جاهای دیدنی بهشهر تنها به جاذبههای طبیعی این شهر محدود نمیشود؛ بلکه جاذبههای تاریخی این شهر نیز از محبوبیت بسیاری نزد مردم برخوردار است. بهشهر یکی از زیباترین شهرها و یکی از جاذبههای دیدنی مازندران است. شهر بهارنارنج ایران را میشناسید؟ این شهر نیز در نزدیکی بهشهر است. دلتامگ در این مقاله به معرفی جاذبههای دیدنی بهشهر پرداخته است، با ما همراه باشید.
بهشهر کجاست؟
در بخش شرقی استان مازندران شهری وجود دارد که طبیعت بیمثالش آن را به یکی از بهترین شهرهای ایران تبدیل کرده است. از تفریح در جاهای دیدنی بهشهر نگذرید. این شهر در طول تاریخ آنقدر از همه نظر زیبا و جذاب بوده است که شاهان صفوی لقب بهترین و شریفترین شهر را به آن دادند و پس از آن به بهشهر شهرت یافت.
در گوشه گوشه این شهر میتوانید جاذبههای بینظیری از آبشار و کوه و غارهای اعجابانگیز گرفته تا آثار تاریخی زیبا را ببینید. در ادامه مطلب به معرفی چند مورد از جاذبههای بهشهر خواهیم پرداخت.
مجموعه تاریخی عباس آباد
مجموعه تاریخی عباس آباد یکی از جاهای دیدنی بهشهر است که قدمت آن به دوره صفوی برمیگردد. این مجموعه بزرگترین باغ متعلق به دوره صفوی است که در دامنه رشتهکوههای البرز واقع شده است.
اگر دلتان میخواهد ساعاتی را در طبیعتی با فضایی آرام و دلنشین در کنار دریاچهای که دورتادور آن را درختان انبوه و سر به فلک کشیده احاطه کردهاند، بگذرانید، این مجموعه با عمارتهای تاریخیاش، بهترین انتخاب است.
آبشار اسپه او از جاهای دیدنی بهشهر
در ارتفاعات رشتهکوه البرز و در فاصله سیکیلومتری این شهر زیبای شمالی آبشاری هفتطبقهای وجود دارد که با حوضچههای آهکی متعدد خود به یکی از زیباترین آبشارهای شمال ایران تبدیل شده است. ارتفاع آبشار اسپه او به بیش از چهارصد متر میرسد و از لابهلای شکاف سنگی در زیر درختی کهنسال میجوشد و روان میشود. اسپه او به معنای آب سپید است.
جاهای دیدنی هزارجریب بهشهر
این منطقه که یکی از مناطق حفاظت شده در شمال کشور است بین استانهای مازندران و سمنان قرار گرفته است. یکی از بهترین جاهای دیدنی بهشهر است. جنگلهای بکر هیرکانی، گونههای گیاهی و حیوانی خاص تحت محافظت، آبشار سمبی در روستای یخکش، غار بادولکلک در روستای پچک، چشمه کینوا در روستای ارضت، چشمه عبدالهی و استخر طبیعی و زیبای روستا کلا تنگه شمشیر در مسیر ارتباطی گلوگاه به دامغان و از جاهای دیدنی گلوگاه از جمله جاهای دیدنی هزارجریب هستند.
سایت موزه گوهرتپه از جاهای دیدنی بهشهر
در فاصله بیست کیلومتری از مرکز شهر بهشهر، تپهای باستانی وجود دارد. نکته جالب درباره این تپه باستانی این است که اینجا محل زندگی مردم ماقبل تاریخ بعد از غارنشینی بوده است. در این منطقه کوزهها یا خمرههایی یافت شده که در آن اجساد نوزادان یا کودکان را میگذاشتند.
غار عجیب هوتو کمربند
در میان جاهای دیدنی بهشهر نام غاری به چشم میخورد که در انتهای جادهای با چشمانداز زیبا از شهر واقع شده است. این غار که حالا به مکانی تفریحی در نزدیکی شهر تبدیل شده است، دارای هفت هزار سال قدمت است.
کشتی صفوی بهشهر از جاهای دیدنی بهشهر
در بندر امیرآباد و در بخش شمال شرقی شهر، بقایای کشتیای به چشم میخورد که چهارصدسال قدمت دارد. محققان و باستانشناسان معتقدند استفاده این کشتی به شکل باربری بوده است و یادگاری از دوران صفویه است.
آتشکده کوسان بهشهر
در روستای آسیاب سر و در نزدیکی روستای کوهستان بنای متعلق به یک آتشکده وجود دارد که باستانشناسان قدمت آن را متعلق به دوران ساسانیان میدانند. بر اساس شواهد و مدارک یافت شده در کاوشهای باستانشناسی قدمت سکونت انسان در این منطقه به دوران پارینهسنگی و میانسنگی برمیگردد. آتشکده کوسان بر فراز کوههای روستای کوهستان در فاصله چهار کیلومتری غرب بهشهر واقع شده است.
سخن آخر
جاهای دیدنی بهشهر یکی از عجیبترین شهرهای استان مازندران است که چون قدمت سکونت انسان در آن به هزاران سال پیش برمیگردد، از جاذبههای تاریخی و باستانی منحصربهفردی برخوردار شده است. از دیگر جاهای دیدنی بهشهر میتوان به خانه شهریاری، باغ چهلستون اشرف، خانه احمدعلی خان هزارجریبی، چشمه عمارت و کاخ صفیآباد اشاره کرد که همگی دارای ارزش تاریخی بالایی هستند.
ناشناس
17 مهر 1402 در 9:51 ب.ظ
سلام چرا نام از آبشار سنگ نو بهشهر نامی نمیبرید که در داخل شهر وجود داره که دست رسی به اون خیلی نزیکه
زینب پروانه
22 مهر 1402 در 9:04 ق.ظ
ممنون از راهنماییتون
ناشناس
17 مهر 1402 در 11:18 ب.ظ
بزرگترین و زیباترین آبشار بهشهر سمبی هست که متاسفانه از قلم افتاده.شاید نویسنده مطالعه کافی قبل از نوشتن نداشتن
زینب پروانه
22 مهر 1402 در 9:04 ق.ظ
بله ممنون از راهنماییتون
رضا
18 مهر 1402 در 9:35 ق.ظ
با سلام از اونجایی که خودم اهل این روستا هستم به سایت دلتا باید بگم که مورد آخر آتشکده کوسان نیست واقع در روستای کوهستان هم نیست. این یک مقبره از دوره مادها و پارتها است که در این مقبره شیخ امیر کمالدین، وشیخ امیر جمالدین در آن به خاک سپرده شده که یکیشون در جنگ کشته شده و دیگری به حالت عادی فوت شده، در این مقبره یک تونل حفر شده که به دختر قلعه روستای اسیابسر واقع در چشمه این روستا میباشد راه داره، در مورد آتشکده هم باید بگم که 200 بالاتر به صورت جدا گانه آتشکده وجود دارد.
زینب پروانه
22 مهر 1402 در 9:04 ق.ظ
ممنون از توضیحاتتون
ناشناس
22 مهر 1402 در 0:19 ق.ظ
حیف هزاران حیف مسولان خوبی توشهرنداریم ازبناهای تاریخی محافظت بشه
ومثل اصفهان وشیراز ازاثارباستانی این شهر به عنوان موزه استفاده بشه