کاهش اضطراب با تکنیک ای اف تی

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
تکنیک های کاهش اضطراب زمانی اهمیت پیدا می‌کند که واکنش‌های انسان در موقعیت‌های استرس‌زا حالت طبیعی نداشته باشد و این اختلال کیفیت زندگی فرد را به‌شدت کاهش دهد.
کاهش اضطراب با تکنیک ای اف تی

برای کاهش اضطراب روش های متفاوتی وجود دارد. می‌توان گفت که اضطراب، یکی از شایع‌ترین مشکلات انسان در دنیای مدرن است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود با آن مواجه می‌شوند. عوامل بسیاری در شکل‌گیری استرس و اضطراب نقش دارند، مانند فشار کاری، بروز تروماها یا زخم‌های کودکی، روابط اجتماعی، نگرانی‌ها و مشکلات مالی و خانوادگی و غیره. یکی از جدیدترین و موثرترین روش‌های کاهش استرس و اضطراب، تکنیک رهایی احساسی یا همان (eft) است.

ای اف تی چیست؟

ای اف تی که به آن ” تپینگ “(Tapping) یا تکنیک رهایی احساسی نیز گفته می‌شود. یک روش درمانی است که بر اساس ترکیبی از اصول طب سنتی چینی و روان‌شناسی مدرن طراحی شده است. در این روش که از آن برای کاهش فوری و کم کردن اضطراب استفاده می‌شود، با ضربه زدن بر نقاط مشخصی از بدن، فرد می‌تواند احساسات منفی، استرس و اضطراب را کاهش دهد. این تکنیک شامل تمرکز بر روی مشکلات و احساسات منفی همراه با تپینگ روی نقاطی از بدن مانند صورت، دست‌ها و بالای قفسه سینه است. اگر شما هم به دنبال راهی برای کاهش استرس شدید خود و درمان اختلال اضطراب هستید، در مجله دلتا با ما همراه باشید.

تفاوت ای اف تی با سایر روش‌های کاهش اضطراب

در این روش افراد یاد می‌گیرند که برای مدیریت و کاهش اضطراب و استرس، احساسات منفی خود را شناسایی کنند و به جای سرکوب، آن‌ها را بپذیرند و با آن‌ها مواجه شوند. بسیاری از پژوهش‌ها نشان داده‌اند که ای اف تی می‌تواند به کاهش سطح کورتیزول یا همان هورمون استرس در بدن کمک کند و در نتیجه، به‌طور مؤثری باعث کم کردن اضطراب شود. با انجام این روش و با تمرکز بر روی افکار و احساسات منفی خود، تغییر مثبتی در نحوه‌ برخورد با آن‌ها را در خود مشاهده خواهید کرد.

تفاوت ای اف تی با سایر روش‌های کاهش اضطراب

نحوه ی انجام این تکنیک

برای کم کردن اضطراب خود با این تکنیک نیاز به ابزار و وسیله‌ی خاصی ندارید. برای اولین قدم، فرد باید مشکل یا احساس منفی ای که باعث بروز اضطراب در او میشود را شناسایی کند. این مشکل شامل یک موقعیت استرس‌زا تا افکاری که اضطراب را تشدید می‌کنند، باشد. در مرحله بعد، فرد باید شدت اضطراب خود را بر روی کاغذ از 0 تا 10 مشخص کند تا بتواند تغییرات را پس از انجام تکنیک eft مشاهده کند.

مطلب پیشنهادی:  روستای برنجستانک، بهشتی در دل سوادکوه

سپس یک جمله ی مثبت با محوریت پذیرش احساسات و مشکل ساخته شود. به عنوان مثال، فرد باید بگوید: “اگرچه الان اضطراب دارم اما خودم را کاملا می‌پذیرم.” در مرحله‌ی بعد فرد با تمرکز بر روی احساس خودش، شروع به ضربه زدن به نقاط مشخصی از بدن کند. این نقاط شامل قاعده ابرو، کنار چشم، زیر بینی، چانه، ترقوه و زیر بغل می‌شود. درست همزمان با تپینگ فرد باید جمله‌ی مورد نظر را تکرار کند.

نحوه ی انجام این تکنیک

مزایای استفاده از ای اف تی در درمان اضطراب

از  تکنیک ای اف تی، در درمان بسیاری از بیماری هایی که منشا اضطرابی دارند استفاده می‌شود. در زیر به چند نمونه از مزیت های این تکنیک می‌پردازیم. یکی از بزرگ‌ترین مزایای ای اف تی، این است که فرد به‌سرعت می‌تواند کاهش قابل توجهی در سطح اضطراب خود مشاهده کند. این تکنیک کاملاً طبیعی است و هیچ‌گونه داروی خاصی نیاز ندارد، بنابراین مناسب برای افرادی است که ترجیح می‌دهند از داروها استفاده نکنند. هر کسی می‌تواند به‌راحتی آن را یاد بگیرد و به‌صورت مستقل از آن استفاده کند.

تعداد کلمات مطلب: 552

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

8 تکنیک ساده برای خوابیدن سریع

خوابیدن در زمان کوتاه و داشتن خوابی عمیق و با کیفیت، برای بسیاری از افراد چالش‌برانگیز است…