وی افزود: دولتها به طور معمول تصور میکنند در مسایلی همچون واردات و تولیدات پیچیده، مشکل داریم، اما مسکن یک امر ساده است، بنابراین میتوانیم ساختوساز انجام دهیم و مسایل مردم را حل کنیم و اقتصاد را راه بیانداریم.
این کارشناس اقتصاد مسکن عنوان کرد: اگر سهم دولت را در تولید مسکن بخواهیم به طور مستقیم عنوان کنیم، کمتر از 5 درصد است. بنابراین دولت بیشتر در سیاستگذاری و زیرساختهای اصلی اقتصادی نقش دارد.
وی با بیان اینکه مساله مسکن را نمیتوانیم مستقل از عوامل کلان اقتصادی مورد بررسی قرار دهیم و به طور بخشی نمیتوانیم به مساله مسکن نگاه کنیم، تصریح کرد: از سوی دیگر، مسکن راهحل کوتاهمدت ندارد؛ این را هم جامعه و هم دولت باید بپذیرد.
سلطانمحمدی گفت: بخش مسکن نیاز به برنامهریزیهای بلندمدت دارد؛ منتها جامعه ما یک جامعه کوتاهمدت است و تمایل دارد به سرعت به جواب برسد و مسوولان نیز میخواهند پاسخگوی خواسته مردم باشند، بنابراین دنبال اهداف کوتاهمدت هستند. ما باید ببینیم در چارچوب یک طرف آمایش ملی چگونه میتوانیم آمادهسازی زمین را انجام دهیم.
تامین مالی مسکن با افزایش توان مالی مردم
وی افزود: لازمه تامین مالی مسکن این است که توان مالی خانوار افزایش پیدا کند و رشد اقتصادی داشته باشیم و تورم را کنترل کنیم؛ همه اینها تحت اراده دولت است.
سلطانمحمدی بیان کرد: دولت اگر میخواهد جامعه در حوزه ساختوساز فعال شود، لازمهاش این است که رشد اقتصادی ایجاد شود و بنیه مالی خانوار بالا رود.
وی گفت: بخشی از درآمد خانوار میتواند به مسکن اختصاص پیدا کند که در دنیا این میزان، یکسوم درآمد خانوار است. خانوار برای اینکه سهم مسکن را بتواند تامین کند، باید درآمدی داشته باشد که یکسوم آن، پاسخگوی هزینه مسکن باشد. در حال حاضر یک چنین درآمدی وجود ندارد، بنابراین ایجاد رشد اقتصادی و کنترل تورم، مهمترین سیاستگذاریهای مسکن است.
مطالعه بیشتر: مطلب «نبض بازار اجاره در نیمه تابستان» را در سایت مجله ملکی دلتا بخوانید.
مسعود
23 مرداد 1400 در 1:56 ب.ظ
ممنون
سارا امیرانی
17 اسفند 1400 در 5:02 ب.ظ
سپاس از همراهی شما