به گزارش دلتا مگ به نقل از ایرنا، علیرضا سلیمانی کارشناس بازار سرمایه معتقد است، ورود مزایدههای شهرداری به بورس کالا که واگذاریها را به فضای رقابتی هدایت میکند، میتواند تخلفات را به حداقل برساند و معاملات در تالار شیشهای را جایگزین رویههای گذشته کند.
وی با بیان اینکه امکان رصد و نظارت کامل در معاملات بورس کالا وجود دارد، ادامه داد: در مقوله عرضه املاک در بورس کالا در ابتدا سیاستگذاران به عنوان ناظر حضور دارند و همچنین، طرف خریدار و قیمتی که پیشنهاد و در نهایت معامله میشود، مشخص خواهد بود.
این کارشناس به روند زمانبر واگذاری سنتی املاک اشاره کرد و افزود: حجم املاک قابلیت واگذاری زیادی دارند که سالیانه در قالب مزایده به فروش میرسد.
بر اساس گفته وی، در گذشته امکان خرید املاک با قیمتهای کارشناسی نشده و پایین وجود داشت و به همین دلیل، منابعی که باید در اختیار شهرداری قرار میگرفت تا صرف ارائه خدمات شهری شود، از دسترس خارج میشد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه با عرضه همه املاک شهرداری در بورس کالا، شهرداریها میتوانند روی درآمد مطمئن و قابل اتکا حساب ویژه باز کنند، تاکید کرد: مزایده سنتی هر ملک شهرداری به طور معمول فرآیندی زمانبر دارد که بیش از یک ماه و نیم به طول میانجامد. در مزایدههای شهرداری، ابتدا باید زمان ۱.۵ ماهه سپری شود و سپس در صورت به فروش نرسیدن املاک، بازه ۱.۵ ماهه دوباره تمدید میشود.
واگذاری بورسی املاک در ۷ روز
به گفته سلیمانی، در عرضه املاک در بورس، فروش املاک در سریعترین زمان ممکن انجام میشود و در صورت عدم انجام معامله، امکان عرضه متوالی در هفت روز وجود دارد و به این ترتیب در زمان فروش املاک صرفهجویی میشود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه صرفهجویی در زمان فقط یکی از مزیتهای عرضههای بورس کالاست، توضیحداد: در واگذاری املاک شهرداری همواره ابهامها و چالشهای زیادی وجود دارد و بهطور قطع اخبار مربوط به وجود شبهه در مزایده سنتی املاک نهادهای مختلف را همه به نوعی دیده یا شنیدهایم؛ از این رو عرضه در بورس کالا بهترین مسیر برای شفافیت و پایان شبهه در این دست معاملات است.
مطالعه بیشتر: مطلب «خرید ۳۰۰۰ واحد مسکن مهر توسط یک دلال!» را در دلتا مگ بخوانید.