از موارد بسیاری که همه روزه در دادگاهها به چشم میخورد بحث میان موجر و مستاجر است. در اغلب موارد مشاهده میکنیم که بسیاری از موجرین با تفاوت دستور تخلیه و حکم تخلیه آشنایی ندارند به همین علت مبادرت به تنظیم دادخواستهای اشتباه میکنند. نتیجه اینگونه درخواستهای اشتباه به مراجع مربوطه باطل شدن آن است. برای آشنایی بشتر با این قانون تا پایان این مطلب با دلتا مگ همراه باشید.
حکم تخلیه چیست و چه تفاوتی با دستور تخلیه دارد؟
در چه مواردی میتوان حکم تخلیه ملک را گرفت؟
-
پایان مدت اجاره
با پایان یافتن مدت زمان قرارداد اجاره، مالک میتواند درخواست حکم تخلیه ملک را داشته باشد. برای گرفتن این حکم لازم است تا به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک مراجعه کرده و درخواست خود را مطرح کنید.
-
مستاجر به مدت سه ماه اجاره را پرداخت نکند
در چنین شرایطی صاحبخانه میتواند با مراجعه به شورای حل اختلاف در محلی که ملک قرار دارد درخواست خود را مطرح کند. در این صورت مستاجر فقط یکبار این فرصت را دارد که بعد از صدور حکم تخلیه حداکثر تا ۱۰ روز از موعد قانونی مذکور در قرارداد، اجاره را بپردازد.
-
اجاراه دادن ملک به شخص دیگر
چنانچه مستاجر بدون اطلاع از صاحبخانه ملک را به شخص دیگری اجاره دهد، مالک میتواند برای گرفتن حکم تخلیه اقدام کند.
مدارک لازم برای درخواست صدور حکم تخلیه
-
برگ دادخواست به تعداد طرفین دعوا به علاوه یک برگ
-
سند مالکیت
-
قرارداد اجاره
-
مدارک هویتی خواهان
اعتراض به حکـم تخلـیه ملک
از زمان صدور حکم مستاجر 20 روز فرصت دارد، تا اعتراض خود را نسبت به حکم تخلیه اعلام کند. درصورتی به اعتراض او رسیدگی میشود که همراه با مدرک و مستندات معتبر باشد. چنانچه به حکم صادر شده اعتراضی نشود یا به اعتراض درخواست رد بدهند، مستاجر 10 روز فرصت دارد تا ملک را خالی کند. لازم به ذکر است مبلغ ودیعه یا همان پول پیش که نزد مالک است باید به مستاجر پرداخت و رسید آن به مقام قضایی تحویل داده شود.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با مطالب بروز در حوزه ملک، مطلب «مطالبه اجرت المثل ایام تصرف ملک» را در دلتا مگ بخوانید.