شاید ندانید که دردهای غیرقابلتحمل میگرنی ممکن است ریشه در بیماریهای دیگری داشته باشند که فرد بیمار از ابتلا به آنان خبر ندارد.
به گزارش وبسایت هلثلاین، در گذشته ثابتشده بود که میگرن میتواند خطر ابتلا به بیماریها و عوارض دیگر مانند سکته قلبی، صرع، بیخوابی، افسردگی و اضطراب را تشدید کند؛ اما اکنون مشخصشده که خود میگرن میتواند نشانه بیماریهای دیگری باشد: مانند التهاب روده و یا سندروم روده تحریکپذیر.
طبق آمارهای منتشرشده، بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان سالانه حداقل یکبار دردهای میگرنی را تحمل میکنند و این میتواند هشداری برای تمامی این افراد باشد. پس اگر سردردهای میگرنی فردی ادامه یافت، بهتر است برای کاهش عوارض و یا حتی عدم ابتلا به بیماریهای دیگر سریعاً نزد متخصص گوارش برود و چکاپ سالانه را برای جلوگیری از حمله قلبی فراموش نکند.
میگرن و چشم درد
محققان تأکید میکنند که برای یافتن ریشه و علل سردردهای میگرنی خود و جلوگیری از ابتلا به بیماری التهاب روده که شامل بیماری کرون و کولیت اولسراتیو میشود، تمامی نکاتی که پزشکان میگویند بهدرستی رعایت کنید.
بیماری کرون نوعی بیماری التهابی روده است که هر بخشی از دستگاه گوارش از دهان تا مقعد را تحت تاثیر قرار دهد و برخی از قسمتهای سالم دستگاه گوارش را ملتهب میکند. همچنین کولیت اولسراتیو (UC) نوعی بیماری التهابی روده است که در آن پوشش روده بزرگ و یا رکتوم ملتهب میشود.
دکتر رودولف بدفورد، متخصص گوارش از مرکز بهداشت پراویدنس سنتجان در کالیفرنیا، میگوید که این ارتباط تعجبآور نیست. یکی از علائم سردردهای میگرنی درد چشم است که ممکن است ماهیت نوروژنیک داشته باشند.
در این گزارش آمده است، افرادی که مبتلا به میگرن هستند، بیشتر از افراد عادی ممکن است به بیماری کرون و یا کولیت اولستیرا مبتلا شوند. همچنین احتمال ابتلا مردان به این بیماریها نسبت به زنان بسیار بیشتر است.
از نشانههای ابتلا به میگرن در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- یبوست
- تغییرات خلقی، از افسردگی تا سرخوشی
- هوسهای غذایی
- سفتی گردن
- افزایش ادرار
- خمیازههای مکرر
- از دستدادن بینایی
- احساس سوزنسوزن شدن بازو و یا پا
- ضعف یا بیحسی در صورت یا یکطرف بدن
- اختلال در تکلم
اگر میگرن درمان نشود معمولاً بین 4 تا 72 ساعت طول میکشد. تعداد دفعات بروز میگرن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. همچنین باید گفت که میگرن اغلب درمان و تشخیص داده نمیٰشود. پس اگر سابقه سردرد دارید و اخیراً تغییرات جدی را مشاهده کردهاید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
میگرن و افسردگی
البته دردهای میگرنی تنها به این بیماریهای گفته شده مربوط نمیشود و میتواند عوارض دیگری مانند افسردگی هم داشته باشد. طبق تحقیقات انجام شده این بیماری بهطور قابل توجهی بر سلامت روان افراد تأثیر میگذارد و ارتباطی دوطرفه با افسردگی دارد.
تحقیقات نشان میدهد که تا ۴۰ درصد از افراد مبتلا به میگرن ممکن است تجربه افسردگی را داشته باشند. این ارتباط به دلیل درد شدید و مزمن ناشی از میگرن و تأثیرات منفی آن بر کیفیت زندگی، روابط اجتماعی و عملکرد روزمره است.
در مطالعات انجام شده آمده است که تغییرات در سطح انتقالدهندههای عصبی مانند سروتونین و نوراپینفرین میتواند هم میگرن و هم افسردگی را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین عوامل روانی نیز میتوانند بر شدت دردهای میگرنی بیافزایند. به گفته متخصصان، فشارهای ناشی از زندگی روزمره، ناتوانی در مدیریت درد و نگرانیهای مربوط به حملات میگرنی از سوی دیگر میتواند به بروز افسردگی منجر شود.
در پایان میتوان گفت که میگرن نه تنها میتواند نتیجهای از افسردگی باشد، بلکه خود نیز میتواند به ایجاد یا تشدید افسردگی کمک کند. بنابراین، شناسایی و درمان همزمان این دو اختلال برای بهبود کیفیت زندگی بیماران ضروری است.