مالک و مستاجر هر دو باید قبل از عقد قرارداد از حقوق خود آگاهی کامل داشته باشند. برای کسب اطلاعات در مورد تخلیه ملک تجاری با«مجله ملکی دلتا» همراه باشید.
دلایل مختلفی وجود دارد که بر اساس آن ها موجر این اختیار را دارد تا برای تخلیه ملک تجاری اقدام کند.اگر موجر قصد انتقال به غیر ملک خود را داشته باشد، میتواند برای تخلیه مغازه اقدام کند.
تغییرات و طراحی داخلی ملک تجاری که بدون اجازه از موجر انجام شده باشد نیز ممکن است به خالی کردن مغازه منجر شود.
در صورتی که مستاجر بیش از یک بار در سال برای پرداخت اجازه بها تعلل کرده باشد، موجر این اختیار را دارد تا با مراجعه به دادگاه درخواست تخلیه ملک تجاری از موجر را داشته باشد.
در صورتی که مستاجر بدون اجازه مالک نوع کسب و کار را تغییر دهد، موجر میتواند برای تخلیه ملک تجاری اقدام کند.
یکی دیگر از مواردی که مالک حق خالی کردن مغازه را دارد، نیاز او به استفاده از ملک مورد اجاره است. برای این منظور موجر باید نیاز خود به ملک تجاری را برای دادگاه ثابت کند.
مستاجر حق اجاره دادن ملک تجاری که خود آن را از پیش اجاره کرده را ندارد. در صورت مشاهده این امر مالک میتواند بدون اتلاف وقت از مستاجر تقاضای خالی کردن مغازه را داشته باشد.
همچنین اگر موجر قصد بازسازی ملک خود را داشته باشد با دریافت مجوز از شهرداری میتواند برای تخلیه ملک تجاری اقدام کند. ذکر این نکته نیز الزامی است که موجر باید حق کسب و کار مستاجر را به او بپردازد.
در صورتی که مستاجر پولی نزد مالک داشته باشد، هنگام تخلیه موجر وظیفه دارد آن مبلغ را به مستاجر بپردازد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب «نکات حقوقی جواز تخریب و نوسازی» از مجله ملکی دلتا بخوانید.