به گزارش «مجله ملکی دلتا» به نقل از فارس، استفاده از تجربه خود مالکی در 4.2 میلیون واحد مسکن مهر زمینه ساخت سه میلیون واحد مسکونی شهری و روستایی را مهیا کرد.
به استناد اظهارات فرهاد بیضایی از طراحان پروژه مسکن مهر، 1.3 میلیون واحد مسکونی شهری در پروژه مسکن مهر به شیوه خودمالکی ساخته شد که جزء بهترین پروژههای این ابر پروژه ملی به حساب میآید.
همچنین با توجه به اینکه پروژههای مسکن روستایی زیر مجموعه مسکن مهر، نوعی از قرارداد خودمالکی محسوب میشود.
بر اساس دستورالعمل دولت دهم پیرامون مسکن مهر، در شیوه خودمالکی ساخت مسکن صاحبان املاک موجود در بافت فرسوده و اراضی بایر بدون توجه به اینکه فرم ج سبز یا قرمز دارند (به این معنا که از تسهیلات دولتی ساخت مسکن استفاده کردهاند یا خیر) میتوانند با سهیم کردن افراد دارای فرم ج سبز یعنی آن دسته از افراد فاقد مسکنی که تا کنون از تسهیلات دولتی نظیر وام یا دریافت زمین و مسکن از سمت دولت منتفع نشدند، به تعداد هر فرم ج سبز از تسهیلات طرح مسکن استفاده کرده و واحد مسکونی را بنا کنند.
پس اتمام فرآیند ساخت، واحدهای مسکونی مذکور به دست متقاضیان واجد شرایط سهیم شده رسیده و فرد سازنده نیز میتوانند به اندازه یک واحد مسکونی از ملک ساخته شده را برای خود بردارد. پس از آن نیز فرد دارای زمین که تسهیلات دریافت کرده است، این تسهیلات را به متقاضی واجد شرایط یعنی مصرفکننده نهایی انتقال میدهد.
به گفته عضو هیاتمدیره بانک مسکن، خود مالک، یعنی سند مالکیت زمین به نام بخش خصوصی یا حقیقی است و میزان وام متقاضیان ساخت مسکن خود مالکی با تسهیلات انبوه سازان، هیچ فرقی ندارد و متقاضی میتواند از بانک مسکن و یا سایر بانکهادریافت کند.
چرا سازندگان و مالکان زمین از سازوکار خودمالکی استقبال میکنند
با آگاهی از سازوکار تسهیلات خودمالکی ساخت مسکن، استفاده از این شیوه برای سازندگان دارای زمین و متقاضیان میتواند مزایای بسیاری به همراه داشته باشد. در همین رابطه، حمید بهزادی، کارشناس تامین مالی مسکن در مزیت استفاده از شیوه خودمالکی برای مردم، گفت: «مهیا شدن شرایط برای مالکان زمینی که سازندگان انگیزه کمی برای قرارداد مشارکت با آنها دارند و استفاده از تسیهلات بانکی قابل انتقال برای تسریع در روند ساخت مسکونی از مزایای مهم استفاده از شیوه خودمالکی است.»
مطالعه بیشتر: مطلب «قیمت مسکن در سعادت آباد چند؟» را در مجله ملکی دلتا بخوانید.