به گزارش دلتا مگ به نقل از ایسنا، با توجه به مجوز افزایش حداکثر ۲۵ درصدی سقف اجاره خانه در تهران، بررسی روند تورم اجاره بهای مسکن در تهران از فروردین ۱۳۹۶ تا فروردین ۱۴۰۱ حاکی از تغییر ۱۱.۱ درصد به ۴۵.۶ درصد است.
در این زمینه، سازمان تعزیرات حکومتی مکلف شد تا با مشاوران املاک متخلف که این سقف افزایش را رعایت نکنند، برخورد کند. بر این اساس، بررسی آمارهای بانک مرکزی از تورم نقطهای اجاره بهای مسکن از ۱۱.۱ درصد در فروردین ۱۳۹۶ به ۴۵.۶ درصد در فروردین امسال رسیده است.
همچنین، شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران در فروردین سالهای ۱۳۹۷، ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب ۱۰.۴، ۲۱.۹، ۲۸.۷ و ۳۲.۳ درصد بوده است.
به عبارت دیگر، در فروردین ماه سال جاری مستاجران برای اجاره یک خانه جدید ۴۵.۶ درصد بیشتر از فروردین ۱۳۹۶ پول پرداخت کردهاند.
این در حالی است که به دلیل کاهش شدید قدرت خرید، متقاضیان به واحدهای کوچک متراژ و قدیمی تمایل بیشتری نشان میدهند. طبق آمار ۵۶ درصد از معاملات مربوط به واحدهای کمتر از ۸۰ متر مربع، ۵۹ درصد مربوط به واحدهای پایینتر از قیمت میانگین (۳۴.۲ میلیون تومان) و ۵۴ درصد خرید و فروشها مربوط به واحدهای بیش از ۱۱ سال ساخت است.
فروردین ماه به رسم معمول هر ساله بازار مسکن نیمه تعطیل بود که در تهران فقط ۳۴۰۰ فقره معامله انجام شد. اما در اردیبهشت و خرداد خرید و فروش افزایش پیدا میکند. پرس و جو از دفاتر املاک شهر تهران، رشد نسبی معاملات مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۱ را تایید میکند.
به نظر میرسد نوسانات اقتصادی در هفتههای اخیر منجر به احتیاط فروشندگان و خریداران شده است. طرف عرضه با این تحلیل که هزینههای ساخت افزایش پیدا کرده انتظار رشد قیمت را دارد؛ هرچند طرف تقاضا همچنان نسبت به قیمتهای کاذب واکنش خنثی دارد.
اطلاعات غیررسمی نشان میدهد که نرخهای پیشنهادی در اردیبهشت ماه ۲.۵ درصد نسبت به فروردین افزایش یافته است. البته این افزایش لزوما به معنای رشد قیمتهای قطعی نیست.
مطالعه بیشتر: مطلب «تأثیر قیمت مصالح بر پروژههای ساخت مسکن» را در دلتا مگ بخوانید.