اگر درطول روز بیش از شش ساعت مجبور به نشستن روی صندلی و پشت میز هستید، با دست خود درحال آسیب به سلامتیتان هستید. شک نکنید که سلامتتان در خطر است و ریسک ابتلا به بیماریهای مختلف را در خود بالا میبرید. دلتامگ در این مطلب قصد دارد تا تاثیر زیاد نشستن بر فشارخون را بررسی کند.
تاثیر زیاد نشستن بر فشارخون
گروهی از متخصصان علوم پزشکی در استرالیا تاکید میکنند که ورزش صبحگاهی به همراه پیادهرویهای کوتاه و مختصر در طول روز در کاهش و کنترل فشار خون نقش تاثیرگذار است. درواقع برای کاهش فشار خون علاوه بر مصرف داروهای شیمیایی فقط با یک فعالیت ورزشی ساده میتوانید خطر بالا رفتن فشار خون را کاهش دهید.
گروهی از متخصصان استرالیایی در یک مطالعه تازه دریافتهاند که ۳۰ دقیقه ورزش صبحگاهی همراه پیادهروی های کوتاه در طول روز در کنترل فشار خون موثر است. متخصصان در این بررسی متوجه شدند راه رفتن و پیادهرویهای سه دقیقهای که صرفا وسیلهای برای جلوگیری از نشستنهای طولانیمدت هستند، برای افراد میانسال و بهویژه زنان چاق یا مبتلا به اضافهوزن بسیار فایده دارد.
میشل ویلر از متخصصان ارشد این پروژه تحقیقاتی بیان کرد: نشستنهای طولانی در جوامع مدرن امر رایجی است و نوع زندگی و شغل افراد آنها را به نشستن بیشتر تشویق میکند. مطالعات اخیر حاکی است که نشستنهای طولانی مدت در طول روز باعث افزایش فشار خون میگردد. این رفتار علاوه بر فشارخون، در بروز بیماریهای قلبی عروقی نیز نقش مهمی دارد.
در این پژوهش متخصصان ۶۷ مرد و زن ۶۰ تا ۷۴ ساله را که دچار اضافه وزن بودند، مورد بررسی قرار دادند. همچنین از هر ۱۰ نفر چهار شرکتکننده به عارضه فشار خون بالا مبتلا بود. این افراد به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول به مدت هشت ساعت تحرک نداشتند. دسته دوم یک ساعت نشستند، سپس ۳۰ دقیقه از تردمیل استفاده کردند و دوباره شش ساعت و نیم دیگر را بدون فعالیت سپری کردند. گروه سوم مدت یک ساعت فعالیت نشسته داشتند، ۳۰ دقیقه از تردمیل استفاده کردند و دوباره در وضعیت نشسته فعالیت خود را ادامه دادند. آنها همچنین در طول روز پیادهرویهای سه دقیقهای را در برنامه خود را انجام دادند.
به گزارش ژاپن تودی، متخصصان در پایان مطالعه مشاهده کردند ورزش کردن ( پیادهرویهای کوتاه ۳ دقیقهای ) باعث کاهش یک میلیمتر جیوه فشارخون میشود. با این حال بیشترین کاهش فشارخون در افراد گروه سوم مشاهده شد.
پیشنهاد مطالعه: هر آنچه درباره کبد چرب لازم است بدانید