اقدام مدیریت شهری جهت حل مشکل بیخانمانی
صارمی در جلسه ستاد مدیریت بحران شهر تهران با اذعان به این واقعیت تلخ، هشدار داد که ناآرامیهای موریانهای در سطح شهر در حال ایجاد است. وی با بیان اینکه مشکلات اجتماعی بسیاری در تهران در حال شکلگیری است، گفت:« مدیریت شهری باید برای رفع این مشکلات وارد عمل شود.»
قبل از آخرین دوره جهش مسکن در سال 1397، مدیران وقت دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی از بدمسکنی یک سوم جمعیت کشور خبر دادند. بدمسکنی به این معنی است که که افرادی در مکانهای نامناسب یا در چادرهای مسافرتی در حومه شهرها و اقامتگاههای غیررسمی ساکن هستند.
لازم به ذکر است که تعدادی از خانوارهایی که تحتپوشش ارگانهای حمایتی هستند و یا اقشار کمدرآمد که نمیتوانند مسکنی را برای خود فراهم کنند، در گروه بدمسکن ها قرار میگیرند.
مقاله مرتبط:
تاثیر افزایش اجارهبها بر پدیده بیخانمانی
بنابراین بعد از جهش مسکن و درپی آن افزایش اجارهبها در طول یک فرآیند بلندمدت، حتی در دوره ثبات نسبی نرخ واحد مسکونی در سال گذشته نیز ادامه داشته است. همین امر مستاجران را با وضعیت بحرانی مواجه کرده است. مشکلات دسترسی اقشار ضعیف به مسکن روز به روز شدت پیدا کرده است. بررسی میدانی نشان میدهد که هزینه اجاره یک واحد مسکونی نقلی با کمترین امکانات برای قشر کمدرآمد با حداقل درآمد ماهیانه در یک خط قرار دارند.
این در حالی است که هم اکنون نسبت به سال 96 که یک سوم جمعیت مسکن، بی خانمان اعلام شدند. فراهم کردن سکونتگاههای موقت در پایتخت بسیار سختتر از سالهای گذشته شده است. با وجود اینکه در تهران متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در مقایسه با ابتدای سال 96 تقریبا 9 برابر و میانگین اجارهبها 6 برابر افزایش پیدا کرده است.
نتیجهگیری
به نظر میرسد با افزایش قیمت مسکن در پایتخت طی 7 سال اخیر بر تعداد خانوارهایی که در زاغه شهرها و بافتهای فرسوده زندگی میکنند، افزوده شده باشد. این در حالی است که تاکنون برنامهای برای اسکان این خانوارها تنطیم نشده است.
مطالعه بیشتر: