رپورتاژ آگهی

اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق می گیرد؟ + مشاوره طلاق

9
0
زمان مطالعه: 6 دقیقه
ازدواج همیشه به مسیری که طرفین قصد دارند و برای آن‌ها مطلوب می‌باشد منتهی نمی‌شود بلکه در حقیقت هر ازدواجی ممکن است روزی به مرحله ای برسد که طرفین قادر به ادامه زندگی مشترک نباشند.

در این صورت است که طلاق تنها راه پایان دادن به زندگی مشترک آن‌ها می‌باشد که این درخواست می‌تواند از هر طرف باشد که ما در این مقاله به بررسی این که اگر زن درخواست طلاق کند مهریه میگیرد پرداخته‌ایم. که بیشتر افراد برای مطرح کردن این مسائل از یک وکیل مجرب استفاده می‌کنند. وب سایت برترین وکیل با ارائه مطالب تخصصی در این زمینه سعی در معرفی بهترین وکیل تهران کرده است.

مهریه چیست؟

مهریه در قانون تعریف مشخصی دارد و به مالی گفته می‌شود که در زمان وقوع عقد نکاح بین دختر و پسر با توافق طرفین، معین و مشخص می‌گردد که به آن صداق نیز گفته می‌شود. مهریه یک حق مادی به نفع دختر می‌باشد و در قانون مدنی به این موضوع به صراحت اشاره شده است که دختر مالک مهریه خود محسوب می‌شود و می‌تواند هر گونه دخل و تصرفی که می‌خواهد روی آن انجام دهد. به محض اینکه عقدی میان طرفین واقع شد، زن مالک مهر می‌شود و هیچ چیز نمی‌تواند جلوی این مالکیت را بگیرد.

طلب مهریه بدون هیچ محدودیتی از جانب خانم در هر زمان که بخواهد رخ می‌دهد و حتما نباید به هنگام طلاق، درخواست مهریه کرد و در این درخواست می‌تواند حتی بعد از وقوع عقد نکاح و زمانی که طرفین یک زندگی زناشویی را آغاز کردند رخ بدهد. هرچند که در عمل بسیار اتفاق می‌افتد که زن موقع طلاق بخواهد این مهریه را مطالبه کند، اما در کل او از زمان عقد و هر زمان که بخواهد می‌تواند مهریه را مطالبه کند.

از آنجا که در کشور ما معمولاً اوضاع اقتصادی و میزان مهریه وضع شده همخوانی ندارند، امکان بروز اختلاف در این حوزه بین زوجین زیاد است. این موضوع باعث تشکیل پرونده‌های قضایی فراوانی شده و بارها مسئولان قوه قضاییه تلاش کرده‌اند با در نظر گرفتن راهکارهایی، تا حد امکان این مساله را التیام بخشند. افراد با مراجعه کردن به یک وکیل طلاق می توانند این مراحل را به آسان ترین حالت ممکن سپری کنند که با مراجعه به بهترین وکیل طلاق در تهران می‌توانید از آن در این روند کمک بخواهید.

بهترین وکیل طلاق در تهران

انواع طلاق و قوانین آن در کشور ایران چیست؟

در هر کشوری قوانین و مقررات مربوط به ازدواج و طلاق با سایر کشورها متفاوت می‌باشد. رسیدگی به امور مربوط به طلاق و حقوق زوجین یکی از دشوارترین مسائل حاضر در هر جامعه‌ای خواهد بود. عامه مردم باید براساس قوانین کشور خود برای جدایی اقدام نمایند. انواع طلاق در کشور ایران شرایط و قوانین مخصوص به خودش را دارد.

طلاق یک پرونده حقوقی است و برای حل آن باید از بهترین وکیل خانواده در تهران کمک گرفت و وکالت طلاق را به او واگذار نمود زیرا پرونده طلاق نیاز به پیگیری‌های قضایی، اداری و حقوقی دارد و بسیار پیچیده است و افراد عادی از عهده آن بر نمی‌آیند. وکلای خانواده به دلیل تجربه‌ای که دارند، درصد موفقیت بالایی در دفاع از موکل خود دارند و در تمامی مراحل دادگاه به جای موکل حاضر می‌شوند تا به پرونده طلاق او رسیدگی کنند. طلاق به سه صورت، طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن درخواست و در مواردی نیز طلاق به صورت توافقی صورت می‌گیرد. در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

طلاق توافقی: در صورت رضایت مرد و زن برای جدایی است که می‌توانند از بهترین وکیل تهران برای پیشبرد قانونی کارها استفاده کنند. در طلاق توافقی زن و مرد باید برای جدایی، مهریه و نفقه به توافق برسند، به این صورت که یا از طرف زن بخشیده شود و یا اینکه مقدار آن برای پرداخت از طرف مرد مشخص گردد.

طلاق از طرف مرد: در کشور ما حق طلاق با مرد است یعنی هر زمان و بدون هیچ دلیلی، با پرداخت مهریه، نفقه و اجرت المثل ایام زوجیت می‌تواند همسر خود را طلاق دهد. همانطور که گفتیم دادگاه با پرداخت حقوق از طرف مرد به زن، درخواست طلاق مرد را قبول می‌کند در این بین اگر مرد توان پرداخت یکجا نداشته باشد، از طرف دادگاه پرداخت مهریه و نفقه قسط بندی می‌شود.

طلاق از طرف زن: طلاق به درخواست زن بسیار پیچیده است، اگر زن در زمان عقد حق طلاق را از مرد نگرفته باشد، راه سختی دارد پس برای موفقیت باید وکالت کارهای طلاق را به وکیل طلاق خوب در تهران بسپارد. در این پرونده اگر زن بتواند یکی از شروط 12 گانه که در سند ازدواج ثبت شده را به دادگاه ثابت کند، یک قدم به طلاق نزدیک‌تر می‌شود.

مطلب پیشنهادی:  سازه lsf چیست و چه کاربردهایی دارد؟

طلاق از طرف زن

مراحل طلاق از طرف زن به چه صورت است؟

با توجه به قانون و شرع طلاق از سمت زوجه به دلیل اینکه حق طلاق با مرد است کمی دشوار و مشروط به مواردی است که قانون مشخص کرده است. بنابراین هنگامی که زن اقدام به درخواست طلاق می‌کند و مرد مخالف آن باشد فرایند رسیدگی نسبت به درخواست طلاق از طرف مرد طولانی‌تر و پیچیده است و چه بسا که اگر طلاق از طرف وکیل مجرب مطرح نشود امکان موفقیت زوجه به مراتب کمتر می‌باشد.

بنابراین هنگامی که زن اقدام به درخواست طلاق می‌کند و اگر مرد مخالف آن باشد فرایند رسیدگی نسبت به درخواست طلاق از طرف مرد طولانی‌تر و پیچیده‌تر خواهد شد. هر چند که در قانون با توجه به وجود حق طلاق برای مرد نیز موانعی از این جهت که موجب تضییع حقوق زن نشود در نظر گرفته شده است از جمله این که مرد باید در تشریفات قانونی از جمله مراجعه به دادگاه و مراجعه به داوری را انجام دهد. قانونگذار در مواردی برای جلوگیری از سوء استفاده مرد از این حق شرایطی را برای زن در نظر گرفته که در صورت وجود آن شرایط زن بتواند از طرق قانونی خود را از شرایط نامطلوب و عسر و حرج زندگی برهاند. در ادامه نیز به بررسی مراحل طلاق از سوی زن می‌پردازیم:

    • در ابتدا زن موظف است تا به دفتر خدمات قضایی رفته و درخواست جدایی خود را بیان و در سامانه مربوطه ثبت کند.
    • سپس درخواست طلاق او به شعبه‌ای از دادگاه فرستاده خواهد شد که دادگاه نیز موظف است تا به پرونده رسیدگی کند.
    • حال دادگاه قادر است تا بر اساس مدارک ارائه شده، تصمیم بگیرد که زن را طلاق دهد یا اجازه طلاق او را صادر نکند که البته باید بدانید که حکم هر یک از این‌ها که باشد شما اجازه اعتراض دارید.
    • در صورتی که اجازه طلاق برای شما صادر شده باشد، امر جدا شدن انجام خواهد شد.

اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق می گیرد؟

هنگامی که طلاق از طرف زن می‌باشد پرداخت یا عدم پرداخت طلب زن که همان مهریه است در دادگاه مورد بررسی قرار می‌گیرد، حتی اگر زوجین زندگی مشترک‌شان را شروع نکرده باشند. در اینجا اگر زن بتواند دلایل قابل اثباتی را به دادگاه ارائه دهد و‌ مورد قبول واقع شود، در صورت باکره بودن زوجه نصف مهریه به او پرداخت می‌گردد در مواردی خاص مانند داشتن بیماری مرد، در چنین مواردی نصف مهریه به زوجه تعلق خواهد گرفت.

در مواردی هم که زن بدون دلیل قانونی از شوهر خود کراهت داشته باشد، در اینجا برای طلاق باید با جلب رضایت شوهر که این کار با بخشش کل مهریه یا بخشی از آن امکان پذیر می‌باشد طلاق بگیرد که به آن طلاق خلع گفته می‌شود. که افراد برای رسیدن به نتیجه مطلوب در این نوع از پرونده‌ها که درخواست طلاق از سوی زن می‌باشد باید قبل از اقدام با یک وکیل با تجربه مشورت کنند.

در واقع زوجه این حق را دارد که علاوه بر درخواست طلاق، مهریه خود را نیز به اجرا بگذارد. البته در طلاقی که به واسطه وکالت در طلاق یا حق طلاق انجام می‌شود، در رویه دادگاه‌ها به منظور دریافت مهریه خانم شرایط متفاوت است. در صورتی که طلاق به واسطه وکالت در طلاق باشد، مطالبه مهریه بسته به شرایط مندرج در وکالت نامه دارد.

اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق می گیرد؟

کلام آخر

از شما دوستان عزیزم ممنونم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید ما در این مقاله به بررسی اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد پرداخته ایم. در مطالب گفته شده درباره مهریه چیست و انواع طلاق و قوانین آن در کشورمان صحبت کردیم در ادامه نیز به بررسی مراحل طلاق از سوی زن و همینطور اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد، پرداخته‌ایم. امیدوارم که مطالب گفته شده برایتان مفید بوده باشد.

منبع: برترین وکیل (bartarinvakil.com)

تعداد کلمات مطلب: 1349

اپلیکیشن مجله دلتا

9 دیدگاه

  1. عباس آقا

    29 دی 1401 در 11:07 ق.ظ

    سلام و تشکر فراوان بابت انتخاب این موضوع مفید و آموزنده 🙏🙏👌🙏🙏

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      8 بهمن 1401 در 12:19 ب.ظ

      درود بر شما 🌹

      پاسخ

  2. ناشناس

    29 دی 1401 در 2:27 ب.ظ

  3. ناشناس

    29 دی 1401 در 3:57 ب.ظ

    خسته نباشید ممنون از شما که در مورد زندگی مشترک وطلاق بانوان را آگاه می‌فرماید یک ایراد کوچک لطفاً خیلی واضح در مورد یک موضوع نظر بفرمایید مثلاً همین مهریه آیا زن وقتیکه تقاضای طلاق می‌کند میتواند مهرش را بگیرد شما خیلی پیچیده موضوع مهریه را عنوان می‌فرماید پول گنگ میشویم و در آخر متوجه نشدم میشد مهران گرفت یا نه در ضمن اگر کسی توان گرفتن وکیل را نداشته باشد چکار میتواند کند متشکرم از شما

    پاسخ

    • ریحانه شیشه گر

      10 بهمن 1401 در 9:57 ق.ظ

      مهریه حق زن است و در هر شرایطی مرد ملزم به پرداخت مهریه است حتی اگر زن درخواست طلاق کرده باشد.

      پاسخ

  4. عاطفه

    1 بهمن 1401 در 4:33 ب.ظ

    سپاسگزارم ازشما.. اکثرا افراد بخاطر ترس واسترس از دادگاه مجبور میشن که وکیل بگیرن وکلای ماهم همه پولی 👍بعدم هیچ کاری نمیکنن وپرونده پروسه وروند خودش را طی میکند فقط چهارتا لایحه میزارن رو پرونده که این کارم عریضه نویسها میتونن انجام بدن وخودشخص ببره بزاره روی پرونده!! اگر خودشخص برود دنبال کار پرونده اش زودتر به نتیجه میرسه ودرجریان کامل پرونده هست.. البته درخصوص پروندهطلاق گفتم.!!!! هرچند ک در پرونده های بزرگتر هم همینطوره باکمی مطالعه خودشخص بهتر میتونه دنبال کار پرونده اش باشد..

    پاسخ

    • الهام الهامی

      3 بهمن 1401 در 9:57 ق.ظ

      سپاس از همراهی شما دوست عزیز🌹🌹

      پاسخ

  5. ناشناس

    2 بهمن 1401 در 2:01 ب.ظ

  6. ناشناس

    3 بهمن 1401 در 7:47 ق.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در رپورتاژ آگهی

همچنین بخوانید

فعالیت های هنری و موسیقی ماکان آریا پارسا

او همچنین در اواخر سال 1401 به خوانندگی روی آورد و در مدت زمان کوتاهی توانست بیش از 20 قطع…