اینکه برخی افراد تشنه موفقیت هستید لزوما چیز بدی نیست. اما مسئله اینجاست که آیا رسیدن به موفقیت به هر قیمتی ارزش دارد؟ اگر دستیابی به موفقیت برای افراد همراه با اضطراب یا ترس از شکست باشد، مخرب است. اگر احساس میکنید در مسیر موفقیت حاضرید دست به هرکاری بزنید، این مطلب را تا انتها بخوانید. در این مطلب از دلتامگ سعی کردهایم تا بدترین کارها برای رسیدن به موفقیت را معرفی کنیم.
بدترین کارها برای رسیدن به موفقیت
در مسیر دستیابی به موفقیت و تلاش برای اهدافتان به سوالهای زیر پاسخ دهید:
۱. تنها به نتیجه توجه کردن
افرادی که تشنه موفقیت به هر قیمتی هستند، معتقدند که تنها دستیابی به موفقیت مهم است. شکست، جزئی از زندگی افراد افراطی در موفقیت نیست. رسیدن به موفقیت در پایان هرکار، ملاکی برای سنجیدن ارزش و شایستگی آنها است. هنگامی که به هدفی میرسند، به جای احساس غرور یا شادی، از اینکه شکست نخوردهاند احساس خوبی دارند. این افراد به تلاشهای خود در مسیر تخقق اهداف بیتوجه هستند.
۲. راضی نبودن از زمان حال جزو بدترین کارها برای رسیدن به موفقیت
افراد افراطی در موفقیت معمولا نمیتوانند از شرایط حال حاضر لذت ببرند. این افراد حتی پس از دستیابی به موفقیتهای بزرگ، نیز احساس رضایت نمیکنند. تنها چیزی که برای این افراد اهمیت دارد، این است که در آینده چه اتفاقی رخ میدهد.
۳. تغییر اهداف
علاوه بر سخت کار کردن، افراد افراطی در پروژههای بسیاری شرکت می کنند. این افراد فقط به داشتن مهارت در یک زمینه راضی نمیشوند و میخواهند در همه چیز موفق باشند. در محیط کار این افراد داوطلبانه در کارهای زیادی شرکت می کنند. متاسفانه به جای مهارت در تمام کارها، این افراد در هیچ یک از این مهارتها ماهر نمیشوند.
۴. عصبانیت افراطی از بدترین کارها برای رسیدن به موفقیت
تلاش برای دیدهشدن بیش از حد انتظار، میتواند باعث ایجاد فشار بیش از حد شود. هنگامی که کارها طبق برنامه پیش نمیروند، این افراد به شدت عصبانی میشوند. این عصبانیت نابهجا حتی باعث میشود این افراد توسط همکاران خود طرد شوند. عصبانیت تا حدی طبیعی است اما رفتار نادرست به این معنا است که برخی افراد برای دستیابی به اهدافی غیرممکن، فشار زیادی به خود میآورند.
۵. انتقاد دائم از خود
انتقاد کردن از رفتار و نقصهای خود، تا حدی طبیعی است و باعث بهبود عملکرد میشود. کسانی که برای دستیابی به موفقیت زیاده روی میکنند، معمولا خود را برای نرسیدن به انتظارات بالا مقصر میدانند و به شدت مورد انتقاد و حتی سرزنش قرار میدهند. آنها اهدافی غیر قابل دستیابی تنظیم و بعد از آن برای نرسیدن به آن استانداردها خود را سرزنش کرده و مقصر میدانند. افراط در دستیابی به موفقیت گاهی به این معنا است که فرد از اضطراب و شک به خود رنج میبرد. نگرانی مداوم برای دستیابی به هدفی غیرممکن، که با ترس از شکست همراه است، میتواند منبع عظیمی از اضطراب در وجود فرد باشد.
نتیجهگیری: گاهی انسانها در مسیر موفقیت خود اولین دشمن خودشان میشوند و با سختگیریهای بیش از اندازه و افراطی باعث میشوند هیچ زمان رنگ آرامش را نبینند. اگر شما مواردی که در مطالب بالا ذکر شد را دارید و دائم به خود سخت میگیرید، شاید لازم باشد از زاویهای تازه به مسیر زندگی بنگرید.
پیشنهاد مطالعه: چگونه خشم خود را کنترل کنیم؟