علت ایجاد جوش در گوش چیست؟ نحوه درمان آن چگونه است؟

0
0
زمان مطالعه: 5 دقیقه
ایجاد جوش در گوش با درد و ناراحتی همراه است. ساختار گوش با وجود غضروف استخوانی و مجراهای باریک، حساس و پیچیده است. جوشی که در آن ایجاد می‌شود هم بسیار آزاردهنده خواهد بود.

برای درمان جوش در گوش باید از علت به وجودآمدن آن باخبر باشید. معمولاً جرم گوش، باکتری‌ها یا استفاده از زیورآلات باعث بروز جوش می‌شوند. گاهی اوقات، حتی شستن بخش‌هایی از گوش هم عامل ایجاد جوش در کانال گوش یا گوش خارجی است. پوست گوش دارای منافذی است که به دلیل تجمع چربی بدن، عرق و سلول‌های مرده پوست مسدود می‌شوند. ایجاد پوسچول (جوش پر از چرک) هم می‌تواند تورم، خارش و قرمزی گوش را به همراه بیاورد. معمولاً فارغ از علت ایجاد جوش در گوش، نیازی به درمان‌های پیچیده نیست. در بیشتر موارد، دکتر گوش استفاده از بنزوئیل پراکسید یا کرم‌های آنتی‌بیوتیک را توصیه می‌کند.

جوش در گوش چیست؟

معمولاً جوش در گوش ایجاد نمی‌شود و در واقع، این مشکل زیاد شایع نیست. با این حال، امکان بروز انواع جوش در قسمت‌های مختلفی از این عضو بدن وجود دارد. در نواحی گوناگون گوش مانند لاله، مجرای داخلی یا پشت آن، جوش‌هایی به وجود می‌آید. علت جوش در لاله گوش یا نواحی دیگر هم ریشه در انواع عفونت یا عواملی مانند حساسیت و بروز کیست‌های مختلف دارد. زمانی که چربی و سلول‌های مرده پوستی در گوش جمع می‌شوند هم احتمال بروز جوش‌ها، قوت می‌گیرد. وجود جوش درون یا حوالی گوش با علائم ناراحت‌کننده‌ای مانند قرمزی و تورم همراه می‌شود. برخی از جوش‌ها حاوی چرک هم هستند. ضمن اینکه خارش و درد هم در برخی مواقع احساس می‌شوند.

علت ایجاد جوش در گوش چیست؟

جوش‌های گوش مانند جوش‌های دیگر بدن منافذی هستند که از راه سبوم، عرق یا سلول‌های پوستی مسدود می‌شوند. منظور از سبوم روغن‌های بدن تولیدشده از سوی غدد چربی در پوست است. سلول‌های مرده پوست هم به طور معمول در فرآیندی به نام لایه‌برداری می‌ریزند و در آن، سلول‌های پوستی جدیدی تشکیل می‌شوند. در داخل گوش، ماده چهارمی به نام سرومن (موم گوش) هم وجود دارد که توسط غدد سرومینوس تولید می‌شود و می‌تواند منافذ را مسدود کند. این امر به ویژه، در صورتی رخ می‌دهد که سعی کنید گوش خود را با یک سواب پنبه یا همان گوش‌پاک‌کن تمیز کنید. چنین کاری موم را وارد منافذ ریز گوش می‌کند.

هنگامی که منافذ گوش مسدود می‌شوند، بستری برای تجمع باکتری‌هایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس و کوتی باکتریوم آکنه به وجود می‌آید. عفونت باکتریایی منجر به تشکیل جوش می‌شود. تشکیل جوش و آکنه در گوش، در موارد زیر هم ریشه دارد:

  • استرس
  • رژیم غذایی
  • ژنتیک و سابقه خانوادگی
  • فشار یا اصطکاک ناشی از لباس یا وسایل ورزشی
  • قرار گرفتن در معرض محیط نامناسب و آلودگی‌های زیست‌محیطی

افزایش فعالیت هورمونی (مانند بلوغ یا سیکل‌های قاعدگی) هم باعث می‌شوند که غدد چربی سبوم بیشتری تولید کنند. در نتیجه، امکان ایجاد جوش در گوش بیشتر می‌شود.

علائم همراه با جوش در گوش

بنا به اینکه جوش‌ها در کدام نقطه از گوش ظاهر می‌شوند یا سطح عفونتی که ایجاد کرده‌اند، به چه ترتیب است، علامت‌های دیگری هم به وجود می‌آورند. از جمله علائم همراه با جوش گوش باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • کاهش شنوایی
  • تورم غدد لنفاوی
  • درد، قرمزی و تورم
  • خارش و تب
  • سرگیجه
  • ترشح

برخی از علامت‌ها جدی‌تر هستند و نیاز به مراجعه به پزشک را زیاد می‌کنند. از جمله آن‌ها باید به درد شدید و مداوم در گوش، ترشحات بدبو و چرکی از گوش و تب بسیار بالا اشاره کنیم. در صورت مشاهده چنین علامت‌هایی باید موضوع را پیگیری و به آن رسیدگی کنید.

تخصص گوش و حلق و بینی، به تشخیص و درمان اختلالات مربوط به گوش، حلق، بینی و ساختارهای سر و گردن می‌پردازد. این تخصص، طیف وسیعی از شرایط پزشکی همچون اختلالات شنوایی، سینوزیت، عفونت‌های مزمن گوش، انسداد بینی، آپنه خواب و سرطان‌های سر و گردن را مدیریت می‌کند. با تسکین علائم تاثیرگذار بر عملکردهای شنوایی، تنفسی، گفتار و بلع، نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی بیماران دارد.

