به گزارش دلتا مگ، تنظیم قرارداد ملکی که تحت عنوان بیعنامه در بنگاههای معاملات املاک یا بیرون از آنجا تنظیم میشود، سندی عادی است و به همین دلیل طرفین معامله باید نهایت دقت را در تنظیم آن داشته باشند تا بعدها دچار مشکل نشوند.
-
1/ احراز سمت فروشنده و اختیارات نماینده وی
اگر کسی که بیمه نامه را امضا میکند، خود مالک نیست، بلکه وکیل یا، ولی یا مقیم مالک است، خریدار باید دلایل احراز سمت آن را بررسی کند و مشخص شود، حدود اختیارات وکیل در وکالتنامه شامل حق فروش و گرفتن بهای معامله هم میشود.
اگر مورد معامله از طریق ارث به فروشنده رسیده باشد، خریدار باید گواهی انحصار وراثت را مشاهده و نیز هویت براساس احساس کند و فتوکپی برابر اصل آن را نیز از فروشنده بگیرد و تسویه حساب مالیات بر ارث را نیز ملاحظه کند.
-
2/ درج مشخصات کامل مورد معامله
خریدار باید مشخصات مالی که قصد خرید آن را دارد، با آنچه در سند قید شده است را مطابقت دهد.
-
3/ ادای مطابق به تعهدات
لازم است هنگام تنظیم بیعنامه اولیه، انجام تعهدات طرفین به صورت متقابل تنظیم گردد.
-
4/ استفاده از روش پرداخت مطمئن
چنانچه گزینه پرداخت به وسیله چک باشد، باید اطمینان حاصل نمود که چک از حساب مسدود صادر نشده، یا چک سرقتی نبوده و نیز امضای آن مجعول نباشد.
-
5/ اطمینان از امکان انتقال رسمی ملک
باید دقت شود که در خصوص معامله بر املاک بیعنامه به گونهای تصویب شود در صورتی که معلوم گردد مالکیت مورد معامله به هر علتی متعلق به دیگری بوده و ناقل حق فروش آن را نداشته است، یا به هر شکلی موضوع حق ثالث باشد، فروشنده موظف به استرداد ثمن معامله معادل قیمت روز ملک میباشد.
مطالعه بیشتر: مطلب «میزان اعتبار اسناد دستنویس تا چه حدی است؟» را در دلتا مگ بخوانید.