مدیتیشن چیست؟ و چه معایبی دارد؟

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
برای پاسخ به سوال مدیتیشن چیست؟ بهتر است بگوییم یک مسیر معجزه آسا برای شناخت دنیای وسیع درونی است، مدیتیشن یک تکنیک برای حال خوب و درمان بسیاری از بیماری‌های روان‌تنی است.
مدیتیشن چیست؟

مدیتیشن چیست؟ هنگامی که صحبت از مدیتیشن می‌شود ممکن است ذهنتان به سمت روانشناسی زرد برود و فکر کنید کسانی که مدیتیشن را توصیه میکنند به دنبال روشی معجزه‌آسا برای تغییر می‌گردند. اما بهتر است در این مورد کنجکاو باشیم و تا مساله ای و ایده ای را امتحان نکردیم در موردش پیش داوری نکنیم. در مدیتیشن شما می‌فهمید که ذهنتان در طول روز بیشتر به چه موضوعی متمرکز است و علت این فکر‌ها چیست. در واقع شما شروع به پذیرش تمامی احساسات خود می‌کنید حال این احساسات منفی باشند یا مثبت فرقس ندارد غم ما همانقدر مهم است که شادی اهمیت دارد.

مدیتیشن یک داروی دائمی و موثر برای رسیدن به آرامش و نحوه تفکر صحیح است. مدیتیشن را با نام‌های دیگری مانند مراقبه و درون‌پویی نیز می‌شناسیم. در‌واقع این طریقی است که با آن به درون خود سفر می‌کنیم و می‌توانیم ریشه بسیاری از تفکراتمان و اتفاقاتی که برایمان رخ داده و بر نحوه تفکر ما تاثیر گذاشته بیابیم. شاید بد نباشد که این اندیشه کردن به روش درست را تمرین کنیم چرا که فکر نیکو باعث گفتار نیک و همینطور رفتار شایسته می‌شود.

چگونه مدیتیشن کنیم؟

برای مراقبه به هیچ چیز نیاز ندارید به جز خودتان و یک محیط برای نشستن، البته روش‌های مختلفی برای انجام این تکنیک وجود دارد از جمله تکرار یک عبارت در ذهن یا تمرکز بر یک شی خارجی می‌تواند موثر باشد. در بیشتر آئین‌های مدیتیشن و بعضی از مذاهب به ویژه ادیان شرقی مثل بودایی روش‌های مدیتیشنبیان شده‌اند. جالب است بدانید که قسمت زیادی از این روش‌های پرطرفدار مدیتیشن ریشه در شرق دارند. از روش‌های معروف مدیتیشن شرقی جست‌وجو در خود، ذهن‌آگاهی یا «مایندفولنس» است.

البته سبک بسیار جالب و متفاوتی هست که بر تنفس تمرکز می‌کند و شما با نشستن در یکجا و تمرکز بر تنفس خود بدن را در حالت آرامش قرار می‌دهید. مدیتیشن یک تکنیک و تمرین عالی ذهنی است که در آن شخص تمام توجه خود را به دنیای درون می‌برد تا به آرامش واقعی دست یابد. مدل‌های مختلف این تکنیک از تمرینات دینی در شرق به خصوص از کشور‌های چین و ژاپن به غرب رفته‌است. البته در چند سال اخیر این روش‌ها به‌طور جدی برای رسیدن به سلامتی، به‌ویژه در درمان اضطراب کار می‌رود.

مطلب پیشنهادی:  خانم باسیاست با این ترفند از شوهرت پول بگیر

مزایا و معایب انجام مدیتیشن

هنوز هیچ گزارش علمی و مستندی در مورد معایب این تکنیک گزارش نشده است. اما در ارتباط با مزایای این روش ساعت‌ها میتوان صحبت کرد در زیر به برخی از این مزیت‌ها اشاره می‌کنیم:

  • کاهش استرس: یکی از مهمترین فواید مدیتیشن کاهش استرس است.
  • کنترل هیجانات: مدیتیشن در طول زمان می‌تواند بر کاهش کورتیزول موثر باشد.
  • بهبود خواب: گزارش شده افرادی که مراقبه می‌کنند خواب بهتری دارند.
  • مشاهده و تغییر عادت‌های بد: با ذهن آگاهی شما می‌توانید رفتارهای بد خود را شناسایی کرده و در جهت تغییر آنها اقدام کنید.
  • بهبود سلامت احساسی: همچنین این روش در درمان تروما ها بسیار موثر است.

برای دیدن نتایج بهتر و مثبت در مورد مدیتیشن نیاز به تمرین مداوم و روزانه است. برای شروع مدیتیشن ممکن است نیاز به راهنمایی و آموزش داشته باشید تا بتوانید به درستی از تکنیک‌ها استفاده کنید.

تعداد کلمات مطلب: 510

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

8 تکنیک ساده برای خوابیدن سریع

خوابیدن در زمان کوتاه و داشتن خوابی عمیق و با کیفیت، برای بسیاری از افراد چالش‌برانگیز است…