به گزارش «مجله ملکی دلتا» و به نقل از بیتالله ستاریان – کارشناس اقتصاد مسکن، دولت توان ساخت سالیانه تنها ۲۰ تا ۳۰ هزار واحد را دارد. باید کار را به بخش خصوصی واگذار کرد که هماکنون این ظرفیت در بخش خصوصی وجود ندارد.
بیتالله ستاریان گفت: همواره دولتها تلاش کردند سالیانه حدود یک میلیون واحد مسکونی بسازند اما به خاطر کمبود منابع مالی، نبود بسترهای نرمافزاری و سختافزاری تسهیلکنندهی فعالیت بخش خصوصی، هیچگاه این هدف محقق نشد و در حال حاضر هم چیزی تغییر نکرده است.
وی گفت: اینکه میگوییم سالیانه یک میلیون واحد مسکونی میخواهیم بسازیم با حرف انجام نمیشود بلکه زیرساختهایی را لازم دارد که زمانبر است ولی باید از یک جایی شروع کرد. اما مساله این است که دولتها کار را شروع نمیکنند.
در حال حاضر به طور میانگین سالیانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار مسکن توسط بخش خصوصی در ایران تولید میشود که به نظر این کارشناس اقتصاد با این تبلیغات دولت، بخش خصوصی احتمالا کار را زمین میگذارد و ساخت و ساز پایین میآید.
کارشناس اقتصاد مسکن اعتقاد دارد بخش خصوصی این تصور را دارد که با ساخت یک میلیون واحد دولتی، پروژههایش مشتری نخواهد داشت. بنابراین با خطر کاهش تولید که به آشفتگی بازار منتهی میشود مواجهیم.
همچنین درباره چشمانداز بازار مسکن اظهار کرد: بخش مسکن همان روندی را که طی ۵۰ سال گذشته داشته، خواهد داشت؛ هیچ مدل جدیدی خلق نشده، هیچ طرح نویی داده نشده و اتفاقی هم نیفتاده است.
اگر با مانعزدایی از بخش خصوصی بتوانیم سالیانه یک میلیون مسکن بسازیم ممکن است بعد از ۱۰ سال، بازار به تعادل و ثبات برسد اما با رویه فعلی خیر.
پیشنهاد مطالعه: مطلب «نوسانات دلار، مهمترین عامل تغییرات بازار معاملات املاک تهران» از مجله ملکی دلتا بخوانید.