فضانورد زن ایرانی فرمانده مأموریت ناسا شد

2
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
نازنین مقبلی اولین فضانورد زن ایرانی است که با اهداف علمی به‌عنوان فرمانده عملیات کرو ۷ راهی فضا می‌شود. او در سال ۲۰۱۷ به‌عنوان فضانورد ناسا برگزیده شد.
یاسمین مقبلی فضانورد زن ایرانی فرمانده گروه فضایی کرو ۷ شد

طبق آخرین خبر ناسا، هفتمین عملیات فضایی ناسا با حضور یک فضانورد زن ایرانی به نام “یاسمین مقبلی” انجام می‌شود. این عملیات، کرو ۷ نام دارد و با گروهی متشکل از چهار فضانورد به فضا پرتاب شدند.

جزئیات پرتاب عملیات کرو ۷

برای مجموعه کرو ۷، چهار فضانورد از کشوهای گوناگون انتخاب شدند. فرمانده این عملیات یاسمین مقبلی فضانورد زن ایرانی است. “آندریاس موگنسن” به نمایندگی از آژانس فضایی اروپا خلبان این گروه است. دو متخصص دیگر این پرواز از ژاپن و روسیه به ترتیب  “ساتوشی فوروکاوا” و “کنستانتین بوریسوف” هستند که همراه این مجموعه رهسپار شده‌اند.

این عملیات هفتمین مأموریت اسپیس ایکس در سازمان فضایی ناسا است که از مرکز کندی فلوریدا و با استفاده از کپسول دراگون و موشک فالکون ۹ به وقوع پیوست. اگر ماموریت این فضانورد زن ایرانی به‌طور کامل و سرموقع انجام شود، این گروه به مدت شش ماه در ایستگاه فضایی بین‌المللی حضور خواهند داشت و همراه با فضاپیمای “استقامت” به زمین بازمی‌گردند.

زندگینامه یاسمین مقبلی دومین فضانورد زن ایرانی

اگرچه اولین‌بار انوشه انصاری با هزینه‌های شخصی خود موفق به گردش در فضا شد؛ اما یاسمین مقبلی اولین زن فضانورد ایرانی است که با اهداف علمی راهی فضا شد.

یاسمین مقبلی متولد آلمان غربی است که در کودکی همراه با خانواده خود به آمریکا مهاجرت کرد. او دارای لیسانس و فوق‌لیسانس هوافضا از مؤسسه فناوری ماساچوست است و در نیروی دریایی آمریکا به‌عنوان خلبان هلیکوپتر خدمت کرده است. وی در زمان عملیات‌های آمریکا در افغانستان نیز عملیات جنگی داشته است.

او در سال ۲۰۱۷ به‌عنوان فضانورد زن ایرانی در ناسا انتخاب شد و اکنون ۴۰ سال دارد. سفر فضایی او ۱۷ سال بعد از انوشه انصاری پرواز او به فضا با اهداف علمی انجام شد.

مطلب پیشنهادی:  علت اینکه خواب یک نفر را زیاد می‌بینیم چیست؟

انتخاب شدن یاسمین مقبلی به عنوان زن فضانورد ایرانی در سال ۲۰۱۷ توسط ناسا

اهداف عملیاتی کرو ۷

گروه عملیات کرو ۷ در طول اقامت ۶ماهه خود ۲۰۰ آزمایش مختلف علمی انجام می‌دهند. آزمایش‌هایی نظیر  بررسی جنبه‌های فیزیولوژیکی خواب فضانوردان، جمع‌کردن نمونه‌های میکروب از فضای بیرون ایستگاه، نخستین عکس‌العمل انسان به سفرهای فضایی در بازه‌های زمانی گوناگون، تعدادی از اهداف آنها در این سفر فضایی است.

جالب است بدانید که گروه این فضانورد زن ایرانی شاهد تعداد دیگری از برنامه‌های فضایی همچون نخستین پرواز باری فضاپیمای شرکت سیرا به نام دریم چیسر، نخستین عملیات سرنشین‌دار آزمایشی کپسول استارلاینتر بوئینگ و ورود خدمه مأموریت اختصاصی اکسیوم ۳ خواهند بود.

در طول این مدت قرار است سه فضانورد دیگر با فضاپیمای سایوز به نام کرو ۸ به این گروه ملحق شوند و پس از اتمام موفقیت‌آمیز دوره عملیاتی، هر دو گروه تا پایان امسال به زمین برمی‌گیرند.

سخن آخر

طبق زمان‌بندی ناسا، هفتمین گروه عملیاتی اسپیس ایکس به نام کرو ۷ تحت فرماندهی یاسمین مقبلی فضانورد زن ایرانی به مدت ۶ ماه به ایستگاه فضایی فرستاده شدند. این گروه ۲۰۰ آزمایش علمی را در طول اقامت خود انجام داده و تا پایان سال ۱۴۰۲ به زمین بازمی‌گردند.

تعداد کلمات مطلب: 462

اپلیکیشن مجله دلتا

2 دیدگاه

  1. ناشناس

    6 شهریور 1402 در 12:45 ب.ظ

    جالب بود ک فرماندهی آیت ماموریت به یک زن اونهم ایرانی داده شده!!مرحبا به شیر زنان

    پاسخ

    • نگین آشناگر

      8 شهریور 1402 در 3:23 ب.ظ

      ممنون از توجه شما

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی

همچنین بخوانید

ایران زیبا؛ کشوری با تمدن باشکوه 9000 ساله

ایران یکی از کهن‌ترین و غنی‌ترین تمدن‌های جهان است که میراث عظیمی از تاریخ، هنر، علم، و فر…