او در ادامه گفته است: از ۴۰ درصد مابقی هم در بعضی محلهها فقط شاهد انعقاد یکی دو فقره قرارداد خرید و فروش بودهایم. بنابراین ارایه دادههای قیمتی از چنین بازاری اشتباه است و به همین دلیل از سال ۱۳۹۸ اعلام کردیم این شیوه را قبول نداریم.
وی افزود: قیمتهای اعلامی بر اساس متوسط نرخ معاملات ارائه میشود در حالی که معاملات بسیار کاهش یافته است. نمیشود وقتی در یک محله دو فقره معامله صورت میگیرد همان را ملاکی برای اعلام متوسط آن محله در نظر گرفت.
معامله مسکن در کدام محله بیشتر است؟
به گفته محمودزاده، چند محله محدود در تهران در مناطق ۱، ۳، ۴، ۵ و ۶ هستند که فضای بورس بازی مسکن در آنجا وجود دارد. به طور مثال در شرق منطقه ۴ معاملات بسیار بیش از دیگر محلههای این منطقه است. پس نباید با استناد به قیمتهایی که از قرادادهای این محله استخراج میشود برای دیگر محلههای منطقه ۴ یا کل شهر تهران نرخ تعیین کرد.
وی با بیان اینکه برنامه ارائه آمار صحیح از بازار مسکن در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، گفت: به دلیل درگیری و مشغلهای که درخصوص سامانه املاک و اسکان داشتیم موضوع آمار به تعویق افتاده، اما به زودی آمار اعلام خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: تاکید اصلی ما بر این است که نباید انتظار تورمی در بازار مسکن ایجاد کرد.
محمودزاده در پایان درباره پیشبینی از وضعیت آینده بازار مسکن گفت: ثبات قیمتی در بازار مسکن بستگی به شرایط اقتصاد کلان دارد. در واقع هیچ یک از بازارهای طلا، ارز، مسکن و بورس از استقلال مشخصی برخوردار نیستند و با یکدیگر ارتباط دارند. به همین لحاظ با نسبت مشخصی با هم حرکت میکنند.
مطالعه بیشتر: مطلب «نقش دولت در خروج بازار مسکن از رکود» در مجله ملکی دلتا بخوانید.