دفع سنگ کلیه به‌راحتی آب خوردن در خانه

0
0
زمان مطالعه: 5 دقیقه
سنگ کلیه یک کوچک پردردسر است که با درد شدید و طاقت‌فرسا زندگی روزمره را مختل می‌کند. این سنگ‌ها انقدر کوچک هستند که راحت دفع می‌شوند ولی امان از روزی که اندازه آن‌ها کمی بزرگ شود، آن‌وقت است که دیگر غیرقابل تحمل می‌شوند. خوشبختانه روش‌های زیادی وجود دارند که با کمک آن‌ها می‌توانیم از شر این سنگ‌های پردردسر خلاص شویم.
سنگ کلیه

سنگ کلیه دشمن خاموش کلیه‌ها، می‌تواند با دردهای شدید و ناگهانی زندگی را مختل کند. این سنگ‌ها آن‌قدر کوچک هستند که اغلب با کمک روش‌های ساده در خانه می‌توانیم آن‌ها را دفع می‌کنیم، هرچند که وقتی بزرگ شوند، به مانعی دردناک در مسیر ادرار تبدیل می‌شوند. در این مقاله از مجله دلتا روش‌هایی را به شما می‌گوییم که با کمک آن‌ها می‌توانید سنگ کلیه را درمان یا از آن پیشگیری کنید و از این گرفتاری عذاب‌آور خلاص شوید.

چرا سنگ کلیه ایجاد می‌شود؟

سنگ کلیه زمانی ایجاد می‌شود که مواد معدنی و نمک‌ها در کلیه‌ها تجمع می‌کنند و به شکل سنگ‌های جامد درمی‌آیند. این سنگ‌ها می‌توانند کوچک باشند و از راه ادرار دفع شوند اما در صورتی که بزرگتر شوند، ممکن است باعث درد شدید و مشکلات بیشتری شوند. سنگ کلیه به دلیل افزایش غلظت مواد معدنی مانند کلسیم، اگزالات، و اسید اوریک در ادرار به وجود می‌آید که ممکن است در صورت نبود مایعات کافی در بدن، به هم چسبیده و سنگ تشکیل دهند.

علائم سنگ کلیه

سنگ کلیه تا وقتی حرکت نمی‌کند و ثابت است، علامتی ندارد. مشکلات از زمانی آغاز می‌گردد که سنگ در کلیه جابه‌جا می‌شود یا به سمت میزنای (لوله‌ای که هر کلیه را به مثانه وصل می‌کند) به راه می‌افتد. در این حالت، برخی یا همه موارد زیر دیده می‌شود:

  • درد شدید و متناوب در پهلو و پشت، پایین‌تر از سطح دنده‌ها که ممکن است به پایین شکم تیر بکشد
  • سوزش ادرار
  • ادرار صورتی، قرمز یا قهوه‌ای
  • ادرار بدبو یا تیره
  • کم شدن حجم ادرار
  • تهوع و استفراغ
  • احساس نیاز مداوم به دفع ادرار

توجه داشته باشید درد سنگ کلیه تغییر می‌کند. با جابه‌جا شدن سنگ در مجاری ادرار، محل و شدت درد عوض می‌شود.

سنگ کلیه

علت ایجاد سنگ کلیه چیست؟

عوامل مختلفی در شکل‌گیری این سنگ‌ها نقش دارند:

کمبود مصرف آب: یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد سنگ کلیه، کمبود مصرف آب است. کم‌آبی بدن باعث می‌شود که غلظت مواد معدنی در ادرار افزایش یابد و این امر خطر تشکیل سنگ را افزایش می‌دهد.

رژیم غذایی نامناسب: مصرف بیش از حد غذاهایی که کلسیم، اگزالات، پروتئین‌های حیوانی و نمک زیاد دارند، می‌تواند احتمال بروز سنگ کلیه را بالا ببرد.

اختلالات متابولیکی: بعضی از افراد به دلیل مشکلات ژنتیکی یا اختلالات متابولیکی خاص، مستعد تولید سنگ‌های کلیوی هستند.

سابقه خانوادگی: اگر در خانواده فردی سابقه سنگ کلیه داشته باشد، احتمال بروز این مشکل در اعضای دیگر نیز بیشتر است.

چاقی و اضافه‌وزن: اضافه‌وزن و چاقی نیز می‌تواند خطر سنگ کلیه را افزایش دهد، زیرا در این وضعیت سطح برخی از مواد شیمیایی در بدن تغییر کرده و باعث افزایش خطر تشکیل سنگ می‌شود.

