بیماری روانی دونالد ترامپ در چند طیف اختلالات طبقهبندی میشود. قبل از بررسی اختلالات او، ابتدا باید به این نکته توجه کرد که تشخیص بیماری روانی افراد از دور ممکن نیست و به بررسیهای دقیق بالینی نیاز دارد. با این حال، ویژگیهایی که ترامپ در شخصیت خود نشان میدهد، باعث شده تا برخی به جنبههای روانی رفتارهای او توجه کنند. در این مقاله از مجله دلتا بیماریهای روانی دونالد ترامپ را بررسی میکنیم.
نشانههای وسواس فکری در رفتارهای دونالد ترامپ
ترامپ در دوران ریاستجمهوری خود و حتی قبل از آن، همواره رفتارهایی از خود نشان داده است که برخی آنها را به عنوان نشانههایی از اختلال وسواس فکری یا OCD و بیماری روانی دونالد ترامپ تعبیر کردهاند. برای مثال، او بارها و بارها در صحبتهایش بهموضوعاتی مثل «پیروزی»، «موفقیت شخصی» و یا انتقام جویی اشاره کرده است. نیاز به تایید شدن، مورد قبول بودن و عدم پذیرش انتقاد در او ممکن است به نوعی از وسواس فکری نشات بگیرد. همچنین گفته میشود او به تمیزبودن محیط بسیار حساس است و البته این اختلال او توسط روانشناسان تایید شده است .
دونالد ترامپ و خودشیفتگی!
یکی از بحثهای رایج درباره ترامپ، احتمال وجود ویژگیهای طیف اختلال خودشیفتگی در شخصیت او است. نارسیسیسم یا خودشیفتگی نوعی اختلال است که فرد در آن مبتلا به خودبزرگبینی و نیازمند تحسین مداوم است و تقریبا نسبت به نیازهای دیگران حساسیت کمی دارد درست مثل ترامپ! رفتارهایی مثل تمایل به جلب توجه، تمرکز روی خود و تاکید مکرر بر موفقیتها و تواناییهای خودش ازجمله مواردی است که در شخصیت ترامپ مشاهده میشود.
ویژگیهای شخصیتی جنجالی او
ترامپ تمایل زیادی به تصمیمگیریهای سریع و قاطع دارد و این رفتار او، از یک طرف هوادارانش را تحت تأثیر قرار میدهد و از سوی دیگر، منتقدانی سرسخت دارد. به عنوان مثال، او در مواجهه با انتقادات، به جای قبول آنها، اغلب واکنشهای شدیدی دارد. این رفتارها باعث شده برخی به جنبههای روانی و هیجانی شخصیت او توجه کنند و ویژگیهایی مثل تکانشگری، عدم پذیرش انتقاد و عدم کنترل خشم را به او نسبت بدهند.
دونالد ترامپ و پارانوئید
دونالد ترامپ در زمان ریاست جمهوری خود با انتقادهای بسیار تندی نیز مواجه بود. و این منتقدان معمولا او را فردی شکاک یا پارانوئید میدانستند، در زمان ریاست جمهوری او، گروهی از روانشناسان در کنفرانس دانشگاه «ییل» آمریکا، بیان کردند که «دونالد ترامپ» فردی «بدگمان و متوهم» است و میخواستند که به مردم دنیا در مورد بیماری او هشدار دهند!
«جان گارتنر» دکتر متخصص بهداشت روان آمریکایی، در این رابطه گفته است:” «این مسئولیت اخلاقی ماست که به مردم آمریکا در مورد بیماری خطرناک روانی دونالد ترامپ هشدار دهیم»”.
نقش اضطراب و تنش در تصمیمات ترامپ
برخی روانشناسان معتقدن که ترامپ تحت فشار زیاد و اضطراب مداوم قرار دارد و این تنشها ممکن است روی تصمیمگیریها و واکنشهای او تأثیر بگذارد. از جمله تصمیمهای ناگهانی و اظهارات جنجالی که در طول دوره ریاستجمهوری او مشاهده شده. البته، این تنشها در بسیاری از سیاستمداران مشاهده میشه و اختصاصی به ترامپ نداره.
تأثیر این اختلالات بر عملکرد سیاسی ترامپ
ویژگیهای شخصیتی دونالد ترامپ، به شکلی مستقیم روی تصمیمهای سیاسی او تاثیر میگزارد. البته بسیاری از طرفداران او، این ویژگیها را به عنوان نشانههای قدرت و اعتمادبهنفس تعبیر میکنند، در حالی که منتقدان، این خصوصیات را بیماری روانی دونالد ترامپ و عاملی برای تصمیمگیریهای اشتباه و غیرمنطقی میدانند.
بسیاری از متخصصان درباره شخصیت و رفتارهای دونالد ترامپ نظراتی غیر قطعی دارند و قطعا تشخیص دقیق هر بیماری روانی نیاز به مصاحبه و ارزیابیهای تخصصی دارد، از آنجایی که ترامپ یک فرد فوقالعاده باهوش است، شخصیت و رفتارهای او، چه در مقام رئیسجمهور و چه به عنوان یک شخصیت عمومی، همیشه به عنوان موضوعی داغ برای تحلیل روانی او است.