جاده دروازهها به جنگل سرسبز کوه مقدس ایناری میرسید که ارتفاع آن ۲۳۳ متر است و به خود معبد تعلق دارد. فوشیمی ایناری یا معبد هزار دروازه مهمترین معبد از میان هزاران معبدی است که به ایناری، خدای رزق و روزی در شینتو، اختصاص دارد. در محوطه معبد فوشیمی ایناری درختان و مجسمههایی به شکل روباه وجود دارند که به عنوان پیامآوران ایناری (خدای شینتو ) شناخته میشوند. معبد فوشیمی ایناری ریشههای باستانی دارد و پیش از انتقال پایتخت به کیوتو در سال ۷۹۴ تاسیس شده است.
یک دروازه توریئی غولپیکر در مقابل دروازه رومون در ورودی معبد قرار دارد. بیشتر بازدیدکنندگان خارجی به معبد فوشیمی ایناری میآیند تا مسیرهای کوهستانی آن را کشف کنند، اما ساختمانهای معبد نیز جذاب هستند. در ورودی معبد دروازه رومون قرار دارد که در سال ۱۵۸۹ توسط رهبر معروف تویوتومی هیدهیوشی اهدا شده است. در پشت آن سالن اصلی معبد قرار دارد که از تمام بازدیدکنندگان خواسته میشود تا با تقدیم یک پیشکش کوچک به معبود مقیم معبد احترام بگذارند.
هزاران دروازه توری
در انتهای معبد فوشیمی ایناری، ورودی مسیری پوشیده از دروازههای توریئی قرار دارد که با دو ردیف متراکم از دروازهها به نام «سنبون توری» (به معنی “هزاران دروازه توریئی”) آغاز میشود. جالب است بدانید دروازههای توریئی در سرتاسر مسیر از سوی افراد و شرکتها اهدا شدهاند و نام اهداکننده و تاریخ اهدا بر پشت هر دروازه حک شده است.
پیادهروی تا قله کوه و برگشت حدود ۲ تا ۳ ساعت طول میکشد، با این حال، بازدیدکنندگان میتوانند به اندازهای که میخواهند مسیر را طی کرده و سپس برگردند. در طول مسیرصعود تا کوه، معابد کوچکتری نیز وجود دارند که در آنها تعدادی دروازه توریئی مینیاتوری قرار دارد. همچنین چند رستوران در مسیر وجود دارد که غذاهای محلی مانند «سوشی ایناری» و «کیتسونه اودون» (اودون روباه) را سرو میکنند که هر دو شامل قطعات آبیراگه (توپوی سرخکرده) هستند، غذایی که گفته میشود روباهها آن را دوست دارند!
بام کیوتو
بعد از یک صعود ۳۰ تا ۴۵ دقیقهای و کاهش تدریجی تراکم دروازههای توریئی، بازدیدکنندگان به تقاطع یوتسوتسوگی میرسند که حدود نیمهراه کوه است و از آنجا میتوان منظرهای زیبا و تکرار نشدنی از کیوتو مشاهده کرد. در اینجا مسیر به یک مسیر دایرهای به سمت قله تقسیم میشود. بسیاری از کوهنوردان تنها تا این نقطه میروند چون بعد از آن مسیرها تنوع زیادی ندارند و تراکم دروازهها بیشتر کاهش مییابد.
چگونه به معبد فوشیمی ایناری بروید؟
معبد فوشیمی ایناری در نزدیکی ایستگاه JR ایناری قرار دارد، که دومین ایستگاه از ایستگاه کیوتو در خط JR ناراست (۵ دقیقه، ۱۵۰ ین یکطرفه از ایستگاه کیوتو)، همچنین میتوان با یک پیادهروی کوتاه از ایستگاه فوشیمی ایناری به معبد رسید.