به گزارش «مجله ملکی دلتا»، محمد اسلامی در مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث ۱۰۰۰ واحد مسکونی برای کارمندان صدا و سیما، گفت: مسکن مهر یکی از بزرگترین پروژههای تولید مسکن در کشور بود، اما مشکلات فراوانی داشت.
چالشهای مسکن مهر از زبان وزیر
وی در ادامه توضیح داد: بسیاری از واحدهای مسکن مهر در مکانهایی احداث شده بودند که از هیچ زیرساخت و امکانات زیربنایی برخوردار نبودند و گاها ایجاد زیرساخت برای شهرکهای احداث شده از ساخت کل شهرک پر هزینهتر بود.
وزیر راه تصریح کرد: در کل این پروژه، هزینه هنگفتی را صرف خود کرد و منابع دولت نیز اجازه تامین مالی آن را نمیداد. اما با لطف الهی و تلاش همه همکاران این پروژه به اتمام رسید.
اسلامی با اشاره به مشکلات حقوقی واحدهای مسکن مهر ادامه داد: این پروژه مملو بود از قراردادهای متعددی که دچار تناقضات و مشکلات قراردادی بودند. عدم کیفیت و رعایت مشخصات فنی از دیگر مشکلات مسکن مهر بود. مجموعهای از مسائل حقوقی قراردادی مالی اجرایی، فنی، تاسیسات زیربنایی در این واحدها وجود داشت.
بر اساس گفته وی؛ باید سرانههای لازم مانند مدرسه، بازارچه، خانه بهداشت، پارک، سرای محله، مسجد و سایر مراکزی که برای زندگی مردم جزو ضروریات است، در این شهرکها ایجاد میشد. این اقدامات با صدها میلیارد تومان هزینه انجام شد.
وی افزود: کسانی بودند که از آنها پول دریافت شده بود اما پروژه برای آنها تعریف نشده بود. بخش باقی مانده مسکن مهر تازه در پردیس شروع شده و انشاالله به سرعت پیش میرود. با همه این وجود، در همین ماهها پرونده مسکن مهر در کشور بسته میشود.
آمار تکمیل واحدهای مسکن مهر
وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در پروژه مسکن مهر تعریف شده بود که یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد در این دوره این دولت تکمیل و به مردم واگذار شد.
وی در پایان گفت: در امتداد این طرح و با برنامهریزی دقیق و با ایجاد سازوکار مشخص، طرح مسکن ملی را آغاز کردیم. به طور کلی مردم در پنج مرحله در این طرح ثبتنام کردند. اکنون در ۱۰ هزار نقطه ۵۳۴ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در دست اجرا قرار دارد.
مطالعه بیشتر: مطلب «کمبود سیمان، مسکن مهر را زمین زد!» در سایت ملکی دلتا بخوانید.