فردی که مسئولیت یک پروژه و انجام یک ساخت و ساز را برعهده میگیرد، باید برای حسن انجام کار و رضایت مالکان، از همه نظر اطلاعات و علم کافی داشته باشد و کار را به نحو احسن انجام دهد. با مجله ملکی دلتا همراه باشید تا با ویژگیهای یک ناظر موفق آشنا شوید.
ویژگیهای یک ناظر موفق
1. سواد و علم کافی نسبت به موضوع داشته باشد. برای اجرای یک پروژه، به ناظری میتوان اعتماد کرد که پیچوخمهای مسیر را بشناسد و روی تمامی کارها نظارت داشته باشد. بنابراین معمولا نمیتوان به یک فرد تازهکار اعتماد کرد.
2. یک ناظر موفق باید با آخرین آییننامهها و دستورالعملها و قوانین و مقررات، آشنایی کامل داشته باشد.
3. ناظر باید شجاعت کافی داشته باشد. وی باید در صورت بروز مشکل و رخ دادن هر اتفاقی شجاعت لازم را داشته و با کسی رودربایستی نداشته باشد.
4. استقلال در رای دادن از ویژگیهای دیگر ناظر است. وی باید برای احداث صحیح ساختمان و اجرای درست مقررات در ساخت، رای و نظرش را بطور قاطع اعلام نماید.
5. ناظر به دلایلی مانند اقتدار زیاد و نتایجی که حاصل از ارسال گزارشهایش پدیدار میشود، ممکن است در معرض پیشنهادهای نادرست و اغواکننده قرار گیرد، اما ناظری که وجدان کاری داشته باشد، این پیشنهادها را قبول نمیکند.
6. مهندس ناظر همواره باید از دید مشتری واقعی به ملک موردنظر نگاه کند و از نگاه آنها مورد نظارت قرار دهد. بهعبارتی ناظر نباید به کم قانع باشد و تصویری از حالت مطلوب و شرایط ایدهآل در ذهن خود داشته باشد.
7. کلینگر بودن در نظارت نتیجه مثبتی ندارد. ناظر باید به ریزترین جزئیات توجه کند و از هر چیزی به سادگی نگذرد.
8. داشتن مهارت گزارشنویسی از دیگر ویژگیهای موردنیاز است. نتیجه و خروجی کار یک ناظر، معمولا در گزارش نمایان میشود و ناظری که نتواند یک گزارش اصولی تهیه کند، به مشکل برمیخورد.
9. ناظر باید فردی صبور باشد و در رسیدن به نتایج عجله نکند. صبر و حوصله برای یک ناظر لازم است.
10.ناظر یک ساختمان به حمایت مقام مافوق نیاز دارد. در صورتی که افراد به هر دلیل مشکلاتی را ایجاد کنند و با آنها برخورد نشود، دیگر به ناظر هم اهمیتی داده نشده و مشکلات بیشتر میشود.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر، مطلب «چگونه در معاملات ملکی ضرر نکنیم؟» از مجله ملکی دلتا بخوانید.