آبشار شوی نهتنها بزرگترین آبشار خاورمیانه؛ بلکه یکی از زیباترین و رویاییترین آبشارهای ایران است که در سفر به دزفول اگر به دیدن آن نروید، سفرتان کامل نخواهد شد. دلتامگ در این مقاله به معرفی یکی از زیباترین آبشارهای ایران خواهد پرداخت، با ما همراه شوید.
آبشار شوی، بزرگترین آبشار خاورمیانه
یکی از زیباترین و خارقالعادهترین جاهای دیدنی دزفول آبشار شوی است که آن را بانام آبشار تله زنگ هم میشناسند. این آبشار استثنایی تا به زمین برسد پلهپله پایی میآید و در نهایت در اعماق رودخانه جریان مییابد تا در نهایت با عبور از صخرهها و مسیرهای پرپیچوخم، سرانجام به رود دز وارد میشود. یکی از زیباییهای عجیب این آبشار وجود غاری در محل خروجی آن و در دامنه کوه است که کیلومترها طول دارد.
آبشار شوی کجاست؟
آبشار تله زنگ در درهای بین کوه چورویک که به اشتباه آن را چهلویک میخوانند و سالن کوه قرار گرفته است. در واقع این آبشار از دل کوه چورویک به پایین جاری میشود. جالب اینجاست که آبشار شوی مرز بین لرستان و خوزستان را شکل داده ولی از توابع شهرستان دزفول محسوب میشود.
ویژگی خاص آبشار شوی چیست؟
اولین نکته جالب و اعجابانگیز درباره این آبشار وسعت آن است. این آبشار 450 متر از سطح دریا ارتفاع دارد، ولی سرچشمه آن در لبه پرتگاهی به ارتفاع 100 متر واقع شده است. عرض این آبشار حدود 70 متر است و نهتنها یکی از بلندترین آبشارهای ایران؛ بلکه یکی از مرتفعترین آبشارهای خاورمیانه است. در اطراف این آبشار میتوانید درختان بید، انجیر، مو، زبانگنجشک، افرا، کیکم و بلوط را ببینید. گیاهان آبدوست نیز به این آبشار جلوهای خاص و حیرتانگیز بخشیده و با سطح مخملی خود دیوارهای آن را سبزپوش کردهاند.
بهترین زمان دیدن آبشار شوی چه موقع است؟
آب آبشار تله زنگ در فصول مختلف سال تغییر میکند و در هر فصلی زیبایی و جذابیت منحصربهفرد خود را دارد. با این حال فصل بهار اوج شکوه، زیبایی و پرآبی این آبشار است. در فصل زمستان رسیدن به چشمه آبشار به دلیل لغزندگی مسیر کمی خطرناکتر است پس حتما با احتیاط در این فصل به سمت آبشار حرکت کنید.
چگونه به آبشار شوی برسیم؟
باید بدانید که مسیر رسیدن به این آبشار اصلا ساده نیست و حدود چهار تا پنج ساعت پیادهروی و کوهنوردی پیش رو دارید که همین سفر شما را هیجانانگیزتر میکند. برای رسیدن به آبشار باید خود را با قطار یا ماشین به روستای تله زنگ برسانید و سپس مسیر سه ساعته را به سمت روستای شوی حرکت کنید. از آنجا یا میتوانید مسیر رودخانه را برعکس در پیش بگیرید تا به سرچشمه آن در میان درههای تنگ و باریک برسید یا به بالای کوه صعود کنید تا مستقیم به سرچشمه آبشار برسید. در هر حال به خاطر داشته باشید به هیچ وجه در شب به سمت آبشار حرکت نکنید؛ چراکه مسیر راحتی پیش رو ندارید.
فاصله دزفول تا آبشار شوی چقدر است؟
اگر برنامه آبشار شوی دارید باید بدانید فاصله دزفول تا این آبشار حدود 102 کیلومتر است. البته این مسافت تا پارکینگ آبشار است، پس از آن نیز حدود سه ساعت پیادهروی یا کوهنوردی در پیش خواهید داشت.
ناشناس
11 اسفند 1402 در 9:17 ب.ظ
چقدر زیبا ست ممنون از معرفی چنین جاهای زیبا
ناشناس
11 اسفند 1402 در 9:28 ب.ظ
مثل همیشه عالی بود پروین
خوشنام
12 اسفند 1402 در 8:36 ب.ظ
این آبشار در اصل متعلق به لرستان ولی متاسفانه مرز استانهارو به عمد تغییر میدن. حتی پسوند شوی بخشی از فامیلی یک طایفه لرستانی است که قابل انکار نیست.
زینب پروانه
14 اسفند 1402 در 8:35 ق.ظ
چه جالب، ما اطلاعی از این قضیه نداشتیم
رستم
13 اسفند 1402 در 0:59 ق.ظ
هزاران سال این آبشار شوی بخش پاپی استان لرستان بود با تقلب و قدرت های …..بالا بالایی ها به اسم دزفول شد .. متاسفم واقعاً
افشین
13 اسفند 1402 در 10:05 ق.ظ
این آبشار متعلق به شهرستان دورود لرستان است و چند سال پیش در سکوت خبری و با زرنگی دزفولی ها و غفلت لرستانی ها به نام دزفول سند خورد.
کلاً دزفول چقدره که ۱۰۲ کیلومتر دورتر از آن آبشار داشته باشه .
زینب پروانه
14 اسفند 1402 در 8:34 ق.ظ
فرقی نداره به اسم کجاست، مهم اینه که این آبشار تو ایرانه
علی
13 اسفند 1402 در 12:01 ب.ظ
برای رفتن به ابشار شوی از اندیمش باید حرکت کنید و این ابشار باید جز جاذبه های شهر اندیمشک باشه نه دزفول
زینب پروانه
14 اسفند 1402 در 8:34 ق.ظ
توی منابع اکثرا به نام دزفول ذکر شده
ناشناس
14 اسفند 1402 در 1:15 ق.ظ
واقغا زیباست . عجیبه بارها به دزفول رفته ام ولی اطلاعی از این آبشار زیبا نداشتم
زینب پروانه
14 اسفند 1402 در 8:32 ق.ظ
دفعه بعد حتما به دیدن آن برید