بهترین اختلاف سنی در ازدواج از نظر روانشناسان

7
25
زمان مطالعه: 4 دقیقه
اختلاف سنی در ازدواج موضوعی چالش‌برانگیز و قابل بحث است. طرفین بر اساس فرهنگ، بلوغ فکری و بسیاری از مسائل دیگر، تصمیم می‌گیرند با فرد هم‌سن، بزرگتر یا کوچیکتر از خود ازدواج کنند.
اختلاف سنی در ازدواج

اختلاف سنی موضوعی است که ذهن اکثر افراد در سن ازدواج را درگیر می‌کند. اما تا چه میزان اختلاف سنی در ازدواج قابل قبول است؟ این دقیقاً به شرایط شما بستگی دارد. به طور کلی عوامل مختلفی مانند فرهنگ، میزان بلوغ فکری طرفین و … در تعیین اختلاف سنی و سن مناسب برای ازدواج دخیل هستند. در ادامه این مطلب از دلتامگ، توضیحات کامل‌تری در این زمینه ارائه شده است.

مناسب‌ترین اختلاف سنی در ازدواج چند سال است؟

امروزه یافتن اختلاف سنی مناسب برای ازدواج، فرمول خاصی ندارد و این موضوع باعث تضمین دوام زندگی مشترک نیست. افراد بر اساس عوامل مختلفی ترجیح می‌دهند با همسر خود فاصله سنی زیاد یا کمی داشته باشند. نقش فرهنگ را در این زمینه نمی‌توانیم دست کم بگیریم. در بسیاری از فرهنگ‌ها مردان با زنان ۱۵ تا ۲۰ سال کوچکتر از خود ازدواج می‌کنند. اما آیا این میزان اختلاف سنی مناسب است؟ در ادامه به انواع اختلاف سنی و مزایا و معایب آن‌ها می‌پردازیم.

بهترین اختلاف سنی در ازدواج

اختلاف سنی ۰ تا ۵ سال

ازدواج هم‌سالان در سال‌های اخیر بیشتر از قبل شده است. این میزان اختلاف سنی در ازدواج باعث می‌شود که طرفین از یک نسل بوده و بهتر شرایط یکدیگر را درک کنند. آمار جدایی و طلاق در این مدل ازدواج کمتر است به شرطی که هر دو طرفین ویژگی‌های زیر را داشته باشند:

  • رسیدن به بلوغ فکری و عاطفی
  • سازگاری در رابطه
  • رعایت احترام متقابل

اختلاف سنی در ازدواج بین ۵ تا ۱۰ سال

بیشتر زنان تمایل دارند که شریک زندگی آن‌ها از آن‌ها بزگتر باشد تا بتواند نقش حامی را برای آن‌ها ایفا کند. اما آیا این موضوع درست است؟ از جهتی می‌تواند درست باشد. اما باید به یک نکته توجه کنید. این که سن نشان دهنده بلوغ فکری نیست و بسیاری از افراد در سنین بالای ۴۰ سال هم به پختگی کامل برای قبول مسئولیت زندگی زناشویی نرسیده‌اند. بنابراین لازم است نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • طرفین به بلوغ فکری کافی رسیده باشند.
  • اختلاف فرهنگی بیش از حد نداشته باشند.
  • مسئولیت‌پذیر باشند.

اختلاف سنی ۵ تا ۱۰ سال در ازدواج

اختلاف سنی ۱۰ تا ۱۵ سال

این میزان اختلاف سنی در ازدواج کمی چالش‌برانگیز است. اما میزان موفقیت ازدواج طرفین کاملاً به شرایط و روحیات آن‌ها بستگی دارد. زوج‌های بسیاری با این میزان فاصله سنی، زندگی شاد و خوبی را سپری می‌کنند. از مزایای این اختلاف سنی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • همسر بزرگتر معمولاً از نظر فکری بالغ‌تر است و از نظر مالی نیز نقش حمایت‌گر دارد.
  • همسر بزرگتر صبورتر است و در حل چالش‌های زندگی بسیار شکیبا است.
  • همسر کوچکتر با روحیه جوان و شاداب خود، تعادل را در رابطه برقرار می‌کند.
مطلب پیشنهادی:  حتی الاغ‌ها هم طرح ترافیک داشته‌اند!

اختلاف سنی ۱۵ تا ۲۰ سال

این اختلاف سنی در ازدواج شباهت زیادی به مورد قبلی دارد و تمام مواردی که در مورد فاصله سنی ۱۰ تا ۱۵ سال گفته شد، در اینجا نیز صادق است. با این حال ممکن است در این مدل ازدواج، مرد به اشتباه در نقش پدر و قهرمان برای زن ظاهر شود. زنان علاقه‌مند به این اختلاف سنی بیشتر احساس ضعف دارند و دنبال یک حامی برای ادامه زندگی خود می‌گردند. البته این موضوع برای همه صادق نیست و نمی‌توانیم برای تمام افراد یک نسخه بپیچیم.

