معمولا افراد ترس خاصی نسبت به معامله یا اجاره ملک ورثه ای دارند. این ترس بیشتر مربوط به دردسرهای حقوقی و مشکلاتی است که بین موجر (وراث) و مستاجر رخ میدهد. در این مطلب از دلتا مگ شرایط و قوانین اجاره دادن ملک ورثه ای را شرح میدهیم تا با خیال راحت وارد چنین معاملاتی شوید.
شرایط و قانون اجاره دادن ملک ورثهای
در اجاره خانه ورثهای باید به یک سری نکات حقوقی توجه کنید تا هم معامله شما از نظر قانونی درست باشد، هم اینکه در آینده با مشکلات حقوقی روبرو نشده و اسیر دعاوی ملکی نشوید. در ادامه هر یک از این نکات را توضیح میدهیم.
-
داشتن گواهی انحصار وراثت
اگر مالک خانه فوت کرده باشد، بدون داشتن گواهی انحصار وراثت، ملک قابل معامله نیست. بنابراین برای اجاره خانه ورثه ای حتما باید انحصار وراثت انجام شده باشد و گواهی آن در دسترس باشد. از نظر قانون صرفا گواهی انحصار وراثت است که وراث و میزان سهم هر یک را مشخص میکند. بنابراین از دید قانون بدون داشتن گواهی انحصار وراثت، نمیتوان روی ملک هیچگونه معاملهای انجام داد. بنابراین اگر قصد اجاره ملک ورثه ای را دارید، در قدم اول و پیش از هر سوالی، در خصوص انجام انحصار وراثت پرس و جو کرده و پیش از انجام معامله حتما گواهی انحصار وراثت را رویت کنید.
-
موافقت وراث
گاهی اوقات یک یا چند نفر از وراثت با اجاره دادن ملک موافق هستند، اما یک یا چند نفر دیگر موافق این موضوع نیستند. در این حالت حتی اگر اجاره نامه نوشته شود، اجاره نامه مورد قبول نیست
فراموش نکنید برای اجاره ملک ورثه ای باید تمامی وراث رضایت داشته باشند. علاوه بر این تمامی وراث باید پای قرارداد را امضا کنند.
پس قبل از امضا قرارداد اجاره ملک ورثه ای حتما گواهی انحصار وراثت را مشاهده کنید و اطمینان حاصل کنید که تمامی وراثت نسبت به اجاره ملک رضایت داشته و پای قرارداد را امضا میکنند.
مطالعه بیشتر: مطلب «مراحل دریافت استعلام وکالتنامه فروش ملک» را در دلتا مگ بخوانید.