چه افرادی مستعد سنگ کلیه هستند؟

افرادی که بیشتر مستعد سنگ کلیه هستند، شامل کسانی هستند که موارد زیر را تجربه می‌کنند:
  • افراد با سابقه خانوادگی سنگ کلیه
  • افرادی که کمبود مصرف آب دارند
  • افرادی که به دلیل بیماری‌های متابولیک دچار افزایش غلظت ادراری کلسیم و اسید اوریک هستند
  • افراد چاق یا کسانی که اضافه‌وزن دارند
  • افرادی که دارای رژیم غذایی حاوی پروتئین حیوانی، نمک و اگزالات بالا هستند

روش‌های خانگی دفع سنگ کلیه

اگر سنگ کلیه کوچک باشد و در مرحله اولیه باشد، می‌توان با استفاده از برخی روش‌های خانگی به دفع آن کمک کرد. با این حال، همیشه بهتر است قبل از استفاده از روش‌های خانگی، با پزشک خود مشورت کنید. در ادامه برخی از این روش‌ها را معرفی می‌کنیم:

1. نوشیدن آب زیاد

مهم‌ترین و ساده‌ترین راه دفع سنگ کلیه نوشیدن آب زیاد است. با مصرف آب کافی، ادرار بیشتر تولید شده و می‌تواند به دفع سنگ کمک کند. توصیه می‌شود که روزانه حداقل ۲ تا ۳ لیتر آب بنوشید.

2. استفاده از آب‌لیمو

آب‌لیمو حاوی سیترات است که می‌تواند به جلوگیری از تشکیل سنگ‌های کلیوی کمک کند. نوشیدن یک یا دو لیوان آب‌لیمو در روز می‌تواند سطح سیترات را در ادرار بالا برده و به دفع سنگ کمک کند. بهتر است به‌دلیل خواص اسیدی و احتمال آسیب به معده، آب‌لیمو را با آب رقیق و استفاده کنید.

3. سرکه سیب

درمان سنگ کلیه

سرکه سیب دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی است و می‌تواند به دفع سنگ کلیه کمک کند. یک یا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کرده و در روز مصرف کنید.

4. چای گزنه

گزنه دارای خواص ادرارآور است که می‌تواند به دفع سنگ کلیه کمک کند. مصرف روزانه ۲-۳ فنجان چای گزنه، به شستشوی کلیه‌ها و دفع سنگ‌ها کمک می‌کند.

5. آب کرفس

کرفس به دلیل داشتن خاصیت ادرارآوری، می‌تواند به افزایش حجم ادرار و شستشوی کلیه‌ها کمک کند. یک لیوان آب کرفس تازه در روز می‌تواند در دفع سنگ‌های کوچک موثر باشد.
درمان سنگ کلیه

6. مصرف آب انار

آب انار به دلیل داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی به دفع سنگ کلیه کمک می‌کند. مصرف یک لیوان آب انار تازه در روز توصیه می‌شود.

7. استفاده از تخم خربزه

تخم خربزه یکی از روش‌های سنتی برای دفع سنگ کلیه است. تخم خربزه را می‌توانید در آب بجوشانید و روزانه مصرف کنید.

8. آب ریحان

ریحان به دلیل دارا بودن استیک اسید، می‌تواند به تجزیه سنگ‌های کلیوی کمک کند و مصرف آب ریحان به دفع سنگ و کاهش درد کمک می‌کند. می‌توانید چند برگ ریحان را به آب اضافه کرده و مانند دمنوش، روزانه بنوشید.
درمان سنگ کلیه

9. عرق خارخاسک

عرق خارخاسک نیز می تواند در درمان و کنترل سنگ کلیه بسیار مفید باشد. خارخاسک طبع گرم و خشک دارد و باعث بیشتر شدن حجم ادرار می شود. می توانید از عرق خارخاسک یا دمنوش گیاه آن برای خردکردن سنگ کلیه و مثانه و کنترل عفونت های کلیه استفاده نمایید.

مطلب پیشنهادی:  این علائم سرماخوردگی بیماری جدی ای را در پی دارد

دفع سنگ کلیه با ورزش

ورزش علاوه بر آنکه در دفع سنگ کلیه اثر دارد، منجر به پیشگیری از آن هم می شود. ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی، ورزش های هوازی، دوچرخه سواری و شنا در کاهش درد و دفع سنگ کلیه و پیشگیری از آن موثر هستند. دویدن روی تردمیل یا در هوای آزاد، رقصیدن و ایروبیک نیز از دیگر تمریناتی است که می تواند به دفع سنگ کلیه ، کمک کنند. برای پیشگیری و درمان این بیماری، روزانه 30 دقیقه پیاده‌روی را فراموش نکنید.

نکات مهم در دفع سنگ کلیه

اگر سنگ کلیه بزرگ باشد، روش‌های خانگی ممکن است کافی نباشد و نیاز به مشورت با پزشک دارید. در این موارد، پزشک ممکن است داروهای خاصی تجویز کند یا از روش‌های جراحی و درمان‌های خاصی مانند لیتوتریپسی استفاده کند.
توصیه نهایی: به منظور پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه بهتر است رژیم غذایی متعادل، حاوی مایعات کافی و مصرف محدود غذاهای سرشار از اگزالات و نمک داشته باشید.

تعداد کلمات مطلب: 1058

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

دانشمندان سن دقیق پیر شدن را اعلام کردند!

پیر شدن فرآیندی طبیعی است که هر فردی در طول زندگی با آن مواجه می‌شود. با وجود این که نمی‌ت…