هشدار بدن درمورد احساس خستگی را جدی بگیرید

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
حتما برای شما هم پیش آمده که احساس خستگی کنید و توان و انرژی لازم برای انجام کارهای خود را نداشته باشید و ترجیح بدهید تمام روز را در تخت‌خواب خود بگذرانید. اگر گاهی احساس خستگی را تجربه می‌کنید احتمالا مشکل خاصی وجود ندارد اما اگر تکرار می‌شود، بدن و ذهن شما می‌خواهند به شما هشدار می‌دهند و باید آن را جدی بگیرید!
خستگی

خستگی مداوم ریشه در بدن و ذهن ما دارد و باید آن را جدی بگیریم. گاهی فکر می‌کنیم که فشار کار و زندگی باعث این احساس می‌شود اما همیشه این‌طور نیست. گاهی بدن و ذهن به دلیل کمبود یا اختلالاتی که دارند، با احساس خستگی به ما هشدار می‌دهند تا به آن‌ها توجه کنیم و به فکر راه‌حل باشیم. در این مقاله از دلتامگ بازیگران اصلی احساس خستگی مداوم را به شما معرفی می‌کنیم تا بتوانید آن‌ها را درمان و انرژی بدن خود را بازیابی کنید.

کمبود ویتامین‌ها و موادمعدنی

کمبود برخی ویتامین‌ها و موادمعدنی از جمله ویتامین دی، ب 12، آهن و منیزیم نقش اساسی در ایجاد احساس خستگی دارند. این ویتامین‌ها و موادمعدنی در تنظیم انرژی و اکسیژن‌رسانی به بدن بسیار مهم هستند و کمبود آن‌ها باعث خستگی مداوم می‌شود.

استرس و فشارهای روانی

استرس مداوم و اضطراب می‌توانند باعث تخلیه انرژی بدن شوند. وقتی فرد به‌طور مداوم با تنش‌های روانی روبرو است، سطح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) در بدن افزایش یافته و این باعث خستگی ذهنی و جسمی می‌شود.

کمبود خواب

کمبود خواب کافی و کیفیت پایین آن یکی از مهم‌ترین علل خستگی است. خواب کم یا خواب‌های ناپیوسته و بی‌کیفیت به بدن فرصت لازم برای بازیابی انرژی و ترمیم سلولی را نمی‌دهد، بنابراین حتی پس از خوابیدن نیز احساس خستگی می‌کنید.

کم‌تحرکی

کم‌تحرکی و نشستن طولانی‌مدت نیز می‌تواند منجر به کاهش انرژی شود. زمانی که بدن به طور مداوم در حالت استراحت باشد، با کاهش متابولیسم، احساس خستگی و بی‌حالی بیشتر می‌شود.

مصرف بیش از حد کافئین

هرچند کافئین به‌طور موقت باعث افزایش انرژی می‌شود، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد. مصرف زیاد قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار می‌تواند چرخه خواب را مختل کرده و منجر به خستگی مداوم و اضطراب شود.
کافئین

عادات غذایی نامناسب

غذاهای ناسالم یا رژیم‌های غذایی کم‌کیفیت می‌توانند منجر به نوسانات سطح قند خون و درنتیجه خستگی شوند. مصرف زیاد قند، غذاهای فرآوری‌شده و کمبود پروتئین یا چربی‌های ناسالم می‌تواند انرژی بدن را کاهش دهد.

کم‌خونی

علاوه بر کمبود آهن، انواع دیگر کم‌خونی نیز می‌توانند باعث خستگی شوند. کمبود گلبول‌های قرمز به دلایلی ژنتیکی، سوتغذیه یا بیماری‌های مزمن باعث می‌شود اکسیژن کافی به سلول‌های بدن نرسد و در نتیجه خستگی مداوم را به‌دنبال داشته باشد.

عفونت‌ها و بیماری‌های مزمن

بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری قلبی، عفونت‌های مزمن یا آنفولانزا و سرماخوردگی می‌توانند باعث کاهش شدید انرژی و خستگی شوند. سیستم ایمنی بدن در طول این بیماری‌ها فعال است و انرژی زیادی مصرف می‌کند.

آلرژی‌ها

آلرژی‌های فصلی یا غذایی می‌توانند باعث التهاب در بدن شده و انرژی را تخلیه کنند. علاوه بر این، علائم آلرژی مانند گرفتگی بینی و مشکلات تنفسی ممکن است خواب را مختل کنند و منجر به خستگی شوند.

اختلالات هورمونی

اختلالات هورمونی نیز می‌توانند عامل مهمی در خستگی مداوم باشند به‌ویژه کم‌کاری تیروئید که در آن به اندازه کافی هورمون تیروکسین تولید نمی‌شود، یکی از شایع‌ترین عوامل خستگی است. این اختلال می‌تواند باعث کاهش انرژی، افزایش وزن و مشکلات تمرکز شود. علاوه بر کم‌کاری تیروئید، پرکاری تیروئید نیز می‌تواند باعث خستگی شود. این وضعیت باعث افزایش متابولیسم و مصرف انرژی بیش از حد در بدن می‌شود که منجر به احساس ضعف و خستگی خواهد شد.
تیروئید

مصرف برخی داروها

از عوارض جانبی مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضدافسردگی، آنتی‌هیستامین‌ها و داروهای فشار خون ایجاد خستگی است. در این موارد، مشاوره با پزشک برای تغییر دارو یا تنظیم دوز آن می‌تواند مفید باشد.

کمبود اکسیژن (آپنه خواب)

آپنه خواب یک اختلال جدی است که در آن تنفس در طول خواب موقتا متوقف می‌شود. این وضعیت باعث اختلال در چرخه خواب شده و منجر به خستگی شدید روزانه و بی‌حوصلگی می‌شود.

کمبود نور طبیعی

نور طبیعی خورشید برای تنظیم ریتم شبانه‌روزی بدن ضروری است. کمبود نور، به ویژه در فصل‌های زمستان، می‌تواند باعث خستگی و اختلال در خواب شود. این مشکل با نام “اختلال عاطفی فصلی” شناخته می‌شود و می‌تواند به کاهش انرژی و حتی افسردگی منجر شود.

افراط در استفاده از وسایل الکترونیکی

استفاده طولانی‌مدت از گوشی‌های هوشمند، کامپیوتر و تلویزیون به‌ویژه قبل از خواب می‌تواند چرخه خواب شما را مختل کند. نور آبی این دستگاه‌ها تولید هورمون ملاتونین (هورمون خواب) را کاهش می‌دهد و باعث تاخیر در خواب و خستگی می‌شود.
تلفن همراه

افسردگی

افسردگی به طور مستقیم با خستگی مزمن مرتبط است. افراد افسرده اغلب انرژی کمی دارند و احساس می‌کنند حتی انجام کارهای ساده روزانه نیز برایشان دشوار است. این وضعیت می‌تواند به بی‌خوابی یا خواب بیش از حد نیز منجر شود.

تعداد کلمات مطلب: 726

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

چرا خواب ناکافی دلیل اصلی بیماری‌هاست؟

خواب ناکافی از اصلی‌ترین دلایل اختلال در سلامت جسمی و روانی است. کیفیت و کمیت خواب تاثیر م…