چرا با گریه به‌خواب می‌رویم

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
وقتی ناراحت، ناامید، عصبانی یا حتی خوشحال هستیم، گریه می‌کنیم تا کمی آرام و سبک شویم و چالش‌های احساسی را تخلیه کنیم. شاید گاهی گریه کردن قبل از خواب و پنهان از چشم دیگران برای ما راحت‌تر باشد اما باید بدانیم که این کار نباید به عادت ما تبدیل شود؛ چرا که با تکرار آن می‌توانیم سلامت روح و روان خود را به‌خطر بیاندازیم.
گریه قبل از خواب
گریه کردن قبل از خواب و به خصوص با گریه به‌خواب رفتن، تجربه‌ای است که بسیاری از افراد ممکن است در دوره‌هایی از زندگی خود با آن مواجه شوند. ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که پیش از خوابیدن، گریه کنید و در همان حالت به خواب بروید. هرچند که گریه کردن در بعضی از موارد، چالش‌های احساسی ما را تخلیه و سبک می‌کند اما با تکرار آن به‌خصوص قبل از خواب، آسیب زیادی به خود می‌زنیم. در ادامه این مقاله از مجله دلتامگ، به دلایل گریه کردن پیش از خواب و راهکارهای مدیریت آن می‌پردازیم.

دلایل گریه قبل از خواب

استرس و اضطراب: یکی از مهم‌ترین دلایل گریه کردن قبل از خواب، استرس‌های روانی و اضطراب‌های روزمره است. وقتی فرد با فشارهای کاری، مشکلات خانوادگی یا مسائل مالی روبرو است، ذهن او تا لحظه خواب آرام نمی‌گیرد؛ در نتیجه، لحظاتی که به‌عنوان زمان استراحت در نظر گرفته شده، به زمانی برای مرور مشکلات تبدیل می‌شود و این امر ممکن است به گریه منجر شود.

تنهایی و احساس ناکامی: احساس تنهایی از زندگی می‌تواند یکی از دیگر عوامل اصلی این پدیده باشد. بسیاری از افراد قبل از خواب به فکر ناکامی‌های عشقی و فرد احساسی خود در گذشته می‌افتند. این افراد فکر می‌کنند بسیار تنها هستند، روابط گذشته آسیب‌های زیادی به آن‌ها زده است و ممکن است هرگز دوباره طعم عشق را نچشند. تمام این موارد باعث احساس ناکامی و درنهایت منجر به ناراحتی و گریه می‌شود.

اختلالات روانی: افسردگی و دیگر اختلالات روانی نیز از جمله عواملی هستند که می‌توانند باعث شوند افراد با گریه به خواب بروند. افراد مبتلا به این اختلالات معمولا از مشکلات روحی شدید رنج می‌برند و به‌طور مداوم افکار منفی در ذهنشان مرور می‌شود.

اثرات منفی گریه قبل از خواب

گریه قبل از خواب

گرچه گریه ممکن است به‌صورت موقتی باعث تسکین احساسات شود اما گریه مداوم قبل از خواب می‌تواند بر مغز اثرات منفی بگذارد که به برخی از آن‌ها در اینجا اشاره می‌کنیم:

افزایش اضطراب و استرس

گریه‌های مکرر قبل از خواب باعث افزایش تولید هورمون کورتیزول یعنی هورمون استرس می‌شود که در بلندمدت به افزایش اضطراب و تشدید مشکلات خواب منجر خواهد شد.

اختلال در خواب

خوابیدن با گریه می‌تواند به خواب ناپایدار و بی‌کیفیت منجر شود. افراد ممکن است در طول شب بیدار شوند یا کابوس‌های ناراحت‌کننده ببینند که خواب را مختل می‌کنند. خواب ناکافی یا بی‌کیفیت خود به مشکلاتی نظیر خستگی، کاهش تمرکز و مشکلات حافظه منجر می‌شود.

مطلب پیشنهادی:  خشونت خانگی چیست و انواع آن

ضعف سیستم ایمنی

به دلیل اینکه گریه‌های مکرر و اضطراب می‌توانند باعث استرس شدید در بدن شوند، سیستم ایمنی نیز تضعیف می‌شود. بدن در مواجهه با استرس، انرژی زیادی صرف مبارزه با آن می‌کند و این انرژی به دیگر نیازهای بدن نخواهد رسید.

تاثیر منفی بر ناخودآگاه

وقتی افراد هر شب با افکار منفی و گریه به خواب می‌روند، ناخودآگاه آنان به مرور زمان پر از افکار و احساسات منفی می‌شود. این الگو می‌تواند به‌تدریج به شکل‌گیری الگوهای فکری منفی و حتی بی‌اعتمادی به خود و دیگران منجر شود.

راهکارهای جلوگیری از گریه قبل از خواب

1. ایجاد یک روال آرامش‌بخش قبل از خواب

یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای جلوگیری از گریه قبل از خواب، ایجاد یک روتین شبانه آرامش‌بخش است. این روتین می‌تواند شامل گوش دادن به موسیقی آرام، انجام مدیتیشن یا خواندن کتاب‌های مثبت باشد. این فعالیت‌ها کمک می‌کنند تا ذهن شما از استرس‌های روزمره فاصله بگیرد.
گوش دادن به موسیقی

2. مدیریت استرس در طول روز

برای جلوگیری از اضطراب و تنش قبل از خواب، مهم است که استرس‌های روزانه را به‌طور موثر مدیریت کنید. ورزش کردن، یوگا و تمرینات تنفسی می‌توانند به کاهش استرس و بهبود سلامت روان کمک کنند. همچنین، مدیریت صحیح زمان و برنامه‌ریزی می‌تواند به کاهش فشارهای کاری و شخصی شما کمک کند.

3. تمرکز بر افکار مثبت

یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از افکار منفی و گریه قبل از خواب، تمرکز بر جنبه‌های مثبت زندگی است. می‌توانید یک دفترچه شکرگزاری داشته باشید و هر شب قبل از خواب به‌جای مرور مشکلات، نکات مثبت روز را بنویسید. این کار به مرور زمان به تغییر الگوی فکری شما کمک می‌کند.

4. مشاوره و درمان روانشناختی

اگر احساس می‌کنید که گریه‌های شبانه ناشی از مسائل جدی‌تر روانی مانند افسردگی یا اضطراب است، مراجعه به مشاور یا روانشناس می‌تواند کمک‌کننده باشد. درمان‌های روانشناختی مانند رفتاردرمانی شناختی (CBT) می‌توانند به افراد کمک کنند تا با مشکلات روحی خود بهتر مواجه شوند و الگوهای فکری منفی را تغییر دهند.
مشاوره

تعداد کلمات مطلب: 714

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

8 تکنیک ساده برای خوابیدن سریع

خوابیدن در زمان کوتاه و داشتن خوابی عمیق و با کیفیت، برای بسیاری از افراد چالش‌برانگیز است…