مجسمه زئوس، شاهکار بی‌نظیر عجایب هفتگانه جهان باستان

2
3
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کدام‌یک از عجایب جهان باستان را بیشتر می‌شناسید؟ نام مجسمه زئوس را تا به حال شنیده‌اید؟ از سرگذشت این مجسمه غول‌آسا چه می‌دانید؟
مجسمه زئوس

در جهان کنونی ما مجسمه‌ها و سازه‌های غول‌آسا و بزرگ وجود دارد که از هر نظر عجیب و متحیرکننده هستند. با این حال سازه‌های عجیبی که در گذشته ساخته و شهرت یافته بودند از اهمیت بیشتری برخوردارند؛ چراکه ابر سازه‌های باستانی بدون هیچ تکنولوژی ساخته شده‌اند. یکی از مجسمه‌های غول‌پیکر که در لیست عجایب هفتگانه جهان باستان نیز قرار دارد، مجسمه زئوس است. با دلتامگ تا انتهای این مقاله همراه باشید.

مجسمه زئوس عجایب هفتگانه

زئوس خدای خدایان یونان بود که در کوه المپیا اقامت داشت. یونانیان به پرستش زئوس علاقه بسیاری داشتند و برای او جشن‌های بسیاری برپا می‌کردند. این جشن‌ها محل برپایی مسابقات ورزشی بسیاری نیز بود که یونانیان اعتقاد داشتند، زئوس بر آن‌ها ناظر و داور است.

این مسابقات چنان برای یونانیان مهم بود که حتی در زمان برگزاری آن‌ها جنگ‌ها نیز به تعویق می‌افتاد تا همه مردم بتوانند خود را به شرکت یا تماشای این مسابقات برسانند.

به همین دلیل شهروندان المپیا تصمیم به ساخت معبدی باشکوه برای زئوس گرفتند. ساختمان این معبد را یک معمار محلی در بین سال‌های 470 تا 456 قبل از میلاد بنا کرد. ستون‌هایی با سنگ‌های آهکی بزرگ و گچ‌بری‌های بی‌نظیر این معبد عظیم را سرپا نگه داشته بودند. چند سال پس از پایان ساخت معبد، مجسمه‌سازی ماهری از آتن به ‌نام فیدیاس به المپیا آمد تا غول‌آساترین مجسمه را از زئوس بسازد.

مجسمه زئوس در المپیا

معبد زئوس

افسانه‌های گواه این است که این معبد دارای شش‌گوشه بوده است. طول آن 62 متر بوده و 72 ستون باشکوه و عظیم، وزن آن را بر دوش می‌کشیدند. معماری و گچ‌بری این ستون‌ها به سبک یونان قدیم بوده و بسیار خیره‌کننده بوده است. سنگفرش‌های معبد نیز چنان زیبا و لطف بودند که هرکس بر روی آن‌ها پا می‌گذاشته، ابریشم را زیر پاهایش حس می‌کرده است.

مجسمه زئوس در المپیا

فیدیاس ساخت مجسمه غول‌پیکر زئوس را در سال 450 قبل از میلاد به اتمام رساند. گفته می‌شود این مجسمه عظیم‌الجثه ارتفاعی در حدود 13 متر و عرضی حدود یک متر داشته است، درواقع ارتفاع این مجسمه به‌قدری زیاد بوده که سر آن مماس با سقف معبد بوده است. فیدیاس این مجسمه را از عاج فیل و ردا و موها و ریشش را از طلا ساخته بود.

مطلب پیشنهادی:  شهر آلوئه ورا ایران کجاست؟

این مجسمه عظیم به مدت 850 سال در معبد زئوس مشغول تماشای جشن‌ها و مسابقات یونانی‌ها بوده تا اینکه برخی تصمیم می‌گیرند آن را به استانبول منتقل کنند؛ اما پس از جابه‌جایی، معبد جدید زئوس در آتش می‌سوزد و مجسمه طلای خدای زئوس نیز برای همیشه در آتش ذوب می‌شود.

مجسمه زئوس کجاست؟

قرن‌ها پس از انتقال مجسمه غول‌آسای زئوس به استانبول امروزی در ترکیه، با گسترش دین مسیح هنگامی‌که تئودوسیوس دوم در سال ۴۲۶ پس از میلاد پایان بازی‌های المپیک را اعلام کرد و دستور داد که همه ساختمان‌ها و معابد متعلق به خدایان المپیا را در همه جای دنیا بسوزانند. پس از این فرمان نه تنها معبد زئوس که حتی مجسمه زئوس نیز در آتش سوخت و از بین رفت تا دیگر چیزی از آن باقی نماند.

تندیس زئوس

سخن پایانی

مجسمه زئوس را به‌عنوان یکی از زیباترین عجایب هفتگانه جهان باستان می‌شناسند که تنها یک نام و خاطره‌‌ از آن باقی مانده است. افسانه‌های می‌گویند، تندیس بر روی تختی قیمتی ساخته شده بود و چنان بود که گویی ناظر بر همه‌چیز است و اگر بلند شود، سقف را خواهد شکافت. هرچه که بوده، از آن دیگری چیزی جز افسانه باقی نمانده است.

تعداد کلمات مطلب: 547

اپلیکیشن مجله دلتا

2 دیدگاه

  1. روح اله یوسفی

    26 آذر 1402 در 5:08 ب.ظ

    گاهی نقل‌ها کاملاً متفاوت با واقعیت می‌باشند
    لطفاً در صورت لزوم و تمایل از صحت نقل ها، دقیق بررسی فرمائید بعد منتشر بفرمائید.
    با تشکر
    موفق باشید بدرود

    پاسخ

  2. anabes

    27 آذر 1402 در 8:05 ب.ظ

    عالییییییییییییی
    زئوس مقدس🫴🏻🤌🏻

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در گردشگری

همچنین بخوانید

ویژگی عجیب و استثنایی ارگ بم

اگر علاقه‌مند به تاریخ و معماری هستید، ارگ بم می‌تواند یکی از بهترین مقاصد برای ایرانگردی …