مصرف گوشت بز در برخی از کشورهای جهان به ویژه در هند و دیگر کشورهای آسیایی رایج است، اما در کشورهای اروپایی و آمریکایی استقبال چندانی از آن وجود ندارد. در ادامه این مقاله از دلتا مگ، خواص گوشت بز را برایتان میگوییم.
تفاوت گوشت بره و گوشت بز
گوشت بره و بز از نظر ظاهری شبیه به هم هستند، اما از نظر طعم و خصوصیات بسیار متفاوت هستند.
البته با دانستن گوشت گاو و بز به راحتی می توانید آنها را شناسایی کنید.
بسیاری از افراد فواید گوشت بز را نمی دانند، بنابراین مصرف این پروتئین ارزشمند را در رژیم غذایی خود نادیده می گیرند. در این مقاله تمام فواید گوشت بز را خواهیم گفت.
فواید استفاده از گوشت بز
گوشت بره، مرغ و گاو از پرطرفدارترین گوشت های کشور ما هستند، اما زمانی که ویژگی های منحصر به فرد و متعدد گوشت بز را بشناسید، مطمئناً آن را در برنامه غذایی خود قرار خواهید داد. گوشت بز نیز مانند هر گوشتی می تواند نقاط ضعفی داشته باشد که در ادامه به آن اشاره خواهد شد. در واقع، گوشت بز دارای خواص زیادی است که پس از خواندن این مقاله، احتمالاً تمایل به خوردن آن خواهید داشت.
خواص گوشت بز
یکی از بهترین ویژگی های گوشت بز کم چرب بودن آن است. در واقع گوشت بز کم چرب ترین گوشت است و به همین دلیل چربی کمتری نسبت به گوشت شترمرغ دارد. بنابراین، اگر می خواهید سبک زندگی سالمی را برای خود انتخاب کنید، گوشت بز پیشنهاد بسیار خوبی برای شما خواهد بود. از طرفی به دلیل تقاضای کم، پرورش بز در مقیاس کوچکتر از گاو و مرغ انجام می شود و این حیوان اغلب در مزارع کوچک و به تعداد کم نگهداری می شود.
رابطه بین پرورش بز و کیفیت گوشت آن
پرورش بز در حال حاضر در حال افزایش است، اما هنوز هم بیشتر در مناطق روستایی یا در مزارع کوچک انجام می شود. به همین دلیل، بزها معمولاً از حیوانات طبیعی تغذیه می کنند و مانند سایر حیوانات به آنها هورمون و آنتی بیوتیک نمی دهند. بنابراین، گوشت بز بسیار تمیزتر از گوشت پرورشی است و گزینه سالم تری برای رژیم غذایی شما خواهد بود.
خوردن گوشت بز برای چه کسانی مضر است؟
خوردن گوشت بز فواید زیادی دارد اما خوردن گوشت این حیوان، مانند هر گوشت دیگری برای برخی افراد مضر است. افرادی که از بیماری های قلبی عروقی به ویژه فشار خون بالا رنج می برند، گوشت بز را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنند.
مهمترین مواد موجود در گوشت بز
گوشت بز حاوی مواد مغذی زیادی است که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است. به طور کلی خوردن 100 گرم گوشت بز در روز معادل دریافت 1.9 کیلو کالری انرژی، 20.6 گرم پروتئین، 75.84 گرم آب و 1.11 گرم کلسیم است. میزان چربی اشباع گوشت بز 0.71 گرم و میزان کلسترول آن 5.7 گرم است. گوشت بز حاوی ویتامینهایی است که به بدن کمک میکند، مانند ویتامینهای A، E، C و K و همچنین ویتامینهای B12، B6، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید پانتوتنیک و غیره.
کلسیم، آهن، فسفر، روی، مس، منگنز و سلنیوم از مواد معدنی مهم در گوشت بز هستند. مقادیر قابل توجهی الکترولیت پتاسیم و سدیم در این گوشت وجود دارد.
گوشت بز درمان کدام بیماریها را آسان میکند؟
گوشت بز خاصیتهای فراوانی دارد اما ما به چند نمونه از آنها بسنده میکنیم:
- سرطان
- التهابات عروق خونی
- ضربان نامنظم قلب
- کمبود پروتئین و سو تغذیه
- چاقی
- کم خونی
- قند خون
- قاتل چربی خون
- اوتیسم
سخن آخر
خوردن بیش از حد غذا می تواند خطرناک باشد و گوشت بز نیز از این قاعده مستثنی نیست. خوردن بیش از حد گوشت می تواند مشکلات زیادی مانند چاقی، افزایش وزن و مسمومیت غذایی را ایجاد کند. در پختن گوشت بز باید مراقب باشید زیرا اگر به طور کامل پخته نشود باعث مشکلات گوارشی می شود. خوردن گوشت بز نیز برای قلب خطرناک است و اصلا توصیه نمی شود.