همه ما از این واقعه طبیعی مطلع هستیم که با فوت خواهر، مجموعهای از افراد از اموال او سهم میبرند. این اشخاص، گاهی در طبقه اول وراث قرار میگیرند و گاهی نیز در طبقات دوم یا سوم قرار دارند. در این مطلب از دلتامگ به موضوع نحوه تقسیم ارث خواهر میپردازیم.
طبقات و درجات وراث در تقسیم ارث خواهر
وراث در سه طبقه و چند درجه متفاوت قرار میگیرند. بر اساس ماده ۸۶۲ قانون مدنی، این طبقات به شرح زیر هستند:
- اول: پدر، مادر و فرزندان متوفی تا هر قدر که پایین روند.
- دوم: برادران و خواهران به همراه فرزندان آنها، جد و جده تا هر قدر که بالا روند.
- سوم : عمو، عمه، خاله و دایی متوفی به همراه فرزندان آنها تا هر قدر که بالا روند.
تقسیم ارث خواهر مجرد
یکی از وراث شخص فوت شده، همسر او است. بنابراین همیشه از اموال او، سهمی به شوهر تعلق میگیرد. با این وجود ممکن است خواهر فوت شده، مجرد باشد و همسری حضور نداشته باشد که از او سهم ببرد. دراینصورت تمام اموال بین وراثی که حضور دارند تقسیم خواهد شد. توجه داشته باشید که در اثر ازدواج موقت، همسر مستحق دریافت سهمالارث نخواهد بود. بنابراین حتما باید عقد منعقد شده بین طرفین دائم باشد و مطابق قانون، در مراجع دارای صلاحیت به ثبت رسیده باشد.
تقسیم ارث خواهر بدون فرزند
ممکن است خواهر، فرزندی نداشته باشد و تنها شوهر او و پدر و مادر حضور داشته باشند. دراینصورت، اموال تنها به شوهر و پدر و مادر تعلق میگیرد. البته ممکن است متوفی فرزندی داشته باشد اما آن فرزند بعد از فوت مادر، از دنیا برود. در این شرایط نیز به دلیل اینکه مفاد ماده ۸۷۵ قانون مدنی رعایت شده است، نوه میتواند برای مطالبه سهمالارث مادر یا پدر خود اقدام کند. این نکته را مد نظر داشته باشید که سهمالارث به فرزند خوانده تعلق نمیگیرد. بنابراین درصورتیکه خواهر با شخصی ازدواج کرده باشد که آن شخص، از همسر قبلی خود فرزندانی دارد، این فرزندان حق مطالبه سهمالارث را ندارند.