
مشکلات بر سر پارکینگ از جمله مواردی است که افراد بسیار با آن درگیر بوده و سؤالاتی زیادی پیرامون آن از ما میپرسند. همراه دلتامگ باشید تا قوانین مهم پارکینگ آپارتمان را برایتان توضیح دهیم.
قوانین مهم پیرامون مشکلات بر سر پارکینگ
طبق قانون و مشکلات بر سر پارکینگ بر حسب اینکه پارکینگ جزو قسمتهای اختصاصی یا جزو قسمتهای مشاعی است و مندرج در صورتمجلس تفکیکی باشد، مالک آن نیز متفاوت بوده که در این حالت گاه اختلافاتی دررابطهبا استفاده از پارکینگ، میان مالکین ایجاد میشود.
البته اگر چه اختلافات ساکنین آپارتمانها و مشکلات بر سر پارکینگ، دارای عوامل مختلف بوده؛ اما بهجرئت میتوان گفت که مهمترین این اختلافات که بعضاً به دعاوی قضایی و حتی کیفری منتهی میشود، عدم آشنایی ساکنین با قوانین پارکینگ آپارتمان و ناآگاهی آنها از این قوانین است.
مهمترین قوانین پارکینگ، عبارتاند از:
- هر نوع صدور پروانه ساختمان و گواهی پایان کار، منوط به تأمین پارکینگ موردنیاز در محدوده ساختمان و در صورت عدم فضای کافی، در شعاع حداکثر ۲۵۰ متری ساختمان است.
- طبق قانون، پارکینگهای تأمین شده در زیر زمین یا طبقات هم کف آپارتمان، جزو تراکم ساختمان محاسبه نمیشود.
- در آپارتمانهایی که برای هر واحد، یک پارکینگ مستقل و با دسترسی مستقیم تعیین میشود، ابعاد حداقل فضای لازم برای یک پارکینگ، ۵×۳ متر است. همچنین در آپارتمانهایی که دارای پارکینگ بهصورت تجمعی در زیرزمین یا طبقه همکف و اول بوده، حداقل عرض در نظر گرفته شده، برای توقف دو خودرو، ۵ متر و حداقل عرض در نظر گرفته شده، برای توقف سه خودرو، ۷.۵ متر است.
- یکی از موضوعات مهم پیرامون پارکینگ آپارتمان تعداد آنهاست. تعداد پارکینگهای موردنیاز آپارتمان، برای هر واحد به این صورت، تعیین میشود: یک پارکینگ، برای واحدهای مسکونی کمتر از ۱۵۰ متر مربع، ۱.۵ پارکینگ برای واحدهای مسکونی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ مترمربع و ۲ پارکینگ برای واحدهای مسکونی بیش از ۲۰۰ مترمربع.
- چنانچه در قرارداد بیع یا خریدوفروش آپارتمان، پارکینگ نیز قید شده ولی فروشنده هنگام تحویل آپارتمان، از تحویلدادن پارکینگ خودداری کند، خریدار میتواند با مراجعه به دادگاه، الزام فروشنده به تحویل پارکینگ آپارتمان و در صورت عدم امکان، پرداخت قیمت پارکینگ را درخواست کند.
- اگر پارکینگ آپارتمان در سند یک واحد قید شده باشد، قسمت اختصاصی آن واحد بوده و بنابراین، سایر واحدها حق استفاده از آن پارکینگ، حتی برای مدت کوتاه را ندارند.
- در مواردی که پارکینگ آپارتمان در سند مالکیت واحدها، بهعنوان قسمت اختصاصی، نوشته نشده باشد و صرفاً در صورتمجلس تفکیک آپارتمان ذکر شده باشد، حق استفاده از پارکینگ آپارتمان مشاعی، متعلق به واحدهایی است که شماره و مشخصات آنها برای استفاده از پارکینگ آپارتمان، در صورتمجلس تفکیکی، قید شده است.
پارکینگ مزاحم چیست؟
طبق قوانین پارکینگ آپارتمان، پارکینگ مزاحم به پارکینگی گفته میشود که با درنظرگرفتن آن، برای یک واحد آپارتمان پارککردن خودرو واحد یا واحدهای دیگر با مزاحمت مواجه میشود. به این صورت که برای پارککردن یا خروج از پارک خودرو دیگر، لازم است تا مالک پارکینگ مزاحم، ابتدا خودرو خود را جابهجا کند.
سؤال مهمی که باید پاسخ دهیم قیمت پارکینگ مزاحم است. قسمت این پارکینگ به دلیل مشکلاتی که برای سایر پارکینگها ایجاد کرده و زحمتی که برای جا به کردن همیشگی خودرو برای مالک آن داشته، نسبت به سایر پارکینگها، کمتر بوده و شرایط و نحوه تعیین آن یا با توافق ساکنین بوده یا توسط شهرداری و اداره ثبت، انجام شده که به طور معمول به آخرین خریدار واحدهای آپارتمان تعلق میگیرد.