خواص باورنکردنی جگر سیاه برای سلامتی!

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
خواص جگر سیاه شامل درمان کم خونی، تقویت بینایی و بالا بردن مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها است. در ادامه با سایر خواص جگر و مضرات آن آشنا شوید.

جگر سیاه یا کبد، سرشار از مقادیر زیادی از انواع ویتامین‌ها شامل ویتامین A، C، B12 و ویتامین D است. در ادامه این مطلب از دلتا درباره خواص جگر سیاه صحبت خواهیم کرد.

درمان کم خونی

جگر سرشار از اسید فولیک و آهن است. پروتئین موجود در جگر سیاه در رده پروتئین گوشت قرمز است ولی آهن آن ۲ تا ۳ برابر آهن گوشت گاو بوده و سرشار از چربی است. خواص جگر و فواید مصرف آن شامل تامین ویتامین‌ها و عناصر غذایی مورد نیاز بدن، تقویت کننده‌ قلب و کمک به رفع خفقان یا تپش قلب و بسیار مفید برای درمان کم خونی است. با این وجود علیرغم ارزش غذایی بسیار بالای جگر و خواص آن در درمان بیماری‌ها، بایستی در مصرف آن احتیاط نموده و از زیاده روی در مصرف جگر و غذاهای تهیه شده با آن خودداری نمود.

ddks خواص باورنکردنی جگر سیاه برای سلامتی!

خواص جگر (طبیعت و خواص درمانی)

طبع جگر سیاه گرم و تر است. برخی از مهم‌ترین خواص جگر و فواید مصرف آن عبارتند از:

  • جگر سیاه منبع بسیار غنی از انواع ویتامین به ویژه ویتامین A محسوب می‌شود که از گروه ویتامین‌های محلول در چربی است و مصرف آن در سلامت پوست و بالا رفتن مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها نقش بسزایی دارد.
  • از فواید مصرف جگر به دلیل میزان بالای ویتامین A موجود در آن، بهبود و تقویت بینایی است.
  • مصرف متعادل جگر سیاه در حفظ سلامتی مخاط دستگاه تنفسی فوقانی و گوش داخلی بسیار موثر است.
  • یکی از مهم‌ترین خواص جگر و موارد مصرف آن کمک به درمان کم‌خونی و رفع آن، به ویژه برای زنان و دختران نوجوان است. به طور کلی جگر سیاه یا همان کبد خون نسبتا زیادی تولید می‌‌کند؛ بنابراین برای مبتلایان به کم‌خونی توصیه می‌‌شود.
مطلب پیشنهادی:  ساخت مرطوب کننده با روغن نارگیل

خواص جگر

مضرات جگر (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. جگر سیاه ممکن است سمومی را در خود پنهان کند که برای بدن خطرناک هستند، به‌خصوص جگر حیواناتی که با غذاهای صنعتی تغذیه‌شده و رشد کرده‌اند، زیرا جگر، محل ذخیره‌ سموم و مواد زائد موجود در غذاهاست و سم‌زدای بدن است؛ بنابراین در تهیه‌ آن باید بسیار دقت کرد.
  2. نکته‌ بسیار مهم دیگر این است که استفاده از جگر خام یا نیمه پخته بسیار مضر است و به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. جگر خام یا نیمه پخته (به اصطلاح آبدار) می‌تواند بسیاری از میکروب‌های بیماری‌زا را به بدن انتقال دهد. زنان باردار، دختران جوان و بیماران مبتلا به کم‌خونی مزمن که برای افزایش آهن خون اغلب از جگرهای آبدار استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
  3. هضم جگر بسیار سخت بوده، دیر هضم و دفع آن از بدن سخت است. بنابراین لازم است به خوبی پخته‌شده و در مصرف آن افراط نگردد.
  4. مصرف جگر برای زنان باردار مضر استبا اینکه جگر سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است اما به دلیل بالا بودن سطح ویتامین رتینول در آن می‌تواند به جنین آسیب وارد کند.

تعداد کلمات مطلب: 458

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

اگر این ویژگی‌های را دارید، شما افسرده هستید

افسردگی با ویژگی‌ها و علائمی همراه است که اگر آن‌ها را تجربه می‌کنید، ممکن است نشانه‌ای از…