کال کباب، یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار شمال است که با بادمجان کبابی، سبزیجات معطر و گردو درست میشود. این غذا طعم دودی دارد و میتوانید آن را به عنوان پیش غذا و یا چاشنی در کنار غذای اصلی، سرو کنید. غذایی کاملا گیاهی و سالم که در عرض یک ساعت آماده میشود. چگونگی پخت کال کباب را در مجله دلتا به شما آموزش میدهیم.
مواد مورد نیاز
- بادمجان: 5 یا 6 عدد
- سبزیجات معطر (نعناع، خالواش و چوچاق): 3 قاشق غذاخوری
- گردو: 100 گرم
- سیر رنده شده: 5 یا 6 حبه
- آب انار ترش: نصف پیمانه
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
مراحل تهیه کال کباب
- برای پخت کال کباب، نیاز است که ابتدا بادمجانها را کبابی کنید تا طعم دودی پیدا کنند. معمولا توصیه میشود بادمجانها را روی منتقل کبابی کنید تا طعم متفاوتی داشته باشد.
- در مرحله بعد، پوست بادمجانها را بکنید، روی تخته آشپزخانه قرار داده و به خوبی له کنید. بهتر است این کار را با گوشکوب دستی انجام بدهید تا بادمجانها کامل له شوند.
- گردوها را داخل میکسر یا غذاساز بریزید تا کامل آسیاب شوند. سپس به بادمجان کبابی اضافه کنید.
- سبزیجات معطر را خرد کرده و همراه با سیر رنده شده، مغز گردو، آب انار و فلفل به ترکیب بادمجان و گردو اضافه کنید.
- مواد را داخل ظرف ریخته، روی آن سلفون کشیده و به مدت 2 تا 3 ساعت داخل یخچال بگذارید تا کامل جا بیفتد.
کال کباب خوشمزه ما آماده است. میتوانید در انتهای کار مقداری گلپر و نمک هم به آن اضافه کرده و با دانههای انار، آن را تزئین کنید.
نحوه کبابی کردن بادمجانها در کال کباب
بعد از انتخاب بادمجان مناسب، یکی از سه روش زیر را میتوانید برای کبابی کردن انتخاب کنید:
- روی شعله گاز. در این روش، چند چاک روی بادمجانها بزنید و روی شعله متوسط گاز قرار بدید. توجه داشته باشید که بادمجانها نباید بسوزند. بعد از اینکه کامل پخته شدند، پوست را بکنید. اگر پوست بادمجانها به خوبی کنده نمیشد، آنها را داخل کیسه فریزر بگذارید تا عرق کند و پوست به راحتی کنده شود.
- داخل فر. چند چاک روی بادمجانها ایجاد کرده و آنها را به مدت ده دقیقه در دمای 180 درجه سانتی گراد فر بگذارید.
- روی زغال. بادمجانها را چاک داده و روی زغال بگذارید و باد بزنید. در این روش، حواستان باشد که بادمجانها نسوزند.
نکات تهیه کال کباب
- از آنجایی که طعم این غذا به کیفیت بادمجانها بستگی دارد، بهتر است از بادمجانهای بدون تخم استفاده کنید و یا تخمها را حتما جدا کنید.
- در صورتی که به سیزیجات گفته شده دسترسی ندارید، میتوانید فقط از نعناع استفاده کنید.
- خیلی زیاد از نعناع استفاده نکنید، چرا که ممکن است کال کباب طعم تلخی پیدا کند.
- از سبزی محلی خشک هم میتوانید در پخت این غذا استفاده کنید.
- میتوانید از آبغوره به جای آب انار استفاده کنید.
- استفاده از آبلیمو توصیه نمیشود، چرا که باعث بد طعم شدن کال کباب خواهد شد.