
به گزارش دلتامگ به نقل از تجارت نیوز، وزارت راه و شهرسازی در ۱۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۱، پیشنهاد پرداخت وام ودیعه مسکن به دولت ارائه کرد و در ۳ خردادماه شورای پول و اعتبار، موافقت خود را برای پرداخت وام اعلام کرد. سقف وام اجاره خانه در تهران ۱۰۰ میلیون تومان است، این مبلغ در مراکز استانها به ۷۰ میلیون تومان میرسد و در شهرهایی که بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارند، ۴۰ میلیون تومان به متقاضیان پرداخت میشود.
دولت در نظر دارد برای تامین منابع این تسهیلات، از محل منابع بانکی قانون جهش تولید و تامین مسکن بودجه مورد نظر که ۴۰ هزار میلیارد تومان است را فراهم کند. مطابق بخشنامهای که چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ از سوی بانک مرکزی به بانکها اعلام شد، پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن به صراحت عنوان شده است.
با توجه به اطلاعیه بانک مرکزی، برخی از بانکها از پرداخت وام شانه خالی کردهاند. مشکل بیتوجهی بانکها نسبت به پرداخت وام مسکن، در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ نیز وجود داشت. بانکها به بهانههای عدم دریافت ابلاغیه و بخشنامه در خصوص پرداخت وام، از واگذاری تسهیلات به متقاضیان امتناع میکردند.
آمار پرداختی وام ودیعه در بانکها به چه صورت است؟
در سال جاری بانکها موظف شدند که ۴۰ هزار میلیارد تومان کمک ودیعه وام اجاره خانه را به متقاضیان پرداخت کنند. اما بررسی آمارها حاکی از آن است که تاکنون تنها ۱۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است.
در دستورالعمل اجرایی ودیعه مسکن به بانکها هشدار داده شد که اگر بانک یا موسسه اعتباری غیربانکی در صورتی که توجیه بانکی قابل قبولی نداشته باشند و از پرداخت وام امتناع کنند، مشمول جریمه مالیاتی مندرج در تبصره (۵) ذیل ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن میشود.
نتیجهگیری: با مشاهده بی توجهی بانکها نسبت به پرداخت تسهیلات مسکن، دولت برای حل این مشکل بانکهای متخلف را جریمه میکند.
پیشنهاد مطالعه: «سرانجام وضعیت پرداخت وام ودیعه مسکن»