5 راهکار علمی برای تقویت حافظه

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
آیا نمی‌توانید کلیدهای ماشین خود را پیدا کنید؟ یا لیست خرید خود را فراموش کرده‌اید؟ نکند نام مربی شخصی خود در باشگاه را به خاطر نمی‌آورید؟ نگران نباشید، شما تنها نیستید. همه ما گاهی اوقات چیزهایی را فراموش می‌کنیم.
تقویت حافظه

با اینکه فراموشی خیلی موضوع خوشایندی نیست. هیچ تضمینی برای جلوگیری از فراموشی یا زوال عقل وجود ندارد اما برخی فعالیت‌ها، مثل استفاده از ویتامین‌ها و مصرف مواد غذایی فرآوری نشده و رعایت سبک زندگی سالم ممکن است کمک کننده باشد. تقویت حافظه با داشتن زندگی پر‌مشغله امروزی امر مهمی است، از آنجایی که سبک زندگی مدرن انسان قرن حاضر، بسیار ناسالم و پر جنب‌و‌جوش است می‌تواند همه ابعاد زندگی ما را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین رعایت برخی نکات می‌تواند در به خاطر آوردن انبوه اطلاعات موجود در ذهن ما اثرگذار باشد. در این مقاله از مجله دلتا همراه ما باشید تا 5 راهکار علمی برای تقویت حافظه را بررسی کنیم.

تقویت حافظه

هر روز ورزش کنید

فعالیت بدنی جریان خون را در کل بدن، از جمله مغز، افزایش می‌دهد. جریان خون مناسب به قوی شدن حافظه شما کمک می‌کند. وزارت بهداشت برای اکثر بزرگسالان سالم، حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی متوسط در هفته، مانند پیاده‌روی سریع، یا ۷۵ دقیقه فعالیت هوازی شدید در هفته، مانند دویدن، را برای تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی توصیه می‌کند. بهتر است این فعالیت‌ها در روزهای مختلف هفته به یک اندازه باشند. اگر وقت کافی برای تمرین کامل ندارید، سعی کنید حتما یک پیاده‌روی ۱۰ دقیقه‌ای در طول روز داشته باشید.

هر روز ورزش کنید

ذهن خود را فعال نگه دارید

دقیقاً همان‌طور که فعالیت بدنی بدن شما را روی فرم نگه می‌دارد، فعالیت‌هایی که ذهن شما را درگیر می‌کنند در حفظ سلامت مغز و تقویت حافظه شما نیز موثر هستند. تحقیقات علمی نشان می‌دهند این فعالیت‌ها ممکن است به جلوگیری از برخی فراموشی‌های روزانه کمک کنند:

  • جدول کلمات متقاطع حل کنید.
  • مطالعه کنید.
  • بازی‌های فکری انجام دهید.
  • نواختن یک ساز موسیقی را یاد بگیرید.
  • یک سرگرمی جدید را امتحان کنید.
  • در فعالیت‌های اجتماعی شرکت کنید.
مطلب پیشنهادی:  ازدواج بدون فرزند؛ آیا انتخاب درستی است؟

با دیگران وقت بگذرانید

تعامل اجتماعی به جلوگیری از افسردگی و استرس کمک می‌کند. هر دو این موارد می‌توانند به فراموشی و تقویت حافظه شما کمک کنند. به‌دنبال فرصت‌هایی برای دیدار با عزیزان، دوستان و دیگر افراد باشید، به‌ویژه اگر به تنهایی زندگی می‌کنید.

برای تقویت حافظه اجتماعی باشید

رابطه نظم و تقویت حافظه

از دیگر راهکار های تقویت حافظه داشتن نظم است. اگر خانه شما شلوغ باشد یا یادداشت‌های شما به هم ریخته باشند، بیشتر احتمال دارد چیزهایی را فراموش کنید. کارها، قرارها و سایر اتفاقات مهم را در یک دفترچه، تقویم بنویسید. فهرست‌های کارهای خود را  هر چند وقت یکبار چک کنید. مواردی که تمام کرده‌اید را علامت بزنید. کیف پول، کلیدها، عینک و دیگر اشیای ضروری را در یک مکان مشخص در خانه خود نگه دارید تا به راحتی قابل پیدا کردن باشند.

سعی کنید کارها را با هم انجام ندهید. اگر بر روی اطلاعاتی که می‌خواهید به خاطر بسپارید تمرکز کنید، احتمال بیشتری دارد که بعدا آن را به یاد بیاورید. اگر به خاطر سپردن چیزی برای شما دشوار است سعی کنید آن را با یک آهنگ مرتبط سازید.

خواب کافی داشته باشید

نداشتن خواب کافی با فراموشی رابطه مستقیم دارد. اگر در طول شب خواب راحتی ندارید و مداوم از خواب بیدار می‌شوید ممکن است حافظه ضعیف‌تری نیز پیدا کرده باشید. سعی کنید خواب کافی را در اولویت قرار دهید. بزرگسالان باید به‌طور منظم بین ۷ تا ۹ ساعت در شب بخوابند.

تعداد کلمات مطلب: 520

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

وسواس تقارن چیست؟ و چه علائمی دارد؟

وسواس تقارن می‌تواند به سادگی تمرکز افراد را به هم بزند، به عنوان مثال اگر حین کار یک صفحه…