خبر کشف سیاره ای که ویژگی هایی نزدیک به زمین دارد ، می تواند جالب و هیجان انگیز باشد. اما بیشتر از این سیاره ی مشابه با زمین چه می دانیم و چرا می تواند مهم باشد؟ مگر فاصله این سیاره مشابه با زمین ، از زمین زیاد نیست؟ پس چرا کشف شدن آن تا این حد اهمیت دارد؟ با دلتامگ همراه باشید تا بیشتر از این سیاره بدانید.
نام این سیاره مشابه با زمین چیست؟
این سیاره که «تیاوآی-۷۱۵ بی» (TOI-715 b) نامگذاری شده، قطری تقریبا ۱.۵ برابر بزرگتر از زمین دارد و به دور یک ستاره کوچک و قرمزگون در گردش است.
حضور این سیاره در منطقه قابل سکونت منظومه ستارهای، این دمای مناسب را در اختیار آن قرار میدهد تا بتواند آب را به حالت مایع بر روی سطح خود داشته باشد؛ امری که عنصری کلیدی برای تشکیل حیات به شمار میرود.
یک طرف این سیاره همواره رو به ستاره خود قرار دارد، به این معنی که تفاوتهای دمایی میتواند بسته به موقعیت مکانی بسیار متفاوت باشد و آب و هوای متغیری را روی سطح آن ایجاد کند.
به دلیل فاصله کوتاهی که این اَبَر زمین از ستاره مادرش، کوتوله قرمزی کوچکتر و سردتر از خورشید ما، دارد یک «سال» برای این سیاره برابر با ۱۹ روز زمینی است.
آیا این سیاره مشابه با زمین قابل سکونت است؟
ناسا گفته است با توجه به اطلاعات موجود، سامانه ستارهای کوتوله قرمز میتواند سیارهای کوچکتر و مشابه زمین را نیز در دل خود جای داده باشد. این سیاره در صورت تایید نهایی، «کوچکترین سیاره منطقه قابل سکونتی خواهد بود که تاکنون توسط ماهواره نقشهبردار سیارات فراخورشیدی گذری (TESS) کشف شده است.»
این ماهواره در سال ۲۰۱۸ برای مشاهده سیاراتی مشابه تیاوآی-۷۱۵ بی که در حال چرخش به دور ستارگانی نظیر خورشید هستند، به فضا پرتاب شد. دانشمندان در دانشگاه بیرمنگام بریتانیا با استفاده از دادههای این ماهواره موفق به کشف این سیاره جدید شدهاند.
به گفته سازمان فضایی آمریکا، سیاره تیاوآی-۷۱۵ حالا به جمع سیارات با منطقه قابل سکونتی میپیوندد که میتوان آنها را از نزدیک توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب بررسی کرد. این تلسکوپ میتواند ترکیب اتمسفر این سیارات را کاوش کند و سرنخهایی از حضور احتمالی حیات را در آنها ردیابی کند.
سیارات فراخورشیدی و امکان وجود حیات در آنها از موضوعاتی است که سالها است فکر دانشمندان را به خود مشغول کرده است.
از سیارات فراخورشیدی چه می دانیم؟
در جهان ما میلیاردها سیاره بیگانه در دوردست و خارج از منظومه شمسی وجود دارند که شماری از آنها در فضا سرگردان هستند و شماری به دور یک ستاره میچرخند. سیاراتی از نوع دوم به اصطلاح سیارات فراخورشیدی نامیده میشوند.
ناشناس
24 فروردین 1403 در 9:39 ب.ظ
بسیار عالی