داروهای بدون نسخه و درمان‌های پزشکی

از داروهای مختلفی برای رفع جوش موجود در نواحی گوناگون گوش استفاده می‌شود. در زیر، به داروهای مختلفی اشاره می‌کنیم که امکان دارد از سوی پزشک، برای رفع جوش در نواحی مختلف گوش تجویز شوند:

  • داروهای موضعی مشتق‌شده از ویتامین A با نسخه و بدون نسخه (OTC) در دسترس هستند. ترتینوئین (Retin-A) رایج‌ترین گزینه تجویزی است.
  • انواع ترکیبات بنزوئیل پراکسید هم بدون نسخه موجود است. برای آکنه متوسط، از محلولی حاوی ۵ درصد بنزوئیل پراکسید استفاده کنید.
  • ممکن است که پزشک آنتی‌بیوتیکی مانند مینوسیکلین یا داکسی سایکلین را برای درمان باکتری‌های مرتبط با آکنه توصیه کند.
  • داروهای سیستمیک مشتق شده از ویتامین A، مانند ایزوترتینوئین، معمولاً برای موارد شدید آکنه کیستیک استفاده می‌شوند.
مطلب پیشنهادی:  بروملیاد، نگینی زیبا در دنیای گیاهان

ضایعات ناشی از جوش می‌توانند دردناک باشند. درمان مناسب و سریع این درد با داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن (ادویل) یا ناپروکسن (ناپروسین) پیش می‌رود.

درمان نکردن جوش در گوش چه عوارضی دارد؟

یادتان باشد که اگر جوش بزرگ یا چرکی باشد، امکان ایجاد عوارض مختلفی به وجود می‌آید. در نتیجه، چنانچه که جوش بزرگی در گوشتان دارید که با درد یا علائم دیگر همراه است، حتماً حواستان به درمان جدی آن باشد. از عوارض ایجاد جوش در گوش باید به این موارد اشاره کنیم:

عارضه

توضیحات

گسترش عفونت و ایجاد آبسه عفونت از جوش به بافت‌های اطراف سرایت کرده و کیسه‌ای پر از چرک به نام آبسه ایجاد می‌کند که بسیار دردناک است.
ایجاد جای زخم یا اسکار جوش‌های عفونی و ملتهب می‌توانند باعث ایجاد اسکارهای دائمی شده و ظاهر گوش را تغییر دهند.
تخریب غضروف جوش در غضروف گوش می‌تواند به آن آسیب رسانده و باعث تغییر شکل گوش و درد مزمن شود.
کاهش شنوایی جوش‌های عمیق در مجرای گوش، ممکن است به پرده گوش آسیب رسانده و منجر به کاهش شنوایی شوند.

در برخی موارد، جوش‌های گوش به عفونت‌های مزمن تبدیل می‌شوند و درمان آن‌ها بسیار دشوار می‌شود. برای همین، همیشه حواستان را به مراجعه به پزشک و پیگیری درمان مناسب جمع کنید.

جوش گوش چیست؟

برای مشکل جوش در گوش به چه دکتری مراجعه کنید؟

اگر گوشتان جوش زده و عوارض ناخوشایندی را تجربه می‌کنید، بهتر است که به دکتر گوش مراجعه کنید. چنین پزشکی از تخصص کافی برای معاینه نواحی مختلف گوش و بررسی اوضاع آن برخوردار است. تشخیص عفونی‌بودن یا نبودن جوش‌ها و گوش هم در دایره توانایی‌های این متخصص است. یادتان باشد که گاهی استفاده از محصولات مراقبت از مو یا تجمع چربی‌ها در جوش زدن گوش نقش دارند. در بسیاری از مواقع هم جوش در گوش به خودی خود، درمان می‌شود. با این حال، گاهی نیاز است که علت ایجاد جوش در گوش را بررسی و درمان‌های تجویزی از سوی پزشک را پیگیری کنید. برای مراجعه به بهترین پزشکان، از خدمات سامانه آنلاین دکتردکتر کمک بگیرید.

متخصص گوش و حلق و بینی، متخصصی است که در تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری‌های مربوط به گوش، بینی، حلق و ساختارهای مرتبط تخصص دارد. این پزشک با انجام انواع خدمات مانند شنوایی‌سنجی، جراحی‌های بینی و حنجره، درمان عفونت‌های گوش، کم‌شنوایی، التهاب حلق و خونریزی بینی، به بهبود وضعیت بیماران کمک می‌کند. همچنین، عمل‌های جراحی نظیر رینوپلاستی (جراحی تغییر شکل بینی)، جراحی لوزه سوم و ترمیم مشکلات تنفسی از دیگر وظایف این متخصص است.

علاوه بر این، دکتر گوش و حلق و بینی به بررسی و درمان مشکلاتی همچون وزوز گوش، گرفتگی صدا، زنگ گوش و تومورهای گوش می‌پردازد. اگر شما هم به این خدمات نیاز دارید، می‌توانید از طریق سایت دکتردکتر به راحتی و به صورت آنلاین نوبت خود را رزرو کنید.

در طول ملاقات با پزشک، می‌توانید درباره تاثیرات جراحی بینی، نظیر بهبود تنفس یا جراحی پس از حادثه، مشاوره تخصصی دریافت کنید. برای مراقبت بهتر از سلامت گوش، حلق و بینی خود، همین امروز اقدام کنید و از خدمات تخصصی این حوزه بهره‌مند شوید.

به نقل از مجله سلامت دکتردکتر(https://drdr.ir/mag/pimples-in-the-ear/)

تعداد کلمات مطلب: 1237

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در رپورتاژ آگهی

همچنین بخوانید

تعبیر خواب دیدن یک شخص خاص از دیدگاه قدیمی و علمی

تعبیر خواب دیدن افراد خاص موضوعی است که همیشه برای انسان‌ها جذاب و پر از رمز و راز بوده اس…