این اموال مرد را هرگز نمی‌توانید توقیف کنید

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
مهریه از جمله حقوق بسیار مهم زنان است که با ازدواج بدست می‌آورد و مرد موظف به پرداخت آن است.
توقیف اموال مرد

یکی از سوالاتی که بسیاری از خانم‌ها از ما دارند نحوه توقیف اموال مرد است. ما در این مطلب از مجله دلتا قصد داریم اموالی از مرد که قابل توقیف کردن نیستند را به شما معرفی کنیم تا دچار مشکل نشوید.

انواع مهریه

مهریه در اسلام و قوانین حقوقی بسیاری از کشورهای اسلامی، به مالی گفته می‌شود که در هنگام عقد ازدواج، مرد به زن می‌دهد یا متعهد به پرداخت آن می‌شود. مهریه انواع مختلفی دارد که هرکدام شرایط و ویژگی‌های خاص خود را دارند. به طور کلی، مهریه را می‌توان به دو دسته زیر تقسیم کرد:

مهریه عندالمطالبه

در این نوع مهریه، زن هر زمان که بخواهد می‌تواند مهریه خود را مطالبه کند. مرد موظف است در صورت درخواست زن، مهریه را به طور کامل بپردازد. اگر مرد از پرداخت آن خودداری کند، زن می‌تواند از طریق دادگاه اقدام کند.

مهریه عندالاستطاعه

در این نوع مهریه، زن تنها در صورتی می‌تواند مهریه را مطالبه کند که مرد توانایی مالی پرداخت آن را داشته باشد. درصورتی‌که مرد اعلام کند توانایی پرداخت مهریه را ندارد، زن نمی‌تواند فوراً آن را از او مطالبه کند و باید صبر کند تا مرد از لحاظ مالی توانمند شود.

مهریه عندالاستطاعه و عندالمطالبه (ترکیبی)

در برخی مواقع مهریه به‌صورت ترکیبی تعیین می‌شود. بخشی از مهریه عندالمطالبه و بخشی عندالاستطاعه است. این نوع مهریه شرایط خاصی دارد و بسته به توافق طرفین در هنگام عقد تعیین می‌شود.

مهریه عندالاستطاعه

مهر المسمی

این مهریه‌ای است که در هنگام عقد نکاح به‌صورت دقیق و مشخص توافق شده و در عقدنامه ذکر می‌شود. مقدار و نوع آن می‌تواند هر چیزی باشد که ارزش مالی داشته باشد، مثل پول نقد، زمین، طلا، خانه یا هر نوع دارایی دیگر.

مهر المثل

درصورتی‌که مهریه در هنگام عقد تعیین نشده باشد یا به دلایلی باطل شده باشد، اما نزدیکی بین زن و مرد صورت‌گرفته باشد، زن حق دارد مهرالمثل دریافت کند. مقدار این مهریه باتوجه‌به شرایط اجتماعی، خانوادگی و وضعیت اقتصادی زن و مرد تعیین می‌شود و معمولاً باتوجه‌به مهریه زنان مشابه در خانواده زن محاسبه می‌شود. برای آشنایی با مهریه های غیرمعقول به مطلب ذکر شده مراجعه کنید.

مهر المتعه

درصورتی‌که عقد بدون تعیین مهریه و بدون نزدیکی فسخ شود، زن مستحق دریافت مهر المتعه خواهد بود. مقدار این مهریه باتوجه‌به توان مالی مرد و باتوجه‌به قوانین تعیین می‌شود.

مطلب پیشنهادی:  آیا کم کردن میزان مهریه بعد از عقد امکان دارد؟

مهریه نقدی و غیرنقدی

مهریه می‌تواند به‌صورت نقدی (پول) یا غیرنقدی (مانند طلا، املاک، سهام و…) باشد. در مهریه‌های غیرنقدی، ارزش مالی آن مهم است و باید در هنگام عقد مشخص شود.

این انواع مهریه‌ها به زن و مرد اجازه می‌دهد که باتوجه‌به شرایط و توافقات شخصی خود، بهترین انتخاب را برای تعیین مهریه داشته باشند.

توقیف اموال مرد ممنوع

مستثنیات دین به اموالی گفته می‌شود که در صورت صدور حکم به پرداخت بدهی، نمی‌توان آنها را توقیف کرد یا از طریق آنها بدهی را پرداخت کرد. هدف از مستثنیات دین حفظ حداقل‌های معیشتی و شغلی فرد بدهکار و خانواده اوست. این اموال معمولاً شامل موارد زیر می‌شود:

توقیف اموال مرد ممنوع

  • منزل مسکونی متناسب با نیاز فرد و خانواده: خانه‌ای که فرد بدهکار و خانواده‌اش در آن زندگی می‌کنند و به‌طور متعارف نیاز آنها را برطرف می‌کند، از توقیف معاف است.
  • وسایل زندگی ضروری: اثاثیه و وسایلی که برای زندگی روزمره و رفع نیازهای اولیه لازم هستند، مانند لوازم آشپزخانه، مبلمان، یخچال و وسایل گرمایشی.
  • ابزار کار: وسایلی که فرد بدهکار برای انجام شغل و کسب درآمد خود نیاز دارد، از توقیف معاف هستند. این شامل ابزار و وسایل مورد نیاز برای انجام حرفه‌های مختلف می‌شود.
  • درآمد حداقلی: بخشی از درآمد یا حقوق ماهیانه که برای تامین حداقل نیازهای زندگی فرد بدهکار و خانواده‌اش کافی باشد، معمولاً مستثنیات دین به حساب می‌آید.
  • مستثنیات دینی یا شرعی: برخی موارد بر اساس قوانین دینی یا شرعی از توقیف معاف می‌شوند، مانند اموال مربوط به نیازهای عبادی و مذهبی.

این موارد بسته به کشور و قوانین قضایی آن می‌تواند متفاوت باشد، اما هدف کلی این است که فرد بدهکار حتی باوجود تعهد به پرداخت بدهی، توانایی تأمین حداقل نیازهای زندگی خود را داشته باشد.

تعداد کلمات مطلب: 653

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

شرایط ارث بردن زن بعد از طلاق

ارث بردن زن بعد از طلاق از جمله استثنائاتی است که در قانون بیان شده و ما در این مطلب از مج…