اختلاف سنی ۱۵ تا ۲۰ سال در ازدواج

اختلاف سنی بالای ۲۰ سال

این اختلاف سنی در ازدواج می‌تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. از میان آن‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • تفاوت نیازها و خواسته‌ها از ازدواج
  • عدم درک متقابل
  • مشکل در برقراری رابطه جنسی

با این حال بهتر است شرایط دو طرف به صورت دقیق بررسی شود. ممکن است این مدل ازدواج از جهتی به نفع طرفین باشد و بتوانند با یکدیگر به سازگاری کامل برسند.

بزرگتر بودن زن از مرد

در حال حاضر جوامع به سمتی می‌روند که در آن مردان به ازدواج با زنان بزرگتر از خود نیز فکر می‌کنند. در این حالت باید بلوغ فکری طرفین را در نظر بگیریم. در گذشته مشکل کاهش قدرت باروری زنان از یک سنی به بعد، مسئله مهمی در تعیین سن مناسب برای ازدواج بود. اما در حال حاضر پیشرفت علم به سمتی رفته است که زنان می‌توانند در سنین بالاتر نیز مادر شوند.

از این گذشته بسیاری از زوجین به جای فرزندآوری ترجیح می‌دهند که فرزندی را به سرپرستی بپذیرند. از جمله مزایای ازدواج زن با مرد کوچکتر از خود می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • استقلال فکری و مالی زن
  • قابلیت همراه شدن برای حل مشکلات زندگی
  • بلوغ فکری بالای زن و صبوری بیشتر هنگام بروز اختلافات

اختلاف سنی در ازدواج

 

سخن پایانی

بحث اختلاف سنی در ازدواج کاملاً به شرایط طرفین و میزان سازگاری آن‌ها با یکدیگر بستگی دارد. بر این اساس نمی‌توانیم یک نسخه ثابت برای همه در نظر بگیریم. اما عواملی مثل بلوغ فکری، عاطفی و میزان استقلال طرفین در اینجا موضوعات مهمی هستند که باید طی جلسات مشاوره پیش از ادواج مورد بررسی قرار بگیرند.

تعداد کلمات مطلب: 779

اپلیکیشن مجله دلتا

7 دیدگاه

  1. ناشناس

    14 آبان 1402 در 5:55 ب.ظ

    بحث مفید و سازنده ودر عین حال هشداری برای جوانان ‘

    پاسخ

  2. ن،ا

    14 آبان 1402 در 7:46 ب.ظ

    مهمترازسن ازدواج کسی است که برای ازدواج انتخاب می کنی،اگه انتخابت باهات سازگارنباشه،بچه وجوانی وپیری ومال و دارایی وبیوه وباکره بودن،هیچکدوم زندگیت رونجات که نمیده،تازه بعضیهاش وبال گردنت میشه، مثل بچه.

    پاسخ

    • بهناز

      15 آبان 1402 در 2:21 ب.ظ

      به نظر من تا اونجایی که میتونید ازدواج نکنید ،

      ۲،اینکه سن ازدو اج برا پسرا ۴۰س،برا دخترا ۳۵س،

      پاسخ

  3. ناشناس

    16 آبان 1402 در 0:40 ق.ظ

    من که نمیتونم ازدواج با مرد کوچیکتر از خودم رو درک کنم.

    پاسخ

  4. علی اکبر

    16 آبان 1402 در 6:46 ق.ظ

    باسلام واحترام دوست عزیز بدون شک کسانی که بخواهند تحت شرایطی که همه چیز درست باشد وفقطمشکل ازدواج وزناشویی باشد باید اختلاف سنی کم باشد ولی عزیز برای یک دختر ۳۵ ساله که کم کم به انتهای خط بارداری رسیده است و معمولا بعلت استرس هایی که تا به حال به ان ووارد شده است حداقل یکی دوسال نازایی را تجربه هم خواهد کرد دیگر نباید مشکل اختلاف سنی چندان اهمیت داشته باشد باید کمی از شرایط خود کم کند شاید صاحب فرزند شود

    ضمنا اگر زندگی امامان و پیامبر ص را مطالعه کنمیم متوجه می شویم اصولا اختلاف سنی در درجه همیت پایینی از زندگی ان بزرگواران نبوده است هم سن انها از همسرانشان بیشتر بوده وگاهی هم سن همسر انها بیشتر بوده است

    پاسخ

  5. ناشناس

    16 آبان 1402 در 7:48 ق.ظ

    اختلاف سن ازدواج بین 3 تا 4 سال یا کمتر باشه چون بیشتر باشه درک همدیگه براشون سخت و چالش برانگیز و در گذشت زمان از همدیگه سرد و بی عاطفه میشن تجربه نشون داده

    پاسخ

  6. ناشناس

    16 آبان 1402 در 9:11 ب.ظ

    سلام تا زیر هفت. سال میتونه خوب. باشه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

وسواس تقارن چیست؟ و چه علائمی دارد؟

وسواس تقارن می‌تواند به سادگی تمرکز افراد را به هم بزند، به عنوان مثال اگر حین کار یک صفحه…