ترشی بندری یکی از مواردی است که اگر با غذا میل کنید، اشتهایتان را زیاد میکند. ترشی بندری اصیل باید حسابی تندوتیز باشد و حتماً از فلفل برای تهیۀ آن استفاده شود. ادویهجات و سبزیهای مورداستفاده در این ترشی تقریباً مانند بقیۀ ترشیها است؛ اما تفاوت اصلی ترشی بندری با ترشیهای دیگر، استفاده از رب انار و تمبر هندی است. همراه دلتامگ باشید تا با هم این ترشی هیجانانگیز را درست کنیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی بندری
- گوجهفرنگی: 4 کیلوگرم
- گلکلم: یک بوته
- ساقۀ کرفس: 3 عدد
- هویج: 3 عدد
- سیر: 3 حبه
- موسیر: 150 گرم
- به یا سیب: 250 گرم
- بادمجان قلمی: 3 عدد
- خیار: 3 عدد
- سیبزمینی ترشی: 3 عدد
- فلفل سبز تند: 6 عدد
- تمبرهندی: نصف بسته
- رب انار: نصف پیمانه
- سبزیجات معطر (مرزه، ترخون، گشنیز، برگ تازۀ کرفس، نعناع): 500 گرم
- نمک، فلفل سیاه، تخم گشنیز، جوز هندی، فلفل قرمز، زردچوبه، گلپر و سیاهدانه به میزان لازم
- رب گوجهفرنگی: 3 قاشق غذاخوری
- سرکه به میزان لازم
طرز تهيه این ترشی خوشمزه
- برای درستکردن این ترشی بندری در ابتدا باید تمام سبزیجات مانند (خیار، هویج، بادمجان، گلکلم، سیر، فلفلهای سبز) را ریز خرد کنید. برای این کار میتوانید از دستگاه غذاساز نیز استفاده کنید.
- حالا در این مرحله سبزیجات معطر را حسابی شسته و روی دستمال پارچهای تمیز پهن کرده و اجازه دهید آب اضافه آن کاملاً خشک شود.
- سپس سبزیجات معطر خشکشده را حسابی خرد کنید بهگونهای که حسابی ریز شود.
- موسیر خشک را از شب قبل خیس کرده و یادتان باشد که چند بار آب آن را تعویض کنید.
- سپس موسیرها را با دست خردکرده و روی سبزیجات خردشده بریزید.
- حالا تمبر هندی را نیز از چند ساعت قبل با مقدار کمی سرکه داخل یککاسه خیس کرده و سپس آنها را از صافی رد کنید تا هسته تمبرها جدا شوند.
- حالا گوجهفرنگیهای خیلی رسیده را بعد از شستن و خشکشدن، داخل مخلوطکن یا بلندر ریخته و در نهایت پوره کنید.
- پوره گوجهفرنگی آمادهشده را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید با کمی نمک جوشیده و کمی غلیظ شود.
- حالا سبزیجات را باتوجهبه درجه سختی آنها، یکییکی به پوره گوجه اضافه کنید. اول گلکلم و هویج و در نهایت بادمجان و…
- چند دقیقه صبر کنید تا مواد باهم خوب بجوشند.
- زمانی که سبزیجات کمی نرم شدند، سبزیجات معطر، رب انار، رب گوجهفرنگی و تمبر هندی صافشده را نیز به مواد اضافه کنید.
- در این مرحله میتوانید یکی دو لیوان سرکه نیز به مواد اضافه کرده و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند و به غلظت مناسب برسند.
- در آخرین مرحله، ادویهجات را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید و اجازه دهید کمی داخل همان قابلمه باقی بمانند و خنک شوند.
- حالا ترشی را داخل ظروف شیشهای تمیز دردار ریخته و در جای مناسب قرار دهید. ترشی بندری که با این روش تهیه میشود، بعد از دو روز آماده خوردن است. علاوهبر ترشی بندری، ترشی بادمجان را نیز به شما پیشنهاد میکنیم.
نکات مهم برای تهیه ترشی بندری
- بعضی افراد برای تهیۀ ترشی بندری از رب انار و تمر استفاده نمیکنند. زیرا افزودن این مواد، رنگ قرمز این ترشی را تیره میکند؛ اما ما به شما پیشنهاد میکنیم که این دو را حذف نکنید، زیرا طعم منحصربهفردی به ترشی میدهد.
- میزان تندی ترشی بندری را باید کمکم با افزودن فلفل و بنا به سلیقه خودتان اندازه بگیرید؛ بنابراین همۀ ادویهها را همزمان اضافه نکنید.
- بهجای پوره گوجهفرنگی میتوانید از آب گوجهفرنگی آماده استفاده کنید.