شفته شدن برنج یعنی چی؟ احتمالا این اصطلاح را بسیار شنیدهاید و ممکن است دوست داشته باشید تا بدانید شفته شدن برنج چیست و به چه دلیل ایجاد میشود. معمولا عوامل مختلفی موجب شفته شدن برنج میشود اما شما میتوانید با کمک گرفتن از فوت و فن پخت برنج کته و آبکش یک برنج دانه دانه با ظاهری مجلسی را بپزید. با دلتا مگ همراه باشید تا راهکارهای جلوگیری از شفته شدن برنج را یاد بگیرید.
راهکارهای جلوگیری از شفته شدن برنج
شفته شدن برنج در حین پخت میتواند عمدی یا غیرعمدی باشد و بر بافت نهایی و قوام برنج پخته شده تأثیر بگذارد. وقتی برنج در حین پخت و پز شفته و نرم میشود، چگونه میتوان آن را مدیریت کرد. با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
برنج را در آب نمک خیس کنید
اولین و مهمترین راه برای جلوگیری از شفته شدن برنج این است که برنج را حداقل یک الی دو ساعت در آب نمک خیس دهید. برای این کار باید برنج را بشویید. سپس برنج را داخل یک ظرف بزرگ آب بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. معمولا برای برنج آبکش به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق غذاخوری نمک اضافه میشود. برای برنج کته نیز هر دو پیمانه برنج به یک قاشق نمک نیاز دارد.
از قابلمه مناسب استفاده کنید
حتماً برنج را در قابلمه مناسبی بپزید. اگر قابلمه برنج شما کوچک باشد، فضای کافی برای باز شدن نخواهد داشت و این موضوع موجب شفته شدن آن میشود. برای جلوگیری از چسبیدن و خمیر شدن برنج حتما ظرف خود را طوری انتخاب کنید که دوبرابر حجم برنج خام شما باشد.
برنج را در زمان مناسب آبکش کنید
وقتی برنج را دیر آبکش کنید و زیاد از حد نرم شود، برنج شما احتمالا شفته و چسبناک خواهد شد. برای آبکش کردن و جلوگیری از شفته شدن برنج سعی کنید زمانی برنج را آبکش کنید که نه خیلی سفت است و نه خیلی نرم و فقط کمی بافت آن از حالت خیلی خشک خارج شده و تا حدودی قد کشیده است.
یک ترفند طلایی: اینکه بدانید چه زمانی باید برنج را آبکش کنید این است که روی دانه برنج دو ترک خورده باشید. سپس برنج را آبکش کنید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید تا دم بکشد.
کمی روغن به برنج اضافه کنید
در زمان جوشیدن برنج بهتر است ۲ قاشق روغن به آن اضافه کنید تا بهتر بپزد. قرار دادن یک استکان آب سرد داخل قابلمه برنج در زمان پخت برنج موجب میشود برنج خوب قد بکشد.
برنج را با آب سرد نشویید
یکی از اشتباهاتی که خیلی از خانمها انجام میدهند، شستن برنج با آب سرد بعد از آبکش کردن آن است. این کار موجب میشود برنج شما به اصطلاح شوک شود و دیگر قد نکشد. برای شستن برنج آبکش شده بهتر است از آبی استفاده کنید که خیلی یخ و سرد نیست.
آن را زیاد هم نزنید
هم زدن بیش از حد برنج در زمان پخت موجب میشود دانههای برنج خرد شوند و حالت خمیری و شفته پیدا کنند. برایجلوگیری از شفته شدن برنج و هم زدن برنج میتوانید با پشت قاشق بهآرامی این کار را انجام دهید.
استفاده از روغن هنگام پخت
اضافه کردن روغن به برنج موجب میشود تا دانههای برنج از هم جدا شوند و به هم نچسبند. هر چقدر برنج شما روغن کمتری داشته باشد، احتمالا شفتهتر به نظر خواهد رسید. از طرف دیگر روغن ظاهر برنج شما را زیباتر میکند و طعم بهتری به آن میبخشد.
بیش از حد به برنج آب اضافه نکنید
خیلی از افراد بعد از دم کردن برنج و زمانی که برنج را آبکش کردند، چند بار به آن آب اضافه میکنند تا بخار کند. اضافه کردن آب بیشتر از حد نیاز میتواند موجب شفته شدن برنج قالبی و کته شود. برای جلوگیری از شفته شدن برنج سعی کنید در زمان دم کشیدن برنج در آن را کمتر باز کنید تا بخار آن از بین نرود. در صورت نیاز نیز میتوانید یک بار کمی آب به آن اضافه کنید تا برنج بهخوبی بپزد.
با برنج شفته چه غذایی درست کنیم؟
- اولین و بهترین کار استفاده از آن به عنوان تهدیگ برنج در یک قابلمه برنج دیگر است.
- با برنج شفته ته چین مرغ یا گوشت درست کنید.
- میتوانید از برنج شفته برای تهیه سوپ، آش، شیر برنج، کوکو، کوفته برنجی و شله زرد استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب چطور بوی سوختگی غذا را از بین ببریم؟ را بخوانید.
ناشناس
6 شهریور 1401 در 10:12 ق.ظ
ناشناس
6 شهریور 1401 در 10:52 ق.ظ
ناشناس
6 شهریور 1401 در 11:35 ق.ظ
ناشناس
6 شهریور 1401 در 11:51 ق.ظ
ناشناس
6 شهریور 1401 در 12:18 ب.ظ
یاس
6 شهریور 1401 در 12:20 ب.ظ
عالیوبسیارارزندهی
مونا اصفهانی
6 شهریور 1401 در 12:29 ب.ظ
درود بر شما دوست عزیز و ممنون از همراهیتون😍
ناشناس
6 شهریور 1401 در 12:20 ب.ظ
ناشناس
6 شهریور 1401 در 1:14 ب.ظ
ناشناس
6 شهریور 1401 در 1:44 ب.ظ
ناشناس
6 شهریور 1401 در 2:37 ب.ظ
ناشناس
6 شهریور 1401 در 5:22 ب.ظ
ناشناس
6 شهریور 1401 در 8:01 ب.ظ
الهه
7 شهریور 1401 در 0:57 ق.ظ
سلام،ممنون ازاطلاعات خوبی که دراختیارماقرارمی دهید.
مونا اصفهانی
7 شهریور 1401 در 9:39 ق.ظ
درود بر شما بانو و ممنون از لطف و همراهی شما 🌹😍
ناشناس
8 شهریور 1401 در 11:23 ب.ظ
ناشناس
9 شهریور 1401 در 5:10 ب.ظ
ناشناس
11 شهریور 1401 در 1:02 ب.ظ
ناشناس
14 شهریور 1401 در 2:11 ب.ظ
ناشناس
14 شهریور 1401 در 2:11 ب.ظ
ناشناس
24 شهریور 1401 در 9:35 ب.ظ
ناشناس
13 مهر 1401 در 11:11 ب.ظ
ناشناس
7 آذر 1401 در 8:46 ق.ظ
مولایی
9 آبان 1402 در 9:55 ب.ظ
بسیار عالی بود ممنون از اطلاع رسانی تان
ناشناس
4 اردیبهشت 1403 در 10:07 ق.ظ
عااااالی