به گزارش دلتا مگ به نقل از ایسنا، یاسر امامی مدیرعامل شرکت گروه سرمایهگذاری معتقد است که ورود شرکتهای خارجی در جهت ارتقای فناوری ساخت، یک فرصت خوب محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۱۵ سال قبل یک شرکت ترکیهای دانشی را تحت عنوان قالب تونلی وارد کشور کرد که در طرح مسکن مهر به کار گرفته شد و به طور مثال یک پروژه ۸۰۰ واحدی در این قالب ۱۸ ماهه به اتمام رسید. پس از آن شرکتهای داخلی نیز از این تکنولوژی بهره بردند و هنوز استفاده میشود.
امکان تهاتر نفت و ارتقای تکنولوژی با ورود خارجیها
این فعال صنعت ساختمان تاکید کرد: اگر بتوانیم با مشارکت شرکتهای خارجی صنعتیسازی را در پروژه نهضت ملی مسکن و به طور کلی در کشور رواج دهیم، مزایایی بسیار زیادی برای بخش مسکن دارد که از جمله آن میتوان به امکان تهاتر نفت در شرایط تحریمی، ارتقای تکنولوژی ساخت، کاهش مدت زمان اجرای پروژه و کاهش قیمت تمام شده اشاره کرد.
امامی با بیان اینکه امروز با یک شرکت ترکیهای برای ورود به پروژههای مسکونی در ایران مذاکره کردیم، گفت: شرکت موردنظر یک شرکت بزرگ است که تاکنون در ایران سابقه فعالیت نداشته است، بنابراین “شرکت کوزو” نیست. در صورتی که مذاکرات به مراحل جدیتری برسد، جزئیات بیشتری از این رایزنیها اعلام خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: شرکتهای خارجی وقتی به ایران میآیند از ضوابط و مقررات ایران بیاطلاع هستند، بنابراین باید با شرکتهای داخلی متصل شوند تا در ضوابط و نحوه اجرا به آنها کمک کنند.
کسری حدود ۷۳۰ هزار واحد مسکونی در کشور
مدیرعامل شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن، با بیان این که دولت میخواهد از طریق طرح نهضت ملی مسکن کسری خانه در ایران را جبران کند، گفت: طبق مطالعات ما با کسری حدود ۷۳۰ هزار واحد مسکونی در کشور مواجهایم اینکه هر سال خانه اولیها به این آمار اضافه میشوند.
او گفت: با توجه به کند شدن سرعت نرخ رشد جمعیت ممکن است در ۱۵ سال آینده تقاضای مسکن مقداری پایین بیاید. دولت قصد دارد که کسری مسکن را جبران کند و فعالان صنعت ساختمان هم با توجه به شاخصهای اقتصادی و بازده سرمایه وارد این طرح میشوند.
امیدواریم در سال جاری طرح فروش متری مسکن اجرایی شود
وی درباره آخرین وضعیت طرح فروش متری مسکن گفت: حدود یک سال بر روی طرح فروش متری مسکن یا اوراق سلف موازی استاندارد، کارهای کارشناسی انجام شده، کمیته فقهی نیز تاییدیه داده است.
در حال حاضر دستورالعمل و امیدنامه تهیه شده و اخیراً جلسهای با کمیته فقهی برگزار شد که امیدواریم شرایط به نوعی پیش برود تا بتوانیم این ابزار را اجرایی کنیم؛ زیرا در شرایط امروز که مردم نمیتوانند خانه بخرند و به پیش فروش اعتماد چندانی ندارند این ابزار مفید میتواند بسیار کمک کننده باشد.
مطالعه بیشتر: مطلب «تکلیف اراضی و ساختمانهای بدون سند چیست؟» را در دلتا مگ بخوانید.