قورمه سبزی یکی از خورشتهای اصیل و محبوب ایرانی است که قومیتهای مختلف کشورمان آن را به روشهای مختلف درست میکنند. اهالی تبریز هم نوع خاصی از این غذای اصیل را طبخ میکنند که به قورمه سبزی تبریزی شهرت دارد. از آن جایی که آشپزی کدبانوهای تبریزی حرف ندارد، خورشت قورمه سبزی آنها هم طعم و عطر فوقالعادهای دارد. با دلتامگ همراه باشید.
مواد لازم
- لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه
- سبزی خردشده (شامل دو سهم تره و یک سهم جعفری) تقریبا ۵۰۰ گرم
- پودر شنبلیله دو قاشق غذاخوری
- گوشت ران گوسفند یا راسته گوساله ۵۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- لیمو عمانی ۴ عدد
- روغن، نمک و زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه قورمه سبزی تبریزی
مرحله اول
نیازی نیست لوبیا چشم بلبلی را از قبل خیس کنید، اما اگر از لوبیا چیتی یا قرمز استفاده میکنید باید از شب قبل آن را در آب بخیسانید. البته یک قورمه سبزی تبریزی اصیل با لوبیا چشم بلبلی پخته میشود.
مرحله دوم
سبزی را پاک و بعد هم ریز خرد کنید. سپس آن را خوب بشویید و خشک کنید. بعد که آب اضافی آن کشیده شد، داخل ماهیتابه بریزید. و بدون روغن سبزی را تفت دهید. بعد از خشک شدن آب سبزی، داخل آن مقداری روغن بریزید و تا حدی سرخ کنید که رنگش تیره شود.
مرحله سوم
پیازها را نگینی خرد کنید و تا حدی تفت دهید که کاراملی شوند. سپس گوشت را به پیاز اضافه و مقداری تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. حالا نوبت لوبیاست که آن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. آب لوبیای خیس خورده را خالی کنید و همراه سبزی سرخشده به مواد بیفزایید.
مرحله چهارم
لیموعمانیها را بشویید، سپس سوراخ سوراخ کنید و داخل قابلمه بیندازید. حالا ۴ لیوان آب داخل قابلمه بریزید، شعله را زیاد کنید تا آب بجوشد. بعد از جوش آمدن آب نیز شعله را کم کنید و اجازه دهید خورشت با حرارت کم بپزد.
مرحله پنجم
بعد از اینکه لوبیا و خورشت هر دو خوب پختند شنبلیله، نمک و زعفران را به مواد بیفزایید و منتظر شوید تا غذا جاافتاده و غلیظ شود.
نکات طلایی در پخت قورمه سبزی تبریزی
- اگر دوست دارید قورمه سبزی شما طعم ترشتری داشته باشد، میتوانید به آن کمی آبغوره یا آبلیمو اضافه کنید.
- برخی از تبریزیها برای خوشرنگ شدن رنگ قورمه سبزی به آن یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی اضافه میکنند.
- اگر دوست داشته باشید، میتوانید مقداری آلو خشک را هم یک ساعت در آب بخیسانید و بعد به خورشت اضافه کنید.
بانو
9 اردیبهشت 1403 در 11:37 ق.ظ
احتمالا طعمی که میفرمایید به جهت نوع تهیه سبزیش هست.
هرچی گل و خاک و حشره چسبیده به برگ هست با خورد کردن سبزی قبل از شسته شدن،به خورد بافت سبزی میره.بعدم با شستن سبزی خورد کرده هیچ ارزش غذایی برا سبزی باقی نمیمونه.
من که با آگاهی از این روش بی ربط تهیه سبزیشون تو آذربایجان نه حاضرم قورمه بخورم نه آش نه هیچ غذا که سبزی داشته